Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
Ahojte 🙂 Nie som bohvieaka kucharka, skor by som povedala, ze dost zla ☹ Dnes chcem robit kuraci perkelt, ale z mrazaku som vybrala len prsia. Od rana nie som doma a ked sa vratim, uz nebude cas rozmrazit / ist kupit stehna. Robili ste niekedy perkelt z kuracich prs ? Dakujem 🙂
@sonkab ja robievam z prs ale aj noziek... prsia narezem na kocky alebo take vacssie kusk osolim,mierne okorenim a dam do hrnca kde je spenena cibula,posypem cervenou paprikou a zacnem dusit,podlievam vodou..ak je masko makke vyberiem,dam bokom.V hrnceku si v smotane rozmiesam trocha hladkej muky,vylejem do zakladu a necham prevriet,pridam masko,popripade dochutim.... podavam s cestovinou
koložvárska kapusta mnaaaaaaaaaaaaam
@sonkab ja robim perkelt aj z pangasa, lebo syn to lubi. kludne pouzite aj prsia. dajte celu vacsiu cibulu, papriku a sol a ak mate korenie gulasove a ani nic ine tam netreba, majoran, ale ved to isto viete. dobru chut.
sojová polievka (sójové fazuľky, mrkva, zemiaky, mlieko/smotana, bobkáč a celé korenie), ryža s dusenými kuracími prsiami (na kocky nakrájané mäso orestovať na oleji, poprášiť múkou a mletou paprikou, pridať zeleninu a dusiť do mäkka) a na večeru bude haruľa
Hrstkova polievka, prsia s mozzarelovou omáčkou,pyré,rukolovy šalát....a pudingos
kalerabova polievka,ryza a kuracie prsia na zelenine s horcicou..🙂 ako dezert bublanina s cucoriedkami a cernicami..mnaaam🙂
Dnes som sa zakecala s kamoškou v meste, tak len špagerty a polievka zo včera. Zajtra mrkvová polievka s krupicovými haluškami a francúzske zemiaky, mňam,už sme ich dávno nemali.
...polievku mame zo vcera zeleninovu s mrvenickou a na veceru pizza 🙂
Baby, poradte nejake jedlo z kuracieho a bravcoveho mäska na dcerkinu oslavu. Take, aby bolo aj zaujivame, aj chutne. Dakujem
tak ja som dnes varila zeleninovu polievku a palacinky a zajtra nemusim varit, polievky je dost a moja mamina ide robit zemiaky na kyslo, k tomu volske oko, mnam 🙂, tak som sa pozvala na obed 😀
zemiakovy privarok s vajickom na tvrdo.
My sme dnes mali cestoviny s paradajkovou omáčkou a syrom, karfiolovo-mrkvovú polievku a chystáme sa robiť šošovicový šalát - mňam!
francuzske zemiaky a paradajkova plienka
tak ja som dnes vyskúšala párkovo smotanovú polievku a koláčik sa práve pečie 🙂
Tak aj ja pridám pár typov. Na tie jedlá sa aj v najbližších mesiacoch chystáme.
1:Sviečková
2. Maggi nápady - druhov je mnoho a je to aj chutné
3.Bryndzové halušky
4Pangasius v rúre
5. Diabolská
6.Kuracie na smotane
7. Palacinky - na slano, normálne, špenátové
8.Rezance
9.Pizza
10.Paradajková , kaleráboá, krémová, hrachová, šošovicová polievka
11. Zapekané rezne
12. langoše
13ŠIšky
14- ovocne guľky
15.perkelt
Dnes granatík,chlapi asi nebudú moc nadšný ale ja ho zbožnujem 😉
Dnes spenat s volskymi okami 😵
kuraci perkelt s knedlou a sisky a dufam ze zostane aj na zajtra ,nechce sa mi varit 😀 😀 😀 😀
práve som dorobila šúlance 😀 a ako to tak vyzera môžem rozmyslať čo zase zajtra
@lussy23 prosim recept na zapekane rezne, sa mi to v tom tvojom zozname zapacilo, dakujem.
Ja dnes hovadziu polievku (mam ju od vcera) a spenatove knedle.

my dned vajickova s rascou, zapekane kuracie prsia so spenatom a syrovou omackou, ryza, salat miesany, na veceru vajickova natierka a upeciem asi babovku