Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@nikita308 nech sa páči, recept na karamelové linecké, ja ich budem robiť prvý krát, ale vaj sú výborné 🙂
@eva7780 nech sa páči, skoro som zabudla na teba ☹
my dnes karfiolovú polievku a cestoviny so zeleninou,slaninkou a syrom
@eva7780
@nikita308 nech sa páči Pardubické perníčky 😉
1 deň. pol kg kryštálového cukru, 2 a pol dcl vody, pol ČL sódy bikarbóny. Uvaríme, od bodu varu variť 5-8 minút.
2. deň. 1,10 kg hladkej múky, 2 dkg salajky, 1 prášok do perníka, 20 dkg medu, 5 dkg džemu, 2 celé vajcia, 1 perníkové korenie. Všetko zmiesiť aj so sirupom z predošlého dňa. Nechať v chlade.
3 deň. rozvaľkať na hrúbku 3 mm, vykrajovať kolieska s priemerom max. 4 cm, piecť na vymastenom plechu pri 200 st. 3-5 minút. Dávať ďalej od seba, zväčšia sa.
Zbytky z vykrojeného cesta nezmiesiť znova, ale rozložiť na plech a tiež upiecť. potom rozdviť a zaliať 2 a pol dcl horúcej vody, prida´t 3 hrste orechov a 3 dcl džemu. Zmiešať a týmto zliepať dve a dve kolieska, hotové máčať v čokoláde. ozdobiť podľa svojej fantázie, ja posýpam farebnou ryžou alebo striebornými, zlatými guličkami. V alobale alebo v celofáne vydžia celý ok čerstvé a mäkké.
Mäkké medovníčky
stačí polovičná dávka
36 dkg kryšt. cukru, 1 Hera, 8 PL medu, 4 vajcia, 1ČL škorice, 1 ČL perníkového korenia
Miešať nad parou. Do horúcej masy pridať 90 dkg hladkej múky špeciál, 1 a pol ČL sódy bikarbóny. Zmiesiť, nechať 30 minút odstáť, rozdeliť na dve časti, vyvaľkať, vykrajovať rôzne tvary, dať na suchý plech, ničím nepotierať, piecť na 170 stupňov. Hneď po upečení potrie´t rozšľahaným vajíčkom, budú pekné lesklé a mäkučké.
Ja odkedy som dostala od kamarátky tento recept, iné už ani nerobievam, vyskúšajte.
ja som dnes varila krémovú cesnakovú polievku, palacinky na 2 spôsoby - klasické s džemíkom a nutelkou a zapečené s pudingom.
@gemini2
ja robím br. plece takto : nakrájam na kocky, v hrnci spením cibuľu, pridám mäso, okorením, posolím a orestujem. pridám ml. červenú papriku, cesnak a zalejem vodou. kým sa mäsko dusí, nakrájam mrkvy na tenké kolieska a pridám k mäsu (daj toľko mrkvy, aby to nebolo riedke). takto dusím, kým nezmäkne. nakoniec zahustím múkou rozšprudlovanou s trochou vody. niekto zahusťuje škrobom. k tomu cestoviny, alebo tarhoňa, môžu byť aj zemiaky. ja robievam iba s mrkvou, no môžeš v podstate pridať akúkoľvek zeleninu.
knedľa,hov.mäsko,kôprová omáčka,,,mnaaaammmmmm
polievka zo vcera a granadir mars ci ako sa to vlastne vola??😀
listkové cesto a la pizza a na večeru Granadír
baby mam doma jelene stehno dajte nejaky recept ako ho pripraviť 🙂
Zemiakove placky s bravcovym "mexickym" masom a malemu sulance 🙂 teda malemu a mne 🙂)) mnam!
my mame dne vyprazany syr 🙂
http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-...
http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-...
//www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v...
ja od recepty *kluci v akci * varím veľa
@mariana0915
dnes polievka so struhanou zeleninou a dukatove buchtičky
baby robila som pohankove fasirky ale ta pohanka sa mi zdala velka a nedzrzali dobre po kope...a cast som upiekla v trube a cast vysmazila ale boli tvrde z vonku... aku pohanku kupujete a kde???? a mala som ju namocenu 40 min....
dnes sme dojedali rezne, zajtra máme perkel a upečiem tortičku
na obed bol duseny kel- na veceru mame hustu rajcinovu polievku s bylinkami a sladkou smotanou
zajtra bude na obed rajčinová kapusta s mäskom (hustá polievočka) a k tomu chlebík 🙂 poobede slovenské banánové tiramisu (z kyslou pochúťkouvou smotanou a piškótami.....)
@danielaj k tým pardubickým recept mám presne taký istý, len múku tú hladku T650 nie hladkú špeciál... a ja nepčiem tie zbytky, ako by sa to malo, ale znovu rozvaľká a povykrajujem a spájam len s džemom, a oblievam čokoládkou... aspon ich je viac, aj tak sa rýchlo zjedia, také su mňamkové
dnes nic bola som u nasich.a zajtra kuracie kridla pecene v rure so zemiakmi alebo ryzou 🙂
dnes šalátový prívarok a zajtra po veľmi dlhej dobe francúzke zemiaky 😝
Dnes to boli palacinky a paradajková polievka zo včera s krupicovými haluškami a na večeru jednohubky so syrovo-cesnakovou nátierkou s údenou kravičkou a olivou a pohár bieleho vínka 🙂 máme s mm akúsi sviatočnú náladu 😉 a zajtra? Vyglancovať celý byt, takže asi iba cestovinky bolonese 😅
My dnes pecene kuracie stehienka, ryza, calamada... a tak nam zachutili, ze spravime aj zajtra... 😀 😵
kuracie pečienky s ryžou,polievka ešte netuším

ja dnes robim polievku z fazulovych strukov na kyslo a zapeceny karfiol so zemiakmi a uhorkovym salatom 😀 😀