Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@kittyaoliver prosim Ta, ako dochucujes tu koprovu smotanu? Davas len kopor alebo aj sol a este nieco? By som to tiez k rybke niekedy rada spravila... 😵
@lyongirl dakujem aj ja za receptik, vyskusam, znie to dobre... 😉 🙂
My sme mali vcera masko na hriboch, slovensku ryzu, uhorky. Dnes sa jedlo vonku - losos, grilovany encian. 😵
dnes zemiakova polievka a sosovicovy privarok s vajickom 🙂
Koľko druhov koláčov pečiete na Vianoce, ja mám 9 a ešte jeden plánujem a podaktorí na mňa pozerajú, že načo tak veľa 😒 len z niektorých mám len polovičné dávky, takže je tam max. 30 koláčov z niektorých druhov, tak neviem.... 😅
u nas sa dnes nevari...zo stvrtku sa dojeda este segedinsky co manzelik uvaril a vcera sme si navarili rascovu vajickovu polievku - jedna z nasich oblubenych a sosovicovy privarok..peknu sobotu prajem 😉
@lunana ja mam 6druhov a dnes robim siedmi 😀 viac nerobim..aaaaaaaaaaaaale to ani nie na vianoce 😅 zajtra oslavujeme mm narodeniny,+aj v pondelok oslavujeme so susedovcami,potrebujem mu dať do prace+mamke dam par..takže u nas do vianoc asi neostane NIč 😀 ale my na vianoce chodime k mojej mamke aj s deťmi a surodencami,tak tam bude a po voanociach zas k svokre..
francuzke sa robia u babky a ja mam chut na palacinky tak si ideme urobit daco sladke 🙂
včera som robila rascovú polievku s vajcom a dnes madarský guláš z bravčového a knedla
cestoviny so syrovou omáčkou a brokolicou 🙂
dnes budeme mať cestoviny s boloňskou omáčkou...
a k tým koláčom, čo tu toľko vypekáte 🙂, ja nepečiem vôbec, možno to bude znieť čudne, ale každý rok som to vyhadzovala, pretože mi to nikto nejedol, deti vôbec, koláče nejako nemusia a návštevy k nám nechodia, mama a svokra sú radšej, keď prídeme my, ak som niečo napečené priniesla tam, ani tam to nikto nejedol, márna moja snaha, min. rok sme piekli len medovníky a aj tie išli všetky do koša ☹
Na druhej strane som rada, že sa nemusím pri deťoch uháňať ešte s pečením a že mám od toho pokoj, lebo aj upratovanie a varenie a robiť policajta v domácnosti 😀 mi dá dosť zabrať...
morčacia polievka s knedličkami,pečene morcacie stehna,karamelova červena kapusta,knedla 🙂
@lyongirl pockaj až chalani vyrastú 🙂 ved ja som vcera vecer robila dalsiu varku medovnikov 🙂 ,ale je zasa pravda ze k nam chodia dost ich kamarati tak samozrejme si daju aj oni 🙂
zapekane cestoviny so sunkou a cukinou a fazulova polievka s klobaskou
zeleninova polievocka pre decka s gulickami z chlebika, rezance s tvarohom a pre nas kapustnica - sakra je dobraaaaaaaa a pre draheho este grenadir a kysle uhorky k tomu . Dnes si to ulahcim 😀 😀 😀
@ikika len kyslú smotanu zmiešam s koprom, toho dávam veľa a soľ.
dnes šošovicová s párkom a lievance 🙂
@titkovamiriam no som zvedavá, či sa to zmení, samozrejme potom rada upečiem 🙂
potrebujem poradit 🙂 mam v mrazaku asi kilo moravskeho udeneho, take to s ciernym povrchom. myslite ze sa da uvarit rovnako ako bezne udene?
sviečková, knedľa k nej je kupovaná, bude aj na zajtra 🙂
slepacia polievka a chlebicky na obed, kedze vecer mame firemnu oslavu..
baby pouzivate sedano?som kupila prvy krat lebo v cine mi celkom chuti ale neviem ako dlho potrebuje na "udusenie" ci ho mam pridat do mäsa na zaciatku varenia alebo na konci?
ahojte. je tu niekto, kto vie dobrý a osvedčený recept na polevu na zdobenie medovníkov? ja to zdobievam tými kupovanými, farebnými, ale to je strašne drahé a je to samá chémia 😝
bohata zeleninova polievka, kuracie stehna a ryza, aj na zajtra, zajtra upeciem vanilkove rozky, pripravim cesto na lubostne listy a uvidim este co 🙂
Tu sa varí.....................tu sa pečie 😀 😀 😀 Jaaaaaaaaaj ja vam to pečenie aj trošku zavidim. Tak by som sa realizovala aj ja ale ked u nas to nema kto papat. 😒
my dnes zeleninkové rizoto... a opäť vypekáme... 😀

@lyongirl dik..skusim tie citronove škoricu moc nemusime 😅 ozaj..a fakt..nestvrdnu??? 😕