icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

tinki
21. nov 2011

karé na prírodno so slovenskou ryžou

gianni
21. nov 2011

obed od mamy a urobila som tvarohový nákyp http://varecha.pravda.sk/recepty/tvarohovy-naky...

veve39
21. nov 2011

@daniz dakujem krasne - este dotaz: jablka struhas a cim ochutis ?

daniz
21. nov 2011

@veve39 jablká nastrúham, a môžeš pridať cukor,škoricu, oriešky čo chceš. Ja sladím podľa jabĺk-keď sú kyslé a pridávam nasekané oriešky. Taký je najlepší. Uvidíš. Ja som ho piekla v sobotu podvečer a ledva som uchmatla deťom na dnes na raňajky. A robievam ho aj so slivkovým lekvárom. Len namiesto jabĺk potrieš cesto lekvárom.

kralicica
21. nov 2011

keďže boli včera v kauflande rožky za jeden cent dnes robím veľký plech žemľovky s jablkami tvarohom a snehom navrchu a ešte pangasius na prírodno so zem. kašou. nech má mm čo brať do roboty...

pattinka
21. nov 2011

Dojedáme zo včera 😉 - hovädzie plátky s kôprovou omáčkou a knedle 😝

veve39
21. nov 2011

@daniz vdaka, cez vikend idem na to 😉

pattinka
21. nov 2011

@crysmile Táák a ten koláčik bol super, ďakujem za receptík, budem ho určite robiť častejšie, a vydaril sa ako si písala, nie je na ňom nič zložité - ako som sa dočítala, že niekomu sa nedarí 😒 náš bol super 😉

crysmile
21. nov 2011

@pattinka to som rada, ze nesklamal.. 🙂

pattinka
21. nov 2011

@crysmile 🙂 nesklamal🙂 ďakujem ešte raz 🙂

lussy23
21. nov 2011

rezance s kyslou smotanou

lussy23
21. nov 2011

@adelaida33 jej až na ten tvaroh máme vlastne to isté 🙂

crysmile
21. nov 2011

@pattinka a tento chcem vyskusat tiez, toto je na ten isty sposob si myslim http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=116978

lyongirl
21. nov 2011

dnes nevarím nič, ale máme zo včera francúzke zemiaky a moja drahá svokra nám poslala bryndzové halušky 🙂

monkap
21. nov 2011

poradte, aku konkretne kyslu smotanu davate do klasickej nepecenej smotanovej torty, aby pekne drzala tvar?

eva7780
21. nov 2011

@monkap ja dávam kyslú lahodkovú http://www2.milkagro.sk/index.php?page=235&type... ,ale ked nemajú tak aj inú,vždy mi torta drži tvar

luba142
21. nov 2011

@monkap mini, ja davam aku mam po ruke, teda vacsinou mavame tie velke Rajo. Ale ak mozem poradit tak hladaj 16%-ne ,tie su hustejsie, tie menej su take redsie a zda sa mi to potom moc take mokre 🙂

monkap
21. nov 2011

@luba142 v piatok som dala 16% a nebolo to dost tuhe ... ale mozno to treba mat dlhsie v chladnicke, ja som mala asi 7hodin ...

luba142
21. nov 2011

@monkap to by malo stacit, ja neviem skus potom taku z Lidla 400ml ona je taka v cervenom kelimku a je dost husta, mne sa ta 16-tka zda akurat, ani riedka ani husta a to ja vacsinou pouzivam tu Rajo a ta ma len 14 a po par hodinach je to pekne ztuhnute ani 7 hodin nevydrzime 😀

monkap
21. nov 2011

@luba142 vidis, mozno mame zlu chladnicku 😀

bubinko83
21. nov 2011

@titkovamiriam ako robiš ten jogurt v rure?

titkovamiriam
21. nov 2011

dam si flasky na plech a ruru na 50st. a za 4h mas jogurt a ak kurite staci ich dat aj na radiator,jogurtu staci 50st. a pekne sa spravi 😉

bubinko83
21. nov 2011

@titkovamiriam ale povedz mi to cele? co das do tych flašiek ? 😀 som blondina.

našla som toto http://varecha.pravda.sk/recepty/domaci-jogurt/...

gucz
21. nov 2011

dnes sme mali kuracie prsia s omáčkou uncle bens a ryžu, polievočku nám dala svokra ešte včera 🙂

titkovamiriam
21. nov 2011

@bubinko83 no klasika prevarim mlieko a necham ho vychladnut-na2 l. mlieka 5lyžic suseneho mlieka jeden 2dcl jogurt-zamiesam ,dam do flias a necham kvasit

bubinko83
21. nov 2011

@titkovamiriam aha ,dakujem ti snad to raz skusim,ked budem mat chut experimentovat lebo niekedy mame jogurtove obdobia. 🙂

lalus
21. nov 2011

@bubinko83 @titkovamiriam ja ani sušené mlieko nedávam a aj tak mi pekne zhustne.... mlieko 1l prevariť, nechať vychladnúť na cca 40 st., do toho zamiešať 1 biely jogurt (ani nemusí byť celý), naplniť do výživových pohárikov, zavrieť poriadne a nechať kvasiť. Zvyčajne som robievala večer, tak som ich nechala na noc zabalené v deke a v paplóne 😉 ráno boli jogurty hotové 😉 môžu sa jesť aj hneď, lepšie, ak sa ešte na pol dňa dajú do chladničky...

...a robila som aj mierne sladký - do prevareného mlieka som vsypala jeden vanilkový cukor a tak som plnila do pohárikov 😉

titkovamiriam
21. nov 2011

ja by som nedavala ,no mam ,,zdroj,,-keby som to mala kupovat tak sa pomali ani neoplati 😉 -ja ochucujem potom ci uz cukrom,džemom,škoricou,orechami,čokoladou.....kazdy den nieco ine a biely pouzivam do kyslych polievok ,omacok,na zalievky na zemiaky,zemlovku,a obcas dam aj kysnuteho cesta. 😉

katka3012
21. nov 2011

tak dnes sme mali cestoviny so syrom a smotanou

riana12
22. nov 2011

u nás dnes francuzske zemiaky