Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
vcera som chcela robit pizza roladu podla tohto receptu:
http://varecha.pravda.sk/recepty/pizzova-rolada...
ale kedze som kupila vopred predvalkane listkove cesto, ktore bolo na roladu velmi male, tak som sa rozhodla pre pizza kolac a tu je aj moj vysledok, chuti skvele a je to velmi sikovne, odporucam, naplnit sa da hocicim 😉
caute baby potrebujem radu...chcem spravit cestoviny s maslom a vlasskymi orechami a samozrejme pocukrovane..myslite ze to mozem dat jest 2 rocnemu ked su tam tie vlasske orechy?
@moonlightka podla tohto http://babetko.rodinka.sk/vyziva/zaciname-papat... uz dvojrocne orechy moze, takze s kludom 😉
@moonlightka , ja by som sa bala, syn sice nie je alergik, ale parkrat sa mi osypal z vacsieho mnozstva orechov 🤐 skus mu dat radsej s tvarohom 😉 jedol uz orechy? mozno by som mu dala len ochutnat 😉
@ukana na orechy a citrusy moze rovnako zareagovat aj dospely a pritom tak nemusi reagovat pokazde, ak nie je dieta alergik orechy sa mozu od jedneho roka... ked zje a vyhadze sa, tak mu nabuduce da menej, alebo vymysli cosi ine a orechy odlozi na neskor... zbytocne stresovat netreba dopredu 😉
myslim si že vlašske orechy su v pohodicke,ja som ich tiez davala tak od roka a pol 😉 ,,stopy orechov,, su vo vela vyrobkoch-mali by byt vzdy oznacene.urcite by som este nedavala arasidy,no to vlastne niesu orechy 😀u nas sa doma napriklad skoro vobec citrusy nevyskytuju-este tak citron,minimalne mandarinky a ja jedina jem grepy.
dnes bude zemiakova omacka so sekanou...
babulky ked idem dat smažit spolu cibulu a slaninu čo mam dat ako prve co sa dlhsie bude smažit?????
@moonlightka Moja malá má 20 mesiacov a orechy miluje. Teraz keď ich je všade dosť, tak len ich rozbíjame a papáme samotne. Dokonca aj lieskové, tie si vie rozbiť sama. Zatiaľ jej nič nebolo.
Nám už rozvoniava mrkvičková polievočka s mrveničkou. Mňam!!!! 🙂))
My sme dnes mali hovädzinku na hrášku a ryžu, detičky si veeeľmi pochutili.
@zuzkaremiaska ahoj ako robis tu mrkvickovu?
Kuraci paprikas s vyvrtkami, od vcera este ryba a zemiaky a uz 3 dni peciem a peciem a este raz peciem vianocne trubicky 😀 😀 😀
ja dnes nedeľný obed 😀 ,rezancovú polievku a kurča včera dala do marinády a k nemu ryža...majú akciu na kurča v tescu a do mrazáku už nezmestilo 🙂
ja akurat tlacim do hlavy- JABLKA V ZUPANE 🙂 paradka 😀
Dnes asi upečiem zemiaky v rúre s cesnakom, rascou, soľou a s poch. smotanou. 😎
dnes len rychlovka po tyzdni cestovinka zo zemiacikmi a poliate masielkom
bravčová panenka na mrkve a ružičk.keli s ryžou
manželovi som do práce urobila 2 sendviče s bravčovou krkovičkou, syrom a tatarkou. my so synátorom máme karfiolovú polievku a krkovicu s tarhoňou...
@mariana0915 slaninu daj najprv, cibula by sa ti spalila kym by sa ti upiekla slanina. navyse slanina najskor pusti tuk do ktoreho potom hodis cibulu.
dnes sójová polievka, losos na masle s medom, zemiaky a príloha fazuľkové lusky, ja som si ešte opiekla na panvici baklažán, mňam
...plnena paprika...🙂
zapekana cestovinka, bude aj na zajtra
@moonlightka myslím, že mu môžeš dať v pohode. Vašské orechy obsahujú veľa minerálov a podľa kalendára mama a ja sa v pomletom stave môžu dať od roka. Ja dávam asi od 2 rokov.
Prívarok zo strukovej fazuľky, varené vajco a kto chce, klobáska... 😉
Tiež dúfam, že bude aj na zajtra 😅
@lili777 anglicka zeleninka je len uvarena zelenina, cerstvy hrasok, pripadne kukurica cerstva viac menj len oblanžirovana, podava sa k pecenym masam, stekaom, dusenym maskam, povaris v osolenej vode, pri podavani , servirovani na tanier platok masla na zeleninku, niekto pouziva aj citr.stavu.
ked mam cerstve struky, hrasok, kukuricu len sparim, inak povarim
dnes som leniva...urobila som brokolicovu polievku a vytiahla z mraziaka halusky...budu s kapustou a slaninkou...
obed dojedáme od včera a na večeru bude domáci chlebík a k nemu domáca paštéta http://recepty.rodinka.sk/recept.ltc?ID=18673&k=14 alebo šunkovo-syrový šalát 😵

@majina.b jeeeeeeeeeeej dakujem,tak teda skusim tie 😀 a bez obav možem dať aj deťom papať 😉 vdaka