Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
morcaci vyvar zo vcera a zemiaky na cibulke a slaninke s acidkom
kurací tokáň a ryža
Takže dnes kuracie závitky so šunkou a syrom, tarhoňa a nejaký šalátik 🙂. Plus ako dezert citrónový koláč, ktorý som upiekla ešte včera večer 🙂
U nás dnes šošovicová polievka a ryžový nákyp 😉
zeleninkova polievka - mixnuta s opecenym chlebikom, a cestoviny so syrovou omackou
U nas dnes bude zeleninova polievka s pismenkami a ryzovy nakyp 😝
@kkubekova Vidiiis? Aj my mame este ryzovy nakyp v chladnicke. A taky od maminky, takze uzasny 🙂. Zrejme aj na nho dnes pride este rad 🙂
U nás zapekané zemiaky s kyslou kapustou a klobáskou 😉
mi dnes vypražany syr,opečene zemiaky, tatarka,vajičkova polievka s kockami opeceneho chlebika.
na veceru varene parky,chlebik ,horcica,caj
rizoto,to sme dávno nemali...
my tomu hovoríme madarská fazulová polievka
na cibulke speníme cibulu, mrkvu, petržlen, potom pridáme trocha klobásy, osmažíme,....zalejeme vodou, klasika korenie,sol.mletá paprika, bobkový list,, dáme ešte malú konzervu paradajkového pretlaku alebo mixované paradajky, zemiaky,,,,varime do mäkka a potom pridám uvarenú fazulu
je to taká obmena fazuli na kyslo a je moc fajn.
.Matúš máva vtedy mrkvovú polievku - na drobno nastruhanú mrkvu udusenú na olivom oleji, zalejeme vodou a pridame červenú šošovicu, uvaríme a rozmixujeme
Ahojte, vedeli by ste mi poradit? Chcela by som urobit klasicku smotanovu tortu - piskoty, smotana, piskoty, ovocie, smotana, piskoty. No rada by som po bokoch dala tie dlhe piskoty - myslite,ze mi to tam bude drzat po stuhnuti? Ci treba na to nejaky grif 🙂 ? Dakujem
A dnes kelova polievka a cestoviny so syrom
žemľovku, polovica slivková, polovica hrušková, veľký plech
Hovädzia polievka (od babky) a ako druhý chod pyré a pečené kurča
Včera, pečená panenka (mala som ju v olivovo-vínovom-koreninovom páci) obtočená bacon slaninkou, kukuricová ryža a ľadový šalát. Dnes cesnaková krémová polievka, rezne, pečené zemiaky so smotanou, zaváraný karfiol k tomu a hríbový perkelt s ryžou.
cesnakova polievka so syrom a zemiakami, a druhe spravim pizzu, stale tu o nej pišeme, tak mam chut 🙂
Dobrý deň - dnes som varila zeleminovú polievku a druhé opečená sekaná + zemiaková kaša , kompótik domáca výroba - jablkový
u nas dnes zeleninova polievka, mala este bude dojedat zapekanu brokolicu a my kolozvarsku kapustu co varil tatino 😉 vsetkym dobru chut!!! 🙂
my dnes mame kremovu hraskovu polievku s opekanym chlebikom a bravcovu cinu k tomu ryzu 😉
@zebra41 Ja som to videla (aj aj chcela robiť, len som nestihla) tak, že sa tá torta potom celá okolo tých piškót obviazala peknou stužkou a urobila sa tam mašlička 🙂. Potom budú držať určite a bude to ešte aj estetické 🙂
takze vynikajuca bryndzova polievka(1x robena) a vysmazena cvikla so zemiakmi mnamky 😵
@zebra41 ja som takú tortu robila v lete staršej dcére k narodeninám, ale ja som robila klasickú tortu nie nepečenú a okolo som dávala trubičky plnené, dávala som ich večer pred oslavou, obviazala stužkou, ale do ďalšieho dňa tie trubičky namokli a poohýbali sa, 😠 ☹ takže som potom dávala tesne pred oslavou nanovo, neviem, či sa to nestane aj s piškótami, ale skôr si myslím, že tie by mali asi lepšie držať, a neohnú sa ako tie moje trubičky 😒
u nás dnes zemiaková polievka so strúhancami, cestoviny s omáčkou (mleté mäso, šampióny, kukurička, kečup.....) a ešte mám zarobené zvlášt pesto, ak by niekto chcel len také 🙂
Syrovo-smotanova cesnakova polievka a bolonske spagety.... pre malu rizoto so zajacom.
rajčinová polievka s cestovinovou ryžou, fašírky so zemiakmi

kupila karfiol tak spravím polievku z neho ,mrkva,kaleráb,petržlen...cesnakové krupicové halušky .vyberiem z polievky karfoil ....a karfiol obalím k tomu zemiaky a spravím uhorkový šalát