Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@kibuk 😀 tak tento upečiem zajtra - manžel bude doma 😀 😝 😝 😝
nastastie mame od vcera a poobede ideme na valentinsku veceru, bo zajtra nemam s kym nehcat deti tak si urobime alentina v predstihu
tak dnes mame kremovu porovu polievku, svieckova na smotane s makaronami (bezne k tomu jedavame domace rozkove knedle).
Zajtra ako valentinske menu na veceru bude cviklovy salatik - mnam tesim sa 🙂 a ako dezert zmrzlina.
ja som vcera nejakym omylom namiesto kuracich stehien vytiahla hovadzie stehno tak bude teda kelovy privarok s hovadzim na paprike...
Dnes po praci asi spravim spagety 🙂
kôprova om., mäsko, knedla + jemna kuracia pol.
cestoviny so syrovou omáčkou (niva, eidam, smotana), kto chce si tam pridá aj kukuricu. Ja som už obedovala a k cestovinám som si dala šalát z čínskej kapusty, kukurice a mrkvy
@jasminka7 aby som nemusela každý deň rozmýšľať čo zas zajtra variť,a pravdaže ma nič nenapadá.Potom v obchode rozmýšľam čo nakúpiť na varenie.Takže už mi to ide na nervy,tak to chcem vyskúšať takto.Jedálny lístok som si takto na celý týždeň spravila teraz po prvý krát,sadla som si na pol hodinku a porozmýšľala.Tak uvidím ako to dopadne a či to aj dodržím.Ale hlavne nemusím teraz každý deň rozmýšľať čo variť.Len si nakúpim to čo mi treba na celý týždeň a je.
@bubinko83 no ja musím kedže nás je päť a som na materskej tak to celkom ide.Vlastne len manžel má v robote obedy ,a to čo navarím má vlastne na večeru.A štvorročná dcera má stravu v škôlke ale tam toho veľmi málo zje,takže chcem aby mala teplé jedlo aj doma. Tiež sa mi koľko krát nechce,ale čo už.
dnes nič. včera som robila kura na smotane a halušky a kuraco-hovädziu polievku
@katinkaaa7 ano vy ste velka rodina to chapem 🙂 Mne sa muž naje v praci ,syn v školke a ja zjem hocičo. Kvoli sebe varit nebudem. Ale varim vždy cez vikendy a cez tyžden pomene.Podla toho ako sme doma.
dojedáme
lasaňky s kapustovým šalátom 🙂
@katinkaaa7 nas je tiez 5 a tepla vecera musi byt, jedalny listok je preto obrovska pomocka, dokonca napisem na chladnicku, naco sa maju moji papkaci pripravit pocas celeho tyzdna... vydrzi to vacisnou len do stredy, ale aspon sa mam o co opriet 😉 inac - mam deticky v takom istom veku ako ty len 2 roky minus 🙂 tesim sa, ked moji budu taki ako tvoji 🙂
@lasenka neboj to bude za chvíľu,čas rýchlo uteká 🙂 Ja skúšam ten jedálny lístok prvý krát,lebo mi to už ozaj liezlo na nervy.Tak uvidím ako to dopadne.Hádam mi to pomôže.Vidíš aj ja by som im to mala pripnúť na chladničku,aby vedeli čo ich tento týždeň čaká 😀
malému dnes ryžu v mlieku s hrozienkami, jablkami, škoricou. mužovi do práce na dva dni: pečené kuracie stehná, ryža alebo zemiak. kaša. polievku ešte musím vymyslieť, ale asi krémová zo suchého hrachu s cesnakom 🙂
my dnes nevarime mame zo vcera a idem detom spravit babovku... 😀 zajtra je Valentin a drahy ma pozval na veceru takze varit sa nebude a budeme dojedat zvysky 😀 😀
Dnes spaget+ dojedame a neviem ci sa k vareniu rata aj koopa cibule s varenymi paradajkami 😵
tak my dnes zbytky zo včera 😀 : kurací černohor a k tomu ryža s krúpami. mala som málo ryže, do obchodu sa mi nechcelo- šak zima 😅 , tak som pridala krúpy a veruže bolo to fakt dobré! mm povedal, že aj nabudúce mám variť takúto zvláštnu ryžu 😀
@katinkaaa7 prosim ta ako robis kremovu cesnacku??
Ja som sa dnes zase nedostala na tyzdenny nakup, takze zajtra zase tazka improvizacia. A to som zajtra chcela urobit mm valkentinsky obed - kuracie rezne so zemiakovym salatom a lievance s jahodami (lebo u nas rezne a salat fakt hadam len na Vianoce alebo velmi vynimocne a on to rad). No takze z tohto mojho valentinskeho planu asi nic nebude, takze zaciname v stredu 🙂
Streda, Stvrtok - polievka brokolicova alebo hrachova, rezne s kasou
Piatok- Harula + dusena zelenina (baklazan, cuketa, sampinony, paprika, paradajky)
Sobota - Cestovinky
Nedela - Gulasova polievka + ryzovy nakyp
dnes dojedáme a idem dusiť kapustu na večer alebo zajtra ,asi budú fliačky s kapustou
neviete dobry recept ne polievku zo sucheho hrachu?
este som ju nerobila, treba aj hrach vopred namocit ako fazulu? 😅
@ukana mna takto ucila mama: hrach preplachnut teplou vodou a dat varit + roztlacit 3-4 struciky cesnaku a vegeta k tomu. Pri vareni pozor na kypenie (treba zberat tu penu). Potom uprazit zvlast cibulu, odstavit a pridat mletu papriku (aby nezhorkla). Pridat do toho alebo hned ako prve urobit a potom pridat hrach. Zahustit s nasucho oprazenou mukou s vodou. Dobra je do toho aj zelenina hlavne mrkva ( ak mrazena tak pridat pol hodky pred koncom varenia). Ak dame aj parok tak ten sa oprazi spolu s cibulou a pridame pred koncom varenia. Dochutit sol, korenie a majoranka. Napisala som to ako hotentot 😀
Ja dnes len spenatovu polievku - potrebujem zelezo 😀
bud oprazenu pridat neskor, alebo ako prve oprazit cibulu a do toho hrach s vodou pridat a nechat varit, nemixujem sam sa rozpadne ale mozes ak ju chces totalne kremovu
dnes dojedáme,zajtra este neviem,ale polievku urobim zo sucheho hrachu s opečeným chlebom

dnes nevarim,podojedame co ostalo v chladnicke a vcera som piekla kolac od @snu "orgazmus" a je mnamkovy 😉