icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

kibuk
14. jan 2012

nedalo mi a prave mi kysne cesto na prekladane zemiakove pagace 🙂 budu mat deticky na rano a cely den a zajtra slepacia polievka,vyprazany karfiol,zemiaky a tatarka 🙂

petusko
14. jan 2012

u nas dnes vyprazany syr, hanolky/varene zemiaky, mm sa od vcera napchava huspeninou 😝
a piekla som tvarohove buchty 🙂
a na zajtra dam vecer do marinady bravc. kare, ryza/tarhona a salat z cinskej kapusty s porom 🙂 polievka hovadzia 🙂

lussy23
14. jan 2012

dnes sme ešte jedli rezance, večer bude najake pečivo s domácou rybacou pomázankou a zajtra rajjčinová omáčka a fašírky. Ja budem mať cestoviny s omáčkou, ktorú m idala Lizatko, lebo fašírky neznášam. 😝

katkas1
14. jan 2012

takze dnes kracie stehna s ryzou a zajtra mame oslavu kedze moja ratolest ma dnes 2 roky tak fasirka a rezne, kuraci vyvar a dnes som piekla prvu tortu s marcipanom 😀

titkovamiriam
14. jan 2012

kuraci perkelt s cestovinami a zajtra vypraženy syr a šampiony s kašou,polievka ostro ostrokyslá 😀

gab
14. jan 2012

chlebova polievka, cviklovy privarok a k nemu opekane zemiaky

danielaj
14. jan 2012

@nadhera
@libka1 ja som tiež googlila, čo sú to tie čeregy, my to voláme fánky 😉 a ja robím často, nie len na fašiangy, máme to radi 🙂

my sme dnes dojedali plnené pizza langoše, cesto som mala v chladničke od včera, tak dnes osm mala rýchlo navarené, k tomu zemiaková polievka a staršia dcéra si rozkázala kiwi zákusok so šľahačkovo-smotanovou plnkou a želatínou, len som dala marhule namiesto kiwi 😉

danielaj
14. jan 2012

@gab ako robíš cviklový prívarok? a čo podávaš k nemu? iba zemiaky alebo aj nejaké mäso? 😉

gab
14. jan 2012

@danielaj, ocistim si cviklu, nakrajam na tenke kolieska (zalezi aka je velka cvikla, ak je moc velka, tak si ju dam napoly a z toho krajam tenke platky ) dam do hrnca, zalejem vodou, tak aby bola cvikla zakryta, posolim a necham varit do makka. Potom ju zahustim trochou muky a smotanou a dam trosicku citronu alebo octu. Mne stacia zemiaky, ale pre mojho chlapa- manzela je treba bud opecena klobaska, alebo fasirka..

caly8
14. jan 2012

dnes brokolicová polievka a francúzke zemiaky, dezertík svieža hruška poliata čokoládou 😉

danielaj
14. jan 2012

@gab ďakujem, určite vyskúšam, máme veľa cvikle 🙂

erzebet2
14. jan 2012

dnes bryndzaky a zajtra vyskusam recept od jednej z vas, kuracie masko,s brokolicou,kukuricou v syrovej omacke..uz teraz sa tesim 🙂

erzebet2
14. jan 2012

@danielaj ze vraj cvikla je dobra aj pecena,neskusali ste to niektora?

danielaj
14. jan 2012

@erzebet2 počula som aj ja, ale neskúšala som 😒 už sa na to zužitkovanie cvikle chystám dlhšie, ale na budúci týždeń určite z nej niečo urobím 😉

martinkatinka
14. jan 2012

Joj, dnes varil manžel, zmixoval klobásku, pridal morcadeelu a do toho dal cestoviny.. proste mňam 😀

veverina
14. jan 2012

Dnes bola kacka,knedle a fialova kapusta..mnaam

ukana
14. jan 2012

na obed sme mali len chleby, boli sme lyžovať 🙂 , na večeru kuracina s ryžou 🙂

prahaxx
14. jan 2012

@martinkatinka aj my sme mali, ale co zajtra, to fakt teda neviem ... mala ma teploty, ak zas nebudem spat, tak objednam pizzu :-/

danielaj
14. jan 2012

@veverina ja robím zajtra kačku, kapustu a knedľu, ale kapustu kyslú budem robiť k tomu, a slepačiu polievku, klasika ako v nedeľu 😉

martinkatinka
14. jan 2012

@prahaxx my ideme k svokre na sviečkovú....a nemusíš objednávať, kúp mrazenú a chlap šmarí do rúry a je to 😀 Dúfam, že sa malá rýchlo uzdraví... my sme po vyše týždni už celkom OK

mata71
14. jan 2012

dnes som urobila cesnakovu pomazanku ja moc cesnak nemusim ale toto som zbaštila 😝
1 čievko syrček
4 vel.lyž. masla 82%
3 vel.lyž tatarky
5 stučikov cesnak prepasirovat
zamiešat je fajna,,,,,,ale dajte radčej menej cesnaku a pridajte si ak bude treba ved je zima treba nastartovat imunitu 😀

leleh
14. jan 2012

My dnes spenatova polievka, kasa s fasirkami a uhorkovy salatik 😝

bubinko83
14. jan 2012

@leleh aj my sme mali dnes faširky s kašou.

A zajtra zeleninova polievka a pečene kura s ryžou a ktomu nejaky kompot. 🙂

estterka
14. jan 2012

@erzebet2 skusali,je super! robim aj cviklovu polievku a rizoto s cviklou;)

adulikka
14. jan 2012

http://www.pluska.sk/magazin/varenie/

len tak pre inšpiráciu...tie langoše vyzerajú lákavo...mňam 🙂

briketa
15. jan 2012

Echt mexicke Chili con carne , s prilohou tortilla chipsov, cheddar syra, kyslej smotany a cerstveho avokada.
Velmi vydatne jedlo.

libka1
15. jan 2012

@briketa mnam, az mi sliny tecu 😵 ja teraz fazulu nemozem, a tak by som si dalaaaaaaaaa

gumkacik
15. jan 2012

polievka s bazanta a rezance , ryzu azapekane stavnate rezne a kompot k tomu bud hrusky alebo broskyne. 🙂 😵

happy8051
15. jan 2012

morcaci vyvar od vcera, husacia pecen oprazena na masle, varene zemiaky,salat

nelinka0401
15. jan 2012

slepačiu polievku..tú by deti jedli stále a černohorské rezne s pečenými zemiakmy 😉