icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

adelaida33
9. jan 2012

fliačky s kapustou

lyongirl
9. jan 2012

@fialkaa ja som dnes robila cestoviny so slávkami/mušlami/ a je to mňam a rýchle - cestoviny si uvaríš, aké uznáš za vhodné 🙂 a kúpiš si slávky, ja som mala mrazené z Kauflandu 500g balenie.
Na masle, alebo oliv. oleji osmažíš červenú cibuľku do sklovita, pomaličky, môžeš pokrájať na kocky, ale ja som dala na mesiačiky, potom na to dáš aj 3 stúčiky pokrájaného na plátky cesnaku, chvíľku osmahneš, potom pridáš slávky, ja som ich najprv opláchla horúcou vodou a nechala odtiecť, podleješ vínom a necháš dusiť cca 10 min. Radšej podliať menej a potom dolievať, slávky pustili ešte vodu, takže vodu som vôbec nepridávala. Po udusení pridáš kečup - od oka, samozrejme osoliť, okoreniť a šup na tanier s cestovinami. Posypať syrom a dobrú chuť 🙂

miskachrumka
9. jan 2012

Harulu 😵

babulka123
9. jan 2012

@miskachrumka mnaam idem ku vam na obed.. heheh ja asi spravim na veceru ..
my dojedame zo vcera..
den bez varenia = uplna parada.. hehehe

kattikakiki
9. jan 2012

ake cesto robite na tu pizzu?strasne vela vas pise ze mate pizzu...a ja netusim ako na to..?

miskachrumka
9. jan 2012

Stačí si to aj vy googlit 🙂

libka1
9. jan 2012

hydinovy vyvar, pecene morcacie stehno na cesnaku a zemiaky....

miskachrumka
9. jan 2012

Kattikakiki tu mas link na cesto http://varecha.pravda.sk/recepty/pizza-ako-z-pi... 😉

janulabj
9. jan 2012

polievka kuracia zo včera a bolonské špagety......to by maly jedol denne 🙂

janulabj
9. jan 2012

@miskachrumka a už si podla toho robila pizzu? lebo aj mna zaujimaju ale overene recepty, podla akych baby robia, jasne že sa da vygooglit milion receptov, no @kattikakiki asi tiež myslela ,,overený,,.

libka1
9. jan 2012

@elina313 recept na buchty pridavam medzi oblubene a coskoro vyskusam 😉

kattikakiki
9. jan 2012

@miskachrumka dakujem
@janulabj vlastne hej, myslela som taky odskusany...lebo kazda druha to tu pise, ze robi pizzu...je mi jasne ze sa to da najst na nete...ale...

miskachrumka
9. jan 2012

ano už som robila podla toho pizzu a cesto je suprové 🙂

poisonblu
9. jan 2012

ja som robila jednoduchu zeleninovu polievku a knedlu s madarskym gulasom

dida84
9. jan 2012

ostalo zo včera: mäsková polievka, rezne, karé na hrášku a uhorke, ryža... 🙂

danielaj
9. jan 2012

@kattikakiki ja už roku robím toto rýchle cesto na pizzu bez kysnutia, je výborné a mäkučké aj na druhý deń, ak zostane 😅

1 biely jogurt alebo kyslá smotana, ja dávam väčšinou kyslú smotanu, zdá sa mi chuťovo lepšie, 1 kg hladkej múky, 1 droždie, trocha soli a cukru, 1 dl oleja, 3-3,5 dl vlažného mlieka

Urobíme cesto, aby nebolo lepivé, rozdelíme na 3-4 časti, podľa veĺkosti plechu, obložíme podľa chuti. Z tohot cesta sú výborné aj škoricovníky a iné koláčiky z kysnutého cesta.

dida84
9. jan 2012

@danielaj toto cesto vyzerá jednoduché... niekedy vyskúšam aj ja... 😉

danielaj
9. jan 2012

@dida84 jednoduché, rýchle, vyskúšaj, ja už iné ako toto ani nerobievam 🙂

slamienka
9. jan 2012

babenky, skusala som robit nebeske rezy a aj po stuhnuti sa mi nejako na tanieriku, ci na plechu "rozpadavali", neviete mi poradit preco? Je to fakt suprovy kolacik, ale na vyzor nieco strasne

akika722
9. jan 2012

@slamienka ja sa ho chystam urobiť na synove narodeniny 😕 fakt sa rozpadava? 😕

kacsik
9. jan 2012

@levandullka recept mám odtialto, nejaká maminka ho sem dávala ..... http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=7162#diskuse ani ja som ich ešte nikdy nerobila tak uvidíme ako dopadnú 🙂

viki2912
9. jan 2012

zeleninovu polievku a kuraciu pecienku s ryzou..mnam mnam... 😉

monana
9. jan 2012

pstruh, grilovaná zelenia a zemiačky 🙂

levandullka
9. jan 2012

@kacsik Ďakujeeem 🙂. Určite vyskúšam 🙂.Potom daj vedieť ako ti dopadli 😉

titkovamiriam
9. jan 2012

dnes španielske vtačiky z br.masa,ryža,zemiakove pyre,kuraci vyvar 🙂

lussy23
9. jan 2012

dojedame zo včera. Zajtra bude tvarohové rezance

zuzanocka11
9. jan 2012

@nelynka18 No ja varím tak,ze podusím cibulku,pridám cervenú papriku,zalejem vývarom-vodou,dám zemiaky,sol,rascu a potom ku koncu pridám bud párky alebo klobásu na kolieska,chvílu este povarím,medzitím odoberiem z polievky a nechám to vychladnút,rozmiesam bryndzu do toho,a vrátim do polievky,kus este povarit a hotovo.recept mám odtial z koníka,a dokonca aj moj 2,5 rocný nejedák túto polievku zje bez reptania 😉

lucikatn
9. jan 2012

@kattikakiki ahoj, ja robievam jednoduché kysnuté cesto - kvások (mlieko+droždie+cukor) zmiešame s polohrubou múkou. Pridám celú rascu a soľ (asi po 1-2 lyžičkách) a pridávam vodu z vodovodu (podľa hustoty). Nechám vykysnúť. Potom si cesto rozdelím podľa počtu plechov a mokrými rukami ho "rozpackám" po plechu (dávam aj papier na pečenie). Keď sa ti chce tak to kľudne môžeš aj vyvaľkať. No a na ňu dávam suroviny podľa fantázie a čo chladnička dá 😉 Cesto robím od oka takže presne gramáž ti nepoviem 😀

nelynka18
9. jan 2012

@zuzanocka11 dakujem podobnu som si nasla na nete len s oprazenou slaninkou,zajtra varim 🙂

adulikka
9. jan 2012

@kattikakiki ja robím pizzu 500 g múky polohrubej na jeden plech a kedže robila dva ,tak 1 kg múky .kvások z 40 g kvasníc ,dala len do teplej vody ,trochu soli ,trochu cukru ,posoliť múku ,všetko zamiešať dokopy a zmiešať s teplou vodou aby sa vytvorilo také polohusté cesto a nechať vykysnúť .po vykysnutí rozdelím cesto na dve polovice ,povystieram dobre do strán na plechu rukami,polejem olejom(podľa mňa musí byť ) a natriem kečup a potom postupne pridám cibuľu ,cesnak ,klobásku ,alebo salámu ,kukuricu a to čo má kto v chladničke a na čo chuť .Naposledy dala šampióny ,zelené olivy ,na kocky nakrájanú klobásku ,kukuricu a samozrejme cibulu a cesnak a chvíľku pred dopečením posypala postrúhaným cesnakom. 🙂