icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

raza
13. dec 2011

@dida84 ahoj. tie kokosky vyzerajú super, vydržia mi do však do vianoc? myslím, či sa neskazia.. 😕

ukana
13. dec 2011

@raza , kludne daj aj Heru, ja robim len s Herou linecké 😉

sima.p
13. dec 2011

@raza tiež v pohode daj Heru, mne dokonca chutia lepšie ked je tam Hera ako maslo, príp. pol na pol

sima.p
13. dec 2011

@raza ja som robila medovníčky podľa receptu z relácie Magálovej:
800 g hladkej múky
200 g tekutého medu
300 g práškového cukru
5 vajec
2 KL jedlej sódy
2 KL mletej škorice
2 KL Perníkového korenia
na polevu:
1 bielok
6-8 PL práškového cukru
KL citrónovej šťavy
Postup: Múku zmiešame s práškovým cukrom, koreninami a sódou . Pridáme zohriaty med, vajcia a vypracujeme cesto, ktoré necháme postáť cez noc pri izbovej teplote. Cesto vyvaľkáme na hrúbku cca 5 mm a vykrajujeme medovníčky. Pečieme v predhriatej rúre na 185 stupňov asi 15-20 min. Asi po 4 minútach pečenia potrieme rozšľahaným vajíčkom. Suroviny na polevu dôkladne vymiešame, naplníme polevou cukrárske vrecko a zdobíme.
A sú super chutné

zabka4
13. dec 2011

@pancake jee dakujem vyskusam

danielaj
14. dec 2011

@dida84 tieto kokosky mám aj ja vybrané, tento týždeń by som ich chcela urobiť 🙂 koľko ti vyšlo z jednej dávky?

danielaj
14. dec 2011

@jance333 tie orechopvo-linecké trojuholníčky som robila minulý rok , boli výborné a tento rok budem tiež robi´t, lebo staršia dcéra iba tie vyjedala 😉 a aj tie medovo-orechové placky som minulý rok robila, bolo to rýchle a výborné

danielaj
14. dec 2011

@titkovamiriam no teda, šikovného máš syna 😕 isto bude po mamine 😉

kibuk
14. dec 2011

dnes si deti vybrali pirohy- zemiakovo bryndzove, zemiakove, lekvarove 🙂

sisanka
14. dec 2011

dnes idem po dlhsej dobe trosku uvarit 😀 kuracie v sladko-kyslej omacke s ryzou a nachystam si dnes cesto na lubostne listy...inak som uz upiekla medvedie labky,kakaove koliecka zlepovane a linecke samozrejme,nesmu chybat u nas 😀

gucz
14. dec 2011

ahojte, u nás sa dnes bude obedovať ryža či zemiaky, deti majú problém s bruškom. Pre mňa a MM spravím asi granatír.
V poslednej dobe som po troche robila aj sladké k Vianociam po večeroch

gucz
14. dec 2011

@sisanka ako robíš to kuracie sladko kyslé? máš nejaký dobrý recept? To je to vypražené mäsko na rezance a k tomu omáčka s ananásom a mrkvou? Ak áno, tak Ťa poprosím o recept

vivusika
14. dec 2011

špenátový prívarok, zemiaková kaša, vajíčko 🙂

sisanka
14. dec 2011

@gucz 😀 uplne jednoducho,v lidli som kupila taku sladko-kyslu omacku na maso ked bol azijsky tyzden a ja tam len prihodim ananas 😀 😀 😀

titkovamiriam
14. dec 2011

@danielaj ani nie tak po mamine ako ked vlastne vyrastal sam,kedze vyrastal bez otca ja v praci a ked nechcel cakat az na mna tak sa od prazenice,cez cestoviny naucil uz skoro vsetko 🙂a dnes zemiakove pyre a pečený smaženy syr

nikus5
14. dec 2011

hŕstková polievka a palacinky na želanie našej slečny 🙂

sima.p
14. dec 2011

my odvčera hrachovú s párkom a druhé ešte neviem, niečo len tak na rýchlo, možno cestoviny

jance333
14. dec 2011

@danielaj u nas to vyzera tak,ze tie medovo-orechove budem robit este z jednej davky. minimalne. su vyborne,len ich je tak maaalicko malo 🙂

dida84
14. dec 2011

@raza určite sa neskazia... jedine, že by sa zjedli... 😉
treba ich dať do nejakej vzduchotesnej dózy...

adelaida33
14. dec 2011

dnes sladké i slané, ale bez mäsa - broskyňový ryžový nákyp a rezance s tvarohom a kyslou smotanou

dida84
14. dec 2011

@danielaj mne z jednej dávky vyšlo 22... možno som ich robila o niečo väčšie ako boli v recepte... 🙂

dida84
14. dec 2011

@gucz šikulka... krásne koláčiky... 😉

dida84
14. dec 2011

my dnes dojedáme kel... 🙂

daniz
14. dec 2011

včera zemiaky na pokyslo, zajtra neviem, ☹

raza
14. dec 2011

no, ja dnes asi len zeleninovú polievku.. manžel je v práci a príde až zajtra, takže dnes sa bude piecť 😀 😀

mata71
14. dec 2011

dnes parky na paprike a cibulke,chlieb,polievka sa doje zeleninova,
zajtra a pozajtra zemiaky na kyslo a fasirka,

slamienka
14. dec 2011

drzkova polievka a pozostatky zo vcerajska

kibuk
14. dec 2011

tak prave som dopiekla a zlepila lekvarom linecke,a mam skoricove klbka kakaove-vanilkove,kokosove pusinky a medovnicky,ktore budem piect este raz lebo ostali styri kusky 😉

lululka555
14. dec 2011

dnes mame kuracie rezniky a zemiakovu kasu...a cviklu k tomu 🙂 mnam

janefonda
14. dec 2011

my dnes obedujeme granadir s uhorkovym salatikom na sladkokyslo 🙂