Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
paradajková polievka so syrom
rybie prsty, zemiaková kaša a tatárska omáčka
Ja dnes spravím langoše, ktoré budú minimálne na dva dni, a malej nejakú polievku alebo jej kúpim príkrm.
mliečnu zemiakovú a dolky 🙂
baby poraďte nejaký kokosový zákusok, nie suchý, skôr niečo šťavnaté, najlepšie bez čokolády...
zemiakovy privarok,a fasirky,,,chlebik,, mame na 2 dni,, aj pre svokru,,,,,,zajta chceme ist na Vianocne trhy do NR,,,už sa tešim na punč a plnenu lokšu,,, 😵
volske oka s hrachovou kasou a chlebikom, kysla zemiakova polievka
palacinky 🙂
je tu teraz niekto??? potrebovala by som poradit, v pečení.
chcem robit zaukusok, trosku vylepšit. a na vyšlahanú šlahačku chcem dat kiwi, a zaliat želatinou, ale vychladnutou? alebo ako??? dakuuuujem... ja viem je to trapna otazka, ale neviem si radi
ja by som to spravila tak ale tu slahacku ked nanesies tak to daj do chladnicky a odporucila by som dat stuzovac, na slahacku, aby si to mala pevnejsie, daj si kivvi a potom zelatinu, nemusis sa bat ze sa ti to roztece, nie priam horuciou ale chvilocku ju premiesaj ale nie dlho lebo ti z hustne a potom to uz moc nentries.
nie som vyuceny cukrar ale ja by som to urobila takto.
Ja dnes robim br. panenku s hranolkami ale aku polievku.....hadam mmb poradí 😀 😀
Ja robím kiwi koláč presne tak - miesto šľahačky dávam kyslú smotanu + vanilkový cukor, ale apsoň 3 smoty a 3 cukre... pomiešať. Na to kiwi a zaliať želatínou. Tú musíš liať, keď práve začína tuhnúť - takže po zovretí čakáš a čakáš a miešať a zrazu (asi 10min) je chvíľka, keď ti práve skvapnutá z lyžičky už netečie... vtedy to rýchlo vylej. POmôže Ti napr. jeden tanierik na ktorý cvične kvapkáš... ale vždy to je tých 10min. Ak by si to "prešvihla", tak môžeš ohriať želé ešte raz.... tak držím palce 🙂
@mimi21mimi prikrm? Ja jej tie kupovane veci nedavam od kedy mala 7 mesiacov. neni na domacu stravu. V roku a 4 mesiacoch jej mozes urobit aj nejaky ten privarok, hraskov alebo struckovu polievku a podobne. Neni nad domace teple jedlo.Moja mala mi v roku a štvrť jedla už pomaly všetko okrem guláša asi a pikantnych jedal. Skus jej spravit brokolicovu polievku ale bez smotany zahustenu iba hl. mukou s vodou a s haluskami alebo mrvenkou.
takze dnes zeleninova polievka s krupicovymi haluskami a skvarkove pagaciky so slivkovym lekvarom a zajtra pizza 😀
poradte mi kolko muky na 200-250gr masla na linecke cesto? mam aj 4 zltka, tak 2 pojdu urcite, cukru malo. A nemame hladku, len polo a pohankovu hladku a spaldovu neviem aku, tak asi pomixujem. Dakujem
na internete je milion receptov, od 250 gr muky po 600 gr ... 😠
spenatovy privarok + zemiaky + vajicko 🙂
cesnačka a rizoto bude aj na zajtra, včera boli dukátové buchtičky.
zeleninová polievka s rezancami a zemiakové placky s kuracou pečienkou a syrom
babule, šak neviem, čo zajtra uvariť, niečo rýchle, lebo ich mám doma všetkých, čítam to tu čítam a akosi ma ništ nezaujalo. Dnes máme kura s ryžou a fazuľkovú luskovú mliečnu polievku, predtým sme mali trenčiansky párok, predtým fašírky, čo pôjdu do koša, lebo deti ich vôbec nejedli ☹ a celkovo z týchto jedál dokopy nič nezjedli, ja už neviem, čo by im chutilo z domácej stravy...
caute baby minule som jedla u znamej varene zemiaky a boli velmi dobre lebo boli skor take sladke ja ked ich uvarim tak take niesu..neviete ako sa take zemiaky robia? ci sa take kupuju? dakujem 🙂
@zajaciq ja mám recept na linecké ale nejdú tam žĺtka a sú výborne, niekedy som dávala aj ja žĺtka ale boli tvrdé. Tie čo pečiem teraz sú na druhý deň úplne jemné aj teraz som ich robila na sviatky, mám ich v pivnici je tam chladno a manžel pochválil že sú výborné, bol ich skontrolovať. Tu je recept : 100g praš.cukru, 200g palmarin, 300g hlad.múky všetko spolu zmiešam a nechám v chladničke asi 2 hod. Ja robím z 3 dávky.
dojedáme šošovicovú omáčku od včera, robila som zemiakové placky 😉
ja mám zatiaľ napečené toto: vanilkové rožky, cappuccino rožky, medovníčky /na foto je len pár kusov, čo sme sa pokúšali s dcérou zdobiť 😀 ja nemám na to nervy a ani to neviem )citrónové klbká - sú užasné, robila som prvýkrát, majú chuť ako vaječné venčeky z obchodu s citrónovou chuťou, orechové a kokosové medvedie labky, oriešky s čokoládovým krémom, ešte budem ďalšiu várku plniť salkovým krémom a košíčky s kávovo-orechovou plnkou 🙂

dnes navaarim kapustnicu,uz do vianoc nevydrzim,tecu mi slinky a hovadzie na stave z opekanymi zemiakmi 🙂