Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
my mame dneska halusky bryndzove aj tvarohove 🙂 zajtra sme prec a v stredu noo to teda fakt neviem ale fasirka davno nebola 😉
@trdielko149 mnaaaam 🙂 halusky som nemala ani nepamatam 🙂
@rebecca2006 ja robim casto sojove jedla - ci fazulky granulat alebo kocky/platky resp. tofu (maso varim len kvoli malemu lebo my s mm ho velmi nemusime) takze priblizne od roka ju zacal mavat ked s nami zacal jedavat nasu stravu. Pytala som sa aj dr. a povedala ze pokial mu to chuti a nema problemy (alergiu) tak mu mozem davat ale nie vo velkom mnozstve.
Zapekané cestoviny so syrovou omáčkou a brokolicou - http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=9172
obed dojedame a na veceru idem robit pecene pohankove fasirky s kyslou kapustou a zajtra na zelanie mm budu pecene zemiaky s rascou a ak ostane tak aj s kyslou kapustou
@lucikatn hodila by si prosim receptik na tie pohankove fasirky? 🙂 nikdy som o tom nepocula, tak mozno vyskusam 😉
@lucikatn hmmm pecene zemiacky s kyslom kapustou a rascou hmmm to tiez asi tento tyzden spacham si mi narobila chute 😝
@li_la casto tie cestovinky robievam 😉 a tiez bez maska lebo nemusi byt na stole zase kazdy den maso ... 😉
@barushkaaam idem robit podla tohto receptu ale bez sampinonov http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=27804
@trdielko149 Presne tak! Nemôže byť rezeň každý deň. 😀 Mne by mäso ani každý deň nechutilo...
TAkze dnes je to segedinsky gulas, a poobede este urobim anglicke rozky so slaninkou a syrom tak dufam ze sa podaria lebo ich idem robit prvykrat 😀 😀 😀
Dnes dojedáme od včera /teda moji chlapi, ja mám dnes ovocný deň/ - mleté mäso so syrom a opekané zemiaky, zeleninový šalát a zeleninová polievka s cestovinou. Zajtra asi spravím ryžový nákyp, hurá, budeme doma 🙂
Keďže som dnes s drobcom sama, tak dojeme zo včera zemiakový prívarok s fašírkou..a na zajtra spravím pre mojich výletníkov dobrý gulášik🙂
zajtra hrachova kremova polievka a francuzske zemiaky
granadiersky pochod a polievka zo vcera 🙂
@li_la
@lucikatn baby urcite vyskusajte ja som ich robila, len podla ineho receptu a su velmi chutne 🙂a pridavam aj ten recept http://dobre-jedlo.blogspot.com/2010/01/zapekan...
dnes kuracia polievka od vcera a cerstve zeleninove rizoto s hlivou ustricovou 🙂
@lucikatn toto se super recept🙂 My pohanku milujeme, maly ked vidi pohankove fasirky ide sa zblaznit od radosti🙂 tiez masko velmi nemusime no na stastie MM sa stravuje v praci tak ho ani velmi doma varit nemusim. Obcas k fasirke spravim privarok - tekvicovy alebo spenatovy... a dnes chcem vyskusat sosovicove frasirky 🙂
hovädzí vývar s mrveničkou zo včera a kuracie stehná na smotane s kolienkami , zajtra krémová brokolicová polievka a bolognské lasagne
@lucikatn ďakujem, ja som dala zatiaĽ len tofu, ale skôr preto, že sóju v jedálničku nemáme- čas to zmeniť 🙂 Keby šlo o mňa, mäso tiež nevarím vôbec, ale mm je ˇmäsožrút konzervatívec, takže ak chcem, aby jedol tak varím klasika jedlá s mäsom ☹ A malému tiež, ale snažím sa o viesť tak, aby zjedol aj "vegošské", nechcela by som, aby dopadol ako manžel, čo nezje nič bez mäsa ☹
Grilované syry, zemiaky, zelenina. Tvarohový koláč a kakaové trubičky 🙂
u nás dnes nič duchaplné, dojeme vývar, malý dostal fazuľkovú luskovú a bolonské špagety. Na zajtra ak príde návšteva na obed, sa vytiahnem s kuracími rezňami, asi skúsi tie rezne v trúbe z Maggi nápadov, zemiakovú kašu a zeleninový šalát.
u nás dnes kuracia polievka a kura pečené na kapuste, zemiakoch a švihla som tam aj klobásku na kolieska nakrájanú, bolo to mňam mňam
obed zo vcera-cina s ryzou a vecer budeme grilovat a rozdavat cukriky 😎
my budeme mat dnes rychlu veceru vajcove halusky 🙂
zo včera francúzske zemiaky a makový hrnčekový koláč

dneska bude varenie ako moj otec vravi "co dum dal " : zapecene zemiaky s sunkou, listovym spenatom a hlivou ustricnou....zaliate smotanou na slahanie a vajickom a posypane bylinkami