icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

lucinenka001
7. dec 2011

Kočky,

este prosim Vas poradte tu smotanu a ak teda pouzijem tu muku na zahustenie vlejem rovno do tej vody v ktorej som varila zemiaky? Teda tu vodu pouzijem takisto?

dakujemmm

zajaciq
7. dec 2011

@lucinenka001 zalezi , ze jaku smotanu, ak kyslu, tak si ju poriedim s tou horucou zemiakovou vodou, aby sa nezdrcla, nezhrckavela ak sladku, tak rovno do nej.. neviem fakt, zalezi podla receptu, ja take nevarim. moja mama oblubuje pomiesanie aj sladkej na varenie (10-15 perc.) s kyslou , potom je to aj kysle aj sladke a netreba moc dochucovat. a cukor do privarkov? neeeeeee .

@crysmile http://www.biostyl.sk/biorecepty-sladke-jedla.html som skusala prvykrat, tretinu veci som dala pre malu s 1 lyz. karobu a miesto cokolady brusnice susene (co mas po ruke) . ja som mala sezamovy olej.. odporucam dat javoroveho sirupu dost nech je cesto mastne a sladke, prip. doplnit nejaky iny cukor. ta spalda...boze strasne je to zdraveeeee hehe smrdi mi od toho cely byt. ani neviem ci mam jemnu ci celozrnnu..ale nevadi, vydarili sa krasne 😵

libka1
7. dec 2011

halaszle

crysmile
7. dec 2011

@lucinenka001 davam ocot, ale az na koniec, koreniny co tam davam su bobkovy list a rasca.. plus sol samozrejme

crysmile
7. dec 2011

@zajaciq oki, diky.. idem to pozriet... no spaldovu mam celozrnnu hladku doma teraz... ale javorovy nemam..

zajaciq
7. dec 2011

@crysmile sirup z agave ako alternativa? alebo si roztop trstinovy .. si myslim, ze sa da zo vsetkeho urobit

lucinenka001
7. dec 2011

@zajaciq

mam smotanu na slahanie 33% tak to skusim, hlavne mi ide o to, nech to ma chut zemiakoveho privarku 😉

fialkaa
7. dec 2011

dievcata, prosim o radu. dnes som kupila kuracie prsia u masiara. teraz som ich umyla a pozeram, ze navrchu su do polovice nejake biele, nie ruzove. ked som ic kupovala, velmi som nesledovala, co mi balia, lebo mi maly utekal. je to ok? neni to dake stare osusene maso? no, nesmrdi, ale je divne, nie?

lucinenka001
7. dec 2011

@crysmile

dakujem, tak som urobila aj ja dala som varit zemiaky s bobkovym listom a pred koncom tam supnem tu smotanu , ked nevyskusam nebudem vediet. A tu vody v ktorej sa varia zemiaky vyuzivas prosim Ta vsetku alebo odlejes a tak? 😉

dakujem

lucinenka001
7. dec 2011

@fialkaa

ahoj,

ja niesom odbornik do varenia, tak to necham na odbornicky, urcite Ti kočky poradia. 😉

ale podla fotky je fakt naozaj take svetlejsie a nie ruzove .

crysmile
7. dec 2011

@lucinenka001 ja davam menej vody, ako do polievky.. ak sa ti bude zdat ze si dala vela vody, tak odlej.. a smotanu by som dala, bude to fajne jemne...
@zajaciq daco poriesim.. musim ale zajst do bio obchodu.. diky
@fialkaa to vyzera akoby sa pouzila pri umyvani teplejsia voda.. nic mu podla mna nie je...

kibuk
7. dec 2011

@lucinenka001 ja necham cca 5minut prevriet ale miesam

lucinenka001
7. dec 2011

@kibuk

dakujemmm, aj ja teraz stojim pri hrnci aj miesam pre istotu. len este musim dat nieco na dochutenie lebo sa mi zda ze to nemas az taku chut toho zemiakoveho privarku 😉

lucinenka001
7. dec 2011

@crysmile

dakujem, dala som 🙂

fialkaa
7. dec 2011

@crysmile

dakujem. bola som aj trocu napalena na masiara, lebo si zo mna utahoval. takze ked som videla to maso, este viac ma to nastvalo. dakujem za radu.

kibuk
7. dec 2011

@lucinenka001 ja na zaciatku dam sol,trocha mleteho cierneho pepru a par bobkovych listov,varim do makka pridam smotanu z rozrobenou asi za lyzicu hladkej muky,supnem na zemiaky a miesam kym nezovrie a este tych cca 5minut a pridam trolinku octu a mnamka mnamkova 😉

luba142
7. dec 2011

@lucinenka001 kludne mozes namiesto octu do privarku pouzit aj citron, je to jemnejsie, ja som dala teraz naposledy 😉

gianni
7. dec 2011

vývar z morčacích krkov a pečený zajac so zemiakmi a zeleninou

titkovamiriam
7. dec 2011

francuzske zemiaky a vcerajsia polievka

lucka1987
7. dec 2011

zajtra idem robit fazulovu kasu.... a kuracie rezne zapecene so syrom.. a ostali mi aj nejake kusky z morky tak vyvar 😉

titkovamiriam
7. dec 2011

@lucka1987 ja zajtra fazulovu s klobasou a osuch 🙂

titkovamiriam
7. dec 2011

papanica 🙂

kawasaki17
7. dec 2011

halusky s kyslou kapustou, hrachova polievka

happy8051
7. dec 2011

dnes vajickova polievka a granatir

lussymusi
7. dec 2011

mrkvickova kremova polievka s trochou slahacky, rybie prsty a zemiakove pyre, cervena repa ako priloha...mnam🙂

lussymusi
7. dec 2011

@kralicica ako tehotna mozes encian?ja sa mu vyhybam lebo vraj by som ho nemala jest:(

lucinenka001
7. dec 2011

@luba142

ahoj, dakujem, presne tak som robila, ze namiesto octu som dala citron 🙂

lucinenka001
7. dec 2011

ahojte,

poradte prosim recept na krupovu polievku?
dakujem 😉

kibuk
8. dec 2011

pekne zasnezene ranko 🙂
dnes domaca pizza uz sa tesim

kralicica
8. dec 2011

@lussymusi raz za čas sa ti nič nestane. keď budeš druhý raz tehotná, nebudeš tak stresovať 🙂 keď je kvalitný a vieš, že nie je starý, je to v poho. tak isto ako káva, cola a podobne. mne napr. colu poradila doktorka, keď mi už nič nezaberalo. z každého rožka troška. ešte sa natrápime s obmedzovaním pri kojení... 😠