Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
dnes krúpková polievka so strúhanou zeleninou, zemiakmi a syrom, pečené kuracie stehná, ryža, hranolky, kompót a ešte dojedáme aj včerajšiu pizzu 😉 a ešte idem robi´t nejaký koláčik, zatiaĺ neviem aký 😉
vajickova polievka, zapecena brokolica so syrom a zemiakmi
my dnes mame dojedaci den.. co mraznicka dala.. takze som tam nasla rizoto pre malu { zeleninove} brokolicovu polievku, a hovadzie masko na stave a ryza..
hnedu nelupanu ryzu s klickami munga, sosovicky a lucerny, s dusenými kuracimi stehnami. polievka je slepaci vyvar . 😉 dnes sa mm rozhodol si dat cosi zdravsie ako je peceny bocik 😀
dnes asi len pizzu.malá nebude doma a krpcovi spravím na večer kašu a chlebík 😉
zapekany karfiol a zemiakove pyre...
ja som dnes upiekla kurca s ryzou a k tomu salat a budeme mat aj na zajtra kedze to kurca jedol len mm 😀 aspon si zajtra oddychnem a uvarim len polievku 😉
tak u nás dnes vyprážané rybie filé a zemiakový šalát...povianočná nostalgia... 😀
My sme dnes mali cestoviny s kur.maskom na cesnaku a rajcinkach s bazalkou a na to panzani omacka....mnam 😉
hovadzie masko na kalerabe a pucene zemiacky k tomu.... zajtra bude kur polievocka a asi pecene kur stehna s ryzou + priloha
dnes toto- http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=7332 a zajtra asi kurací perkelt s haluškami
baby, dnes som piekla tento úžasný šťavnatý mrkvový koláčik 😉 http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=42966 doporučujem, je naozaj výborný, vyskúšajte 😉
krupicovu kasu, ja ju milujem 😉
na veceru sme mali chlebik vo vajku .. uuuuzasna to vec mnamka .. len ten smrad v celom byte.. na to by mohol niekto niec vymysliet { teda okrem zavretych dveri do kuchyne ze ano } 😝 😝 😝 😀 😀 😀 😀
@babulka123 u nás rovnaká večera 😉 malý zbaštil taký obrovský krajec, že som len pozerala, kam to do neho ide 😀 akurát, že keď si sadol k stolu, tak sa začudovane pozeral po ňom, že "to je zholeté (zhoreté)?" ale keď som mu vysvetlila, že nie, to je "upečené" tak neváhal 😀 😀 😀
@lalus tak podobne aj u nas .. ja som do vajicka este dala veeela nastruhaneho syru .. no vyyyborne..
@rastulka ja som kedysi dávno robila jeden mrkvový koláčik, výborný robievala aj moja nebohá babička, ale nebol taký ako robila ona ☹ tak som skúsila tento a je mňamkový, polovica plechu je už preč, a počítam, že do zajtra ani neostane 😉 aj mne sa zdalo oleja veľa, ale podľa mňa nie je, je úžasne šťavnatý, taký mokrý, dala som navrch tú citrónpvú polevu a je veľmi svieži 😝 ja som orechy nepražila, dala som normálne nasekané orechy 😉
zo včera vývar z kačacích trupov a robila som bábovku z kuracej pečienky(v preklade asi domáca pašteka)
no dnes sme mali cestoviny s paradajkovou omackou a mletym masom a zajtra bude gulas - peceny v rure (je absolutne bez prace, minule som ho skusala, fantasticky) s knedlikom a zemiakova mliecna polievka 😎
moj plan na buduci tyzden:
P: hraskova polievka, francuzske zemiaky bez masa, so salamou
U: polievka zo zelenjych fazuliek so zemiakmi, rizoto s kuracim masom
S: zeleninova polievka s rezancami, spagety so syrovou omackou a kukuricou
Š: kapustova polievka, bravcove pliecko na hrasku, halusticky
P: husty zeleninovy eintopf s krupami, pecivo
S: francuzska polievka, dukatove buchticky
N: polievka z ovsebycg vlociek s vajickom a mrkvou, kuraci steak s brusnicovou omackou, hranolky
@danielaj už som si koláčik aj ja uložila do oblubených a zajtra alebo v pondelok určite vyskušam. vyzera paradne 🙂

@mimi21mimi večeru este stihnes😀