Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@raza ja som robila medovníčky podľa receptu z relácie Magálovej:
800 g hladkej múky
200 g tekutého medu
300 g práškového cukru
5 vajec
2 KL jedlej sódy
2 KL mletej škorice
2 KL Perníkového korenia
na polevu:
1 bielok
6-8 PL práškového cukru
KL citrónovej šťavy
Postup: Múku zmiešame s práškovým cukrom, koreninami a sódou . Pridáme zohriaty med, vajcia a vypracujeme cesto, ktoré necháme postáť cez noc pri izbovej teplote. Cesto vyvaľkáme na hrúbku cca 5 mm a vykrajujeme medovníčky. Pečieme v predhriatej rúre na 185 stupňov asi 15-20 min. Asi po 4 minútach pečenia potrieme rozšľahaným vajíčkom. Suroviny na polevu dôkladne vymiešame, naplníme polevou cukrárske vrecko a zdobíme.
A sú super chutné
@titkovamiriam no teda, šikovného máš syna 😕 isto bude po mamine 😉
dnes si deti vybrali pirohy- zemiakovo bryndzove, zemiakove, lekvarove 🙂
dnes idem po dlhsej dobe trosku uvarit 😀 kuracie v sladko-kyslej omacke s ryzou a nachystam si dnes cesto na lubostne listy...inak som uz upiekla medvedie labky,kakaove koliecka zlepovane a linecke samozrejme,nesmu chybat u nas 😀
špenátový prívarok, zemiaková kaša, vajíčko 🙂
@danielaj ani nie tak po mamine ako ked vlastne vyrastal sam,kedze vyrastal bez otca ja v praci a ked nechcel cakat az na mna tak sa od prazenice,cez cestoviny naucil uz skoro vsetko 🙂a dnes zemiakove pyre a pečený smaženy syr
hŕstková polievka a palacinky na želanie našej slečny 🙂
my odvčera hrachovú s párkom a druhé ešte neviem, niečo len tak na rýchlo, možno cestoviny
dnes sladké i slané, ale bez mäsa - broskyňový ryžový nákyp a rezance s tvarohom a kyslou smotanou
my dnes dojedáme kel... 🙂
včera zemiaky na pokyslo, zajtra neviem, ☹
no, ja dnes asi len zeleninovú polievku.. manžel je v práci a príde až zajtra, takže dnes sa bude piecť 😀 😀
dnes parky na paprike a cibulke,chlieb,polievka sa doje zeleninova,
zajtra a pozajtra zemiaky na kyslo a fasirka,
drzkova polievka a pozostatky zo vcerajska
tak prave som dopiekla a zlepila lekvarom linecke,a mam skoricove klbka kakaove-vanilkove,kokosove pusinky a medovnicky,ktore budem piect este raz lebo ostali styri kusky 😉
dnes mame kuracie rezniky a zemiakovu kasu...a cviklu k tomu 🙂 mnam
my dnes obedujeme granadir s uhorkovym salatikom na sladkokyslo 🙂

@dida84 ahoj. tie kokosky vyzerajú super, vydržia mi do však do vianoc? myslím, či sa neskazia.. 😕