icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

gianni
29. jan 2012

zatial polievka zo špikovej kosti a potom asi špagety

raza
29. jan 2012

@kibuk ďakujem, určite v blízkej dobe urobím 😉

kibuk
29. jan 2012

@raza nemas za co, treba vyskusat moj muz by sa kupal v trencianckom 😀 a je lepsi ako kupovany a ked sa podari tak aj viac ako na dva dni 😀 😀

happy8051
29. jan 2012

moj jedalny listok na buduci tyzden:

P: porova polievka, palacinky s tvarohom, ovocim a nutelou
U: cibulova polievka s oprazenym chlebom, spanielksy vtacik, ryza, kompot, salat
S: krupova polievka so zeleninou, syrovo sunkove spizy, zemiakova kasa, ladovy salat
Š: syrova polievka s kukuricou, hrachova kasa s vejickom a uemiakmi
P: rascova polievka s vajickom, rybie file, zemiakovo cibulovy salat
S: ryuova polievka, trencianska fazula s parkom, pecivo
N: hydinovy vyvar so zeleninou a rezancami, kurca pecene na masle s bylinkovou plnkou, pecene zemiaky, ryza, kompot

mimirinko
29. jan 2012

@happy8051 ty varis kazdy den?

vefi89
29. jan 2012

@lucikatn prosím ťa, ako sa robí brokolicová nátierka? 😅

libka1
29. jan 2012

kralik na smotane so spaldovymi vrtulkami a paradajkova polievka s pismenkami (lebo taku nam robia v skolke 😀 tak musime aj doma )

libka1
29. jan 2012

@happy8051 teda klobuk dole, vzdy som si chcela spravit jedalnicek na cely tyzden a podla toho nakupit ale proste nie som schopna 😝

libka1
29. jan 2012

@gianni dala by som si spik 😵 to som naposledy jedla asi pred 15 rokmi 😅

lucikatn
29. jan 2012

@vefi89 potrebuješ
- asi polovicu stredne veľkej hlávky brokolice
- 1 väčšie na tvrdo uvarené vajce
- 1 nátierkové maslo
- asi hrsť nastrúhaného tvrdého syra
- soľ, ml. čierne korenie, ml. paprika

Ružičky brokolice uvariť vo vode (asi 10 min.), potom brokolicu spolu s uvareným vajíčkom pretlačiť mačkadlom na zemiaky (alebo rozmixovať ale to my nemáme radi - viac nám chutí najemno pretlačená), pridať nastrúhaný syr, koreniny (podľa chuti) a nátierkové maslo. Poriadne premiešať a dať na chvíľu do chladu.

happy8051
29. jan 2012

@mimirinko ano, varim kazdy den, mam taky zvyk z cias, ked som pracovala v rakusku, tam vyzadovali cerstve jedlo kazdy den

@libka1 preco nie si schopna? 🙂

bambi2
29. jan 2012

domace lasagne... a ja si odstavim mrkvu, spenat, jablka 😝 😝 😝 😀

mimirinko
29. jan 2012

@happy8051 ze wau! a co v jeden den navaris, to aj v ten zjete?

mitka2007
29. jan 2012

zivansku a k tomu ryzu s kukuricou a mexicky svadobny kolac 😀

irriss
29. jan 2012

1.zavrene pizzy - uvnitr s bramborem, porkem a cesnek...
2. rulky z mleteho masa, uvnitr vajicko ...s bramborem

happy8051
29. jan 2012

@mimirinko jasne, varim nesie mnozstva. to bol asi najvacsi problem naucit sa uvarit mnozstvo na jeden den. hlavne polievky 🙂 ale da sa to

mimirinko
29. jan 2012

klobuk dole!
@happy8051

mrkvakatka
29. jan 2012

takto nejak to vyzerá keď som chorá a varí mi manžel...a inak vačšina našej kuchyne je zložená hlavne zo zeleniny a čistého masa...nie mastného... grécky šalát a raňajky volské oká so zeleninou

bonaquaba
29. jan 2012

ahojte kocky
jedna z vas tu davala recept na pecene buchty kde nejde vajce, hladala som to tu ale neviem to najst, tak ak si spomeniete, tak to prosim prilozte dik moc 🙂

kibuk
29. jan 2012

@happy8051 super zostaveny jedalnicek na tyzden koopec inspiracii 🙂 a hned ma zaujala syrova polievka s kukuricou ako na to? 🙂 dakujem

happy8051
29. jan 2012

@kibuk dakujem, to som len tak z brucha dala dokopy. syrova polievka:
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=4183
ja do nej davam trochu kukurice asi 3 minuty pred dokoncenim.

nadhera
29. jan 2012

@happy8051 dakujem za inspiraciu, nie je nad jedalnicek na tyzden, lebo mne uz dosla fantazia. 🙂 varim kazdy den ☹

ukana
29. jan 2012

@perlaoceanu , ak si začiatočník, čo tak nepečená torta s piškotami?
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=34448
príp. trasenú tortu, na tú najdeš na nete milion receptov, korpus možeš aj kúpiť, ja som prvé torty tak robila..jeden recept na tú trasenú tortu napr.
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=5278

Ak by si chcela piecť, tak tuto som robila, je fakt jednoduchá a chutná
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=7354 ovocie možeš zmeniť

My dnes gulky z mleteho mäsa v paradajkovej omáčke s ryžou 🙂

lencyca
29. jan 2012

@danielaj Dani napíšeš mi ten tvoj recept na perník?

lencyca
29. jan 2012

my zo včera zapekané mleté mäso so zemiakmi so šalátom

danielaj
29. jan 2012

@lencyca
@kibuk
@rastulka Kočky, nech sa páči recept na môj perníček - síce storočný ale výborný, vyskúšajte a potom napíšte, či vám chutil 😉

30 dkg práškového cukru, 2 vajcia, 2 PL džemu, 1 PL kakaa, 2 dl oleja, 1 ČL škorice, 1 a pol ČL sódy bikarbóny, 40 dkg hladkej múky, pol litra mlieka, 1 prášok do perníka, hrozienka, sekané orechy, ja niekedy dávam aj nakrájané zavárané broskyne alebo hrušky, ale nie je treba, cesto je nadýchané, šťavnaté aj bez nich. Všetko zmiešať, dať na vymastený plech, piecť na 180 st. Po upečení posypať práškovým cukrom alebo poliať čokoládovou alebo citrónovou polevou. 😉

Inak, čo som robila včera ten karamelový perník, nebol zlý, ale je taký suchší 😒

danielaj
29. jan 2012

my dnes klasika slepačia polievka, pečené kura, fašírka na plechu, dusené bravčové karé na leči, ryža, zemiaky s osmaženou cibuľkou, hruškový a broskyňový kompót 😉

lyongirl
29. jan 2012

ja som dnes varila rizoto a MM guláš z diviny a nakázala som mu, nech kúpi nejaký zákusok, tak som zvedavá, čo donesie...

danielaj
29. jan 2012

@mitka2007 mexický svadobný koláč je ten z receptov zo života s ananásom a kokosom? ten robievam aj ja a je výbornýýýý 😉
@happy8051 ja tiež varím každý deń, teda okrem pondelka, to dojedáme väčšinou z nedele, ale polievky robievam na 2 dni, ale ak sa zje aj polievka, tak varím každý deň aj tú 😉 keď mňa to veľmi baví 🙂

libka1
29. jan 2012

@happy8051 no to keby som vedela, ked aj nieco naplanujem nikdy to nedodrzim 😝 vzdy mam chut na nieco ine ako som naplanovala a je po planoch... 😒