Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
Ahojte. Chcem dnes robit dukatove buchticky z mimibazaru, v recepte je hladka muka, ale nemam tolko. Mozem ju zmiesat s polohrubou??
ja som dnes bravcovy gulas,rizoto a ako dezert zemlovka...dufam ze aj na zajtra ostane...uff
langose so syrom a kecupom 😅 paradajkova polievka...
@sumienka242 az teraz citam na mmb ten receptik lebo mam viacej casu 😀 boooze to uz aka mnamka musi byt! ja neznasam pecienku restovanu na cibuli ..ale varenu aj pecenu spapam a kedze som anemicka odporucaju sa vnutornosti teda pecienka co je pre trest ale toto vyskusam do jednej formy dam obycajnu a do druhej formy dam s pecienkou a uvidime manzel spapa ked by mi to nechutilo ... 😝
my mame dneska domace slize s kakaom/cukrom roztopenym maslom 😉
cez vikend ideme svokre zvycajne vari ona ale poziadala ma aby som ja nieco uvarila lebo je unavena a chora momentalne a robila som zapekany karfiol minule tak to chce v sobotu aby som spravila tiez dostala chut na moje dnesne fanky tak tie spravim + v nedelu no asi tuto plnku s kurčaťom a klasika polievocka 😉
ja este vecer upeciem kysnuty slivkovy kolacik s mrvenickou 🙂
@olexa vdaka.už len kúpiť brokolicu a ide sa na to 🙂
my dnes dojedame zo vcera a na veceru spravim pizzu... 😉
Dnes spenatovy privarok s varenymi zemiakmi a krupicova zeleninova polievka...zajtra asi rizoto s krabymi tycinkami 😀
Dnes som si robila zoznam polievok,mozno niekomu pomoze:
1, kremova zampionova
2, rýchla hrášková so smotanou
3, krupicova so zeleninou a haluskami
4, fazulova domaca
5, fazulova kremova
6, sosovicova
7, zeleninova s haluskami (krupicovymi,vajcovymi, pecenovymi...) alebo s rezancami
8, cibulova s oprazenou bagetou a tvrd.syrom
9, gulasova
10, karfiolova
11, zemiakova husta
12, rajcinova
13, kapustnica vianocna
14, rybacia
15, cesnakova
16, porkova
17, kuraci vyvar
18, hovadzi vyvar
19, brokolicova
U nas dnes trosku zmena oproti tyzdennemu planu, takze tento tyzden mi to nevyslo: tak varim Frankfurtska polievka, Zapekane zemiaky so sl. tocenou salamou, hraskom a vajickom a bude aj na zajtra...snazim sa varit aspon na dva dni, aby som sa 1 den mohla venovat babulke 🙂 prip. aj sebe 🙂 Nejaka ta knizka, ci sem-tam pocvicit.
francuzske zemiaky
dnes fazulový prívarok a parené buchty
francuzske zemiaky
@adelii palec hore 🙂 , na tie polievocky sa mozem aj niekedy opytat, konkretne na postup? My sme polievkovi doma, uz neviem , co by som mala vymysliet. 🙂
My sme si dnes pochutnali na kapustnici....a poobede chcem spraviť kysnutý kakaový závin 😝
bravcove rizotko z tarhone 🙂 , kuraci vyvar
Dnes pecene br. stehno s paraxajkami a cibulkou, dusena kapusta a knedle. Zajtra asi langose, len neviem ake mnozstvo. Sme len traja, tak aby toho nebolo strasne vela.. Myslite, ze z pol kila muky bude ok? Dakujem 🙂
baby potrebujem recept na plnene liskove cesto z sunkovou naplnou . ako sa to vola ? to sa potom kraja na take trojuholniky. dakujem
🙂
dnes syr a hranolky ,tatárka
dnes kura s ryzou (cina), pizova rolada z listkoveho cesta a na veceru spravim cigansku v zemli 🙂
Dojedame zo včera - pečené zemiaky s avokadovým dipom a rezeň a zajtra už dúfam ideme podľa plánu
@monikapalo jasne,napis,ktora by sa ti hodila 🙂
@lussy23 ako robis ten avokadovy dip? Ja som vzykla z avokada robit akurat guacamole, ale skusila by som nieco aj k masu.. Diky
Brokolicovy krem bez zaprazky a bez smotany. Cibulku a cesnak oprazit na troche oleja a masla, pridat brokolicu, zemiacky, mrkvu zaliat vodou a ked je vsetko makke rozmixovat s nivou.
@salamandra1 Ahoj, kolko davas tej nivy? Dik 🙂

dnes : syrova polievka a zemiaky na kyslo , vajičko alebo parky kto čo chce..... zajtra asi ryba, no tie kapustove fliačky čo tu čítam by som si dala ...mnaam.