Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
Bryndzove halusky 😝
cuketu... ale neviete, preco je horka???po uvareni
jooj, tak dneska vyhrala vcerejsi neuveritlena chut na hovezi gulas ...cibulka se uz smazi, maso pokrajene...:-d
dnes som robila cviklovú polievku, tip mám odtiaľto, ale som si ju trocha upravila po mojom, bola fakt mňa, by ma nikdy nenapadlo, že z cvikle budé taká dobrá polievka 😅 nastrúhala som si mrkvu, petržlen a cviklu na hrubo, zemiaky som nakrájala na kocky, do vody som dala vait´nastrúhanú zeleninu s cviklou, pridala som soľ, vegetu, neskôr som pridala zemiaky, uvarila som to všetko do mäkka, urobila som klasickú zápražku z oleja, mletej papriky a hladkej múky, zahustila som polievku, pridala som roztlačený cesnak, čerstvú pažítku a hotovo, veľmi dobré to bolo 😉
druhé sme mali zapekané karamelové palacinky, 😉 to som si tiež vymyslela kedysi taký recept, všetkým to veľmi chutí, tak ich robievam častejšie ako klasické palacinky s džemom alebo niečím iným 🙂
@rastulka urobila som si palacinky, uvarila som si puding, ja som dnes robila s mandľovým pudingom, môžeš aj karamelový, čokoládový, vanilkový, ako kto má rád, palacinky natriem pudingom, stočím, naukladám do vymastenej jenskej misy alebo plechu, na prvú vrstvu natiem zvyšný puding, do ktorého vmiešam kyslú smotanu, dám druhú vrstvu palaciniek, a na vrch opt puding, dnes som posypala vrch sekanými orechami a šupnem do rúry na 180 st. asi na 20 minút, je to Mńamka, vyskúšaj 😉 dnes som urobila polovicu palaciniek s pudingom a polovicu som naplnila tvarohom s hrozienkami, zaliala som to tým pudingom a boli obidvoje veľmi dobré 😉
@levandullka veru s pudingom sú mňam, som ich dnes robila, ja ešte pre obmenu, keď robím palacinky do cesta pridám buď strúhané jablká, alebo kokos, prípadne orechy, škoricu a hneď je to iné, ale najradšej máme aj tak tie zapekané s pudingom 😉
@danielaj ja som to jedla u tej kamosky a bolo to total mnamka a to ona vari zasadne bez bujona a bez vegety... ale teda vyborna a ta farba fakt dokonala :D...
no a tie palacinky tak z toho nemozem skoro som si klavesnicu oslintala kym som to docitala po koniec a servirujete to potom ako po palacinkach alebo sa to kraja napriec?
lebo ja zvyknem robit len tak ze tvarohove zalejem este na vrch pudingom na tanier a zjem... ale toto som nevidela este
tak u nás nakoniec dnes segedin
Ja dnes recept z Trenčína...tam varia polievku fazuľovú ,dajú zeleninu ,udené....robila som k nej aj domáce široké rezance...a je tak super hustá ...tak dnes bez druhého jedla
zeleninove rezne
inak ja som robila cez vykend recept z mimibazara fazulova polievka z fazule z konzervi a ak to nepoznate tak vam to fakt odporucam je to total mnamka a rychle... a niekedy do toho dam aj mrkvu... inak keby nenajdem ten recept tak ma taka moznost kombinacie ani nenapadne... a ja davam maslo nie mast a davam parky hned (poprazim) a zahustujem ousenou mukov a nie psenicnou... http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=24028
my dnes mame paradajkovu polievku odvcera a pecene kurca na soli a zemiakovu kasu. Zajtra budu fasirky a nejaky privarok - sosovicovy alebo zemiakovy, uvidim. A vcera vecer som dostala chut na krumpli paprikas, takze aj ten bude niekedy v dohladnom case 😉
@danielaj ja by som aj urobila tie palacinky, uz len ako to citam tak mi sliny tecu, ale moji chlapi absolutne nie su na sladke ani mucne jedla, takze uz ani neskusam 🙄
hovädzia polievka s mäskom a zeleninou a hydinové rizoto so zeleninou a syrom.
neporadíte mi nejaký dobrý šalát bez majonézy, jogurtu, tatarky? ďakujem 😎
gulasek hotovy, je eno nuno 😀, zitra dorazi svokrovci, takze gulasek bude jeste lepsi 😀
pohankove rizotko

@levandullka puding, jogurt,tvaroh a potom slané.