icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

kibuk
23. jan 2012

dnes kurča na smotane,kolienka a zemiakovo-parkova polievka

titkovamiriam
23. jan 2012

ked to je šipkova tak neviem 😒 ,este tak brusnice 😉

adelii
23. jan 2012

@lucikatn Prosim ta,nemohla by si dat recept na ten linecky kolac s kiwi? Mame ich momentalne dost,tak to aspon zuzitkujem 🙂 Vdaka 🙂

tortelinka
23. jan 2012

@dadenka1 receptik na polievocku poprosim 😉

crysmile
23. jan 2012

@rastulka sipkovu omacku moja mam robi zo sipkoveho caju alebo sipkoveho lekvaru, ten bezne kupis medzi lekvarmi..

majonka79
23. jan 2012

@monika2606 Ahojky, to sa ako robi ten kuraci srnci chrbat. Dakujem. 😉

katka888
23. jan 2012

kuracie stehna potrete medom a posypane mletymi orechmi, upecene, k tomu ryza a marhul kompot, mrkvovo hraskova polievka s krupic haluskami

majonka79
23. jan 2012

@lussy23 A ja si robim tyzdenny plan: 😉
Pondelok - dojedame z nedele: kuraci vyvar, kuracie prsia plnene nivou a obalene v proscuitto a pecene v trube a k tomu pecene zemiaky, kde okrem zemiakov davam aj mrkvu+petrzlen+struciky cesnaku a posypane rozmarinom
Utorok - Streda: Sosovicova polievka so slaninkou, Dukatove buchticky
Stvrtok - Piatok: Kuracie sote na cinsky sposob+ryza
Sobota: Karfiolova polievka + palacinky s nutelou
Nedela: Karfiolova polievka, zapekana kysla misa s kuracimi stehnami
Dufam, ze to dodrzim 🙂
Pa

majonka79
23. jan 2012

@katka888 To znie super...davas na tie stehna aj nejake koreniny? Ci len potries medom a posypes orechami a pecise odokryte? D 🙂

monika2606
23. jan 2012

@majonka79
kuracie prsia nakrájaš na rezne, vyklepeš, ochutíš vegetou, solou, korením
vymastíš si maslom formu srnčí chbát, tam naukladáš na dno pekne tie rezníky a zaleješ ich plnkou
Plnka:
hrubú múku ( 5PL) pomiešaš so smotanou na varenie, potom pridáš 5 vajec, to rozmiešaš. Potom v recepte bola kápia, kyslá uhorka, hrášok, ja som dala namiesto kápie papriku ktorú som troška podusila a ešte som pridala kukuricu no a nakoniec k tomu primiešaš nastrúhaný syr asi tak 150g
Túto zmes vyleješ na tie rezníky a dáš piecť na 180 stupňov a ja som to piekla asi tak trištvrte hodinu lebo tam bolo napísané že pečieme do zlatista 😀
Dobrú chuť

monika2606
23. jan 2012

@majonka79 joj zabudla som že ešte aj tú plnku musíš ochutiť solou, kari korením alebo čo ty uznáš asi za vhodné

daniz
23. jan 2012

@kibuk ja som robila v nedeľu tú tvoju "kuraciu mňamku" + ryža a opek. zemiaky a polievku kuraciu s rezancami- dnes dojedáme.

prahaxx
23. jan 2012

zo vcera ryza a kuracie s dynou a kukuricou a uz sa chystam na fasiangove sisky, len som zabudla kupit drozdie.. mate osvedceny receptik?

kibuk
23. jan 2012

@daniz to som rada 🙂 a hlavne ked chutilo 😉

ukana
23. jan 2012

@majonka79 to ta teda obdivujem, ja casto este pocas varenia neviem, co to bude a nie takto dopredu 😅 😅 😅 😅 aj to presne dodrzis? 😕

ukana
23. jan 2012

@prahaxx , ja som robila
Sisky podla Kamily Magalovej
🙂 a boli super:
500g hlad.muky, 1 drozdie, 4 zltka, 4PL oleja, 3PL rumu, 3dcl mlieka, 1.5PL prask.cukru, stava z pol citrona, ....Kvasok zmiesame s ostanymi prisadami, Nechame vykysnut, potom povykrajujeme sisky a nechame este 15 min podlysnut pod utierkou. Vyprazame. Posypeme cukrom, ja robim bielkovu ovocnu penu- bielka vyslahame s jednou lyzicou lekvaru a trochou pr.cukru. 😝

mukiii007
23. jan 2012

my máme dnes dusené mäsko, hríbikovú omáčku a k tomu knedľu alebo zemiakovo-hráškové hniezda 🙂

katka888
23. jan 2012

@majonka79
nie len sol cierne, ako standardne, potirem medom ale med dam aj pod kozu, aby bola chrumkava a posypem orechmi. peciem zakryte a ked su uz upecene, biele, odkryjem aby zapieklo kozu

rastulka
23. jan 2012

@crysmile Dakujem,si zlata! 😲 😀

nadhera
23. jan 2012

idem robit francuzske zemiaky, polievka ostala kuracia a zeby aj sisky od @ukana ?

kawasaki17
23. jan 2012

segedinsky gulas, zeleninova polievka, sisky /vsetko este od vcera/

crysmile
23. jan 2012

@rastulka pomohla som? 🙂

akika722
23. jan 2012

@katarinajurikova taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaak 😀 dnes som robila tie mäsove gulky v paradajkovej omačke+cestoviny /kolienka/..pisala som že mam odpor k tomu jedlu zo školskej jedalne..AAAAAAAAAAALE 😲 je to fantasticke,maly ani nežul,rovno hltal 😀 mm pochvalil-to sa často nestava 😕 a starši ked pride zo školky-bude mať na večeru..
no je to užasne 😲 😀 ta toto bude u nas doma časte papaničko 😀 😀 😀 😀

rastulka
23. jan 2012

@crysmile Jasne! 😀 Nebola som si ista,ze aj z lekvaru sa da spravit. dakujem 😀

barbyes
23. jan 2012

baby poraďte, čím by ste nahradili syr v tomto recepte? http://www.mimibazar.sk/tisk_receptu.php?id=13980
vyzerá to byť super, ale môj muž nezje nič mliečne 😒 rozmýšľala som nad tofu, ale netuším ako by to chutilo, musím sa priznať, že tofu som ešte v živote nejedla ani som z neho nič nevarila....alebo len tak vynechať? len to bude mať úplne inú konzistenciu potom 😒

katarinajurikova
23. jan 2012

@akika722 jeeeej supeeeeeeeeeeeeeeer :D tesim sa!inak vazne sa oplati obj.tu knihu co som pisala...je superna!

akika722
23. jan 2012

@katarinajurikova nemaš link?????

akika722
23. jan 2012

@barbyes tak daj lahôdkove tofu..ma skvelu chuť 😉 obyčajne by tam nebolo citiť 😒

barbyes
23. jan 2012

@akika722 super, ďakujem veľmi pekne 🙂 a má to aspoň približnú chuť ako syr?

titkovamiriam
23. jan 2012

@barbyes ja by som syr vynechala a hotovo 🙂 vajicka ti to zahustia ked tak daj o jedno viac 🙂