Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@michaelabj mozes, prosim, poslat tie recepty aj mne? a nemate niekto skusenost, ako nahradzat cukor v peceni napr javorovym sirupom. Davam ho krpcovi do bielych jogurrtov, krupice,sladila som nim jemne zemlovku a pod, no do zakuskov som ho este neskusala
@michaelabj mohla by si prosím ťa aj mne poslať recept na tie keksíky? Ďakujem
pečená krkovička s pórom, sladkou smotanou a syrom, knedľa
tak dnes bude zemiakova kasa, pečene mäsko a rukolovy salatik. A poobede jablčkova štrúdla🙂
dnes netradicne paradajkova polievka s krupicovymi haluskami a druhe este netusim, dojedame zo vcera 🙂
zemiakova kasa a fasirky
my stará klasika, hovädzí vývar a skúsila som tie rezance z omelety a podarilo sa mi ich celkom natenko nakrájať a uvarenú hovädzinku z polievky som natenko nakrájala a dorobila so šťavou na šampiónoch, ja si dám k tomu šalátik a rodinka zrejme asi dorobím ryžu
U nás dnes slepačí vývar, rezance a kuracie prsia plnené šunkou a nivou, opekané zemiaky a cesnakový dresing. Dezert rafaelo torta 🙂
obrátené rezne z kuracích pŕs, ryža, pečené zemiaky, šalát
kuracia polievka a frankfurtske masko tarhona a aj ryza 🙂
polievku z bazanta . deti maju kura s ryzu a my srncie kare na cucoriedkovej omacke a opekane zemiaky
ja robim kuracie rezne v zemiakovom cesticku, ryza a zeleninova polievka.
polievka od včera a dnes plnené pečené kurča s ryžou, koláč a tortu ku kávičke sme dostali včera ako ,,výslužku,, na neterkiných narodeninách 😀
@mrkvakatka ahoj prosím ťa aké cesto si dala na tú pizzu?? a čo pod šunku?? iba kečup??
u nas kačacia polievka s pecenovými haluskami,pečná kačica,dusena kapusta a zemiakove knedle 😉
my dnes ryžový nákyp s tvarohom, jablkami a hruškami
my dnes buchty na pare ...mnam to sme uz dlho nemali 😉
my dnes zeleninová polievka s cestovinou a bravčové plátky na prírodno s tarhoňou...supiš
vyvar z morcacieho masa, koprova omacka, hovadzie masko a zemiaky
pečene maso, kapusta a knedla
Tak napíšem cesto k tej mojej picoške :
1kg hladkej múky
250ml mlieka
300ml vody
125ml oleja
1 lyžica soli
0.5 lyžičky cukru
1 kocka droždia
z mlieka, droždia a cukru udobiť kvások a pototm všetko poriadne zmiesit a nechat cca 2 hodky kysnut,
cesto je síce kysnuté ale pod pizzou ostane tenké, ja dávam toto cesto aj do mraziaku...potom rozmariť prirodzene na vzduchu nie nasilu
a rozvalkané cesto sa najprv potiera olejom a potom sa na to rozotrie rajčinová zmes alebo kečup a potom ostatné
@damiankad
sekana s celym vajickem uvnitr z mleteho masa, bramborova kase, brambory v troube, hranolky a rajce s balkanem
francúzska polievka,
morčacie soté, zemiakové placky, tatárska omáčka
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=7332 niekto to pozná pod názvom "obrátené rezne" sú naozaj vynikajúce
@majka35 na tieto rezne nedám dopustiť sú naozaj úžasne a hlavne rýchlo urpbené 🙂
fazuľová mliečna zo včera a toto:
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=8677
@bv_alexandra veď sa aj po nich zaprášilo 😵

svieckova na smotane, knedla, zeleninova polievka a vari mama, takze ja si uzivam 😀 😀