icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

akika722
14. dec 2011

@danielaj dakujeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeem 😀 a idem robiť ježkov 😀 kamoška mi dala recept..maju aj očka aj nufačik..juuuj tešim 😀

titkovamiriam
14. dec 2011

@eva7780 ked mate orechov tak nech sa paci-250g zomletých orechov,250 pr.cukru,citronova kora,3 lyžice džemu-to je jedno aky ja som dala marhulovy-urobit cesto rukami,potom valčeky a tie ponatierat penou-1 bielko,140g cukru a citronova štava-nechat postat 30 min ,narezat na kusky a sušit pri teplote 50st cca hodinku a pol,kym nezacne bielko ruzoviet-za chvilu to dam aj na mmb 🙂 tiež som ich robila asi po 3r.koly tomu ze mame vela orechov!

eva7780
14. dec 2011

@titkovamiriam dakujem,vyzera to dobre ,zajtra vyskusam 😉

lussy23
14. dec 2011

kuracie mäso s ananásom, oblohu tvorila aj kapusta a bambus a k tomu hranolky.
zajtra by mali byť palacinky

zebra41
14. dec 2011

bravcove na stave s hraskom a mrkvou, ryza

lucia375
14. dec 2011

Dnes francúzske zemiaky, moje obľúbené jedlo. Zajtra ešte neviem. 🙂

mata71
14. dec 2011

Dnes ma manžel volal do predajne Tescomi,,,,,vraj musim pomoc Ježiskovi,,,,tak mame nove 6plechy2,pekače,4panvice,3naberačky,2trepak,sumovacku na polievku,aj pekacik z deklikom,pribor pre 24ludi /2 sady pre 12l/,,,,,,,už len nechat zabalit a šupnut pod stromček,,,,,,som tešiva to sa bude vypekat,,,jedna radost,,,, 😵 😵 .....a ešte mam pohladat take menšie na zapekanie na 2-4porcie,, 😵 ,,,,,,

akika722
14. dec 2011

idem sa pochvaliť čo sa mi podarilo za dnešny večer 😀 deti na mna budu hrde rano 😀 😀 😀 😀 len aby to rodinka Ježkovcov prežila aspoň do nedele 😅

babulka123
14. dec 2011

isla som kuknut ze nejaka inspiracia a tu sa tusim len pecie.. tak som vytiahla kur. pecienky ze na stave a ryza.. a kukam ze ste to robili viacere.. no co uz mame rovanke chute..

inak u nas dnes shrekova polievka = brokolica, hrasok, mrkva, mixnute na kremovu a do toho som dala vyvarit krupy.. nemala som doma krutony a nechcelo sa mi robit..
a shrekove halusky = spenatove halusky so syrovou omackou { sunka syr bambino, kukurica } mnamka..

hold dnes sme to mali ladene do zelena.. hehehehheh

bodka13
14. dec 2011

@akika722 jéééj aký sú krásni ....a receptík tu tiež niekde nájdem?

akika722
14. dec 2011

@bodka13 dakujem 😀 neviem,mne ho dala kamoška z inej temy 😅
tak na tieto potrebuješ 280g hera /ja som dala palmarin 😅 /
120g pr.cukor
1žltok
450g hl.muka
citronova kôra z 1/2citronu

urobiš cesto,nechaš odležať v chladničke 2hodky a potom tvaruješ gulky a jemne vytiahneš nufačik.. /ide to lahučko 😉 pečieš na papieri na pečenie na 180° 10-12min,ked vychladnu chytiš za nufačik a namačaš chrbatik do čokolady,potom do kokosu a nakresliš čokoladou očka a nufačik 😉

bodka13
14. dec 2011

@akika722 ďakujem za recept...teraz som našla na mmb recepty a tam dávali do ježkov aj orech,...
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=21086 ...dávala si aj ty?

akika722
14. dec 2011

@bodka13 aaaaaaaano,zabudla som..ma tam isť orech,ale ja som nedavala lebo to isto budu jesť aj moje deti 😒 a mladši velmi orechy ešte nemusi

bodka13
14. dec 2011

@akika722 koľko tých ježkov ti vyšlo z jednej dávky ? a vydržia v pohode do Vianoc,teda či súto trvanlivé kesíkové koláčiky? teda ak ich rodinní príslušníci nenájdu a nepojedia 😀 😀 😀

akika722
14. dec 2011

@bodka13 uf..netušim ale vyšlo ich dosť 😅 ak budu chutiť isto ešte urobim 😀 su dostatočne schovane 😀 😀 😀

bodka13
14. dec 2011

@akika722 ďakujem 🙂 tak cez víkend sa na to vrhneme-však modelovať môžu aj chalani 😀 😀 😀

libka1
15. dec 2011

pecienka na slanine a jablkach s ryzou, cuketova kremova polievka

libka1
15. dec 2011

teda kukam ze tu vo velkom ficite s pecenim... ja som napiekla minuly piatok 4 druhy a ostali nam uz len pernicky... uz sa mi ani nechce do pecenia, lebo vacsinu som zjedla ja 😝 do vianoc budem ako balon a po vianociach ako 2 balony 😖

bronia13
15. dec 2011

dievcata co nemozete spat (ja tu mam este necelych 11 vecer ale vy tam ani nie ) "-) ja som varila salatovu polievku a zajtra varim len kurcata budem piect a ryzu k tomu...

bronia13
15. dec 2011

chcela som napisat ze vy tam nemate ani 6 rano...

danielaj
15. dec 2011

@akika722 jéééj, ježkov aj ja spravím 😉 krásne

katka3012
15. dec 2011

@akika722 krasne ,rozmyslam,ze aj ja ich skusim spravit 😉

katka3012
15. dec 2011

Tak dnes zeleninkova polievocka a kuracie kridielka zo zemiakmy

sisanka
15. dec 2011

@eva7780 kosicky plnene kokosom alebo orechmi...15dkg hladkej muky, 15dkg hery, 4 zltky, citronova stava....vypracovat cesto a urobit asi 30guliek,nechat odlezat cez noc v chladnicke...na druhy den gulky vyvalat a plnit plnkou, plnka - 4 bielka (tuhy dneh), 15dkg praskoveho cukru, 15dkg kokosu/mletych orechov...piect na papieri na pecenie na 200C do ruzova...po upecenie obalit v cukre...

zuzana_1
15. dec 2011

@sisanka ahoj,co su prim ta lubostne listy? 😕

adelaida33
15. dec 2011

dnes len ľahký kurací tokáň s pečivom (čerstvé bagetky) a zeleninovou oblohou

sisanka
15. dec 2011

@zuzana_1 http://www.tortyodmamy.sk/zakusky/lubostne-listy taketo nieco...a vyssie je aj recept....u nas velmi obluebene na vianoce 🙂

petra1303
15. dec 2011

@akika722 do tych jezkov mozem dat aj maslo? Namiesto hery palmarinu?

zuzana_1
15. dec 2011

@sisanka dakujem 🙂

dievcata, mam na zvys 5 zltkov..co s nimi? nejaky dobry receptik na vianocne pecenie? dakujem 🙂

libka1
15. dec 2011

este ma napadlo, ktora mate rada mak, tak ja som skusila toto, jednoduche a rychle, trochu zle sa sice robilo s tym cestom, ale vysledok je mnam mnam, hlavne ked je tam pikantny ribezlovy dzem 😉
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=44673
jezkov vyskusam aj ja, vyzeraju dobre, ale az den pred stedrym vecerom, lebo... 😀