icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

kibuk
10. mar 2012

@akika722 aj ja uz len take cesto robim na palacinky je fakt vyborneee 🙂

happy8051
10. mar 2012

dnes sme mali plneny kapustny list s paradajkovou omackou a zemiakmi, polievka gulasova

ivuska6
10. mar 2012

@bubinko83 dam si trosku mast alebo olej zalezi co pouzivas a das si nato prezle kolko chces a na jemnom ohni ich musis miesat aby neprihoreli ony sa tak oprazia a potom cukor nane praskovy.

bobinkask
10. mar 2012

ahojte dievcata mozem sa pridat?... niekde som tu vynuchala recept na cesnakovy posuch,vyskusala som a musim pochvalit -bol perfektny 😝 k tomu pohankova husta polievka a muz a deti sa oblizovali az za usami 😀

akika722
10. mar 2012

@bobinkask samozrejme,vitaj 😉 každa kucharočka sa može/musi pripojiť 😀 😉

akika722
10. mar 2012

baby,šup šup napady..mäsité,nemäsité 😀 mam v ruke zošit a pero,idem spísať čo budem vyvarať cely mesiac lebo nemam nervy vymyšlať 😀
tak hadžte čo vas napadne.vdaka 😀

irsina83
10. mar 2012

@happy8051 das mi recept prosim ta do IP 😉

irsina83
10. mar 2012

@akika722 dnes som robila takuto fasirku a sosovickovy privarok
mala som 650g masa - pomlela som si bravcove stehno
1 stredna cibula - na drobno nasekana
6 strucikov cesnaku
3 vajicka
1,5 cajovej lyzicky soli
1 mokka lyzicka cierneho korenia a mletej cervenej papriky
1 cajova lyzicka majoranky
trocha vegety
1 rozok na kocky

vsetko som vymiesala rukou, treba poriadne aby sa masko spojilo s vajickom, na alobal som nasypala struhanku a vytvarovala som taketo dva bochniky a posypala struhankou. prelozila som na plech s papierom na pecenie - nemusi byt a pokvapkala som olejom. Dala som piect na do truby na 200 stupnov - 40 min pod alobalom a potom som este asi 20 min dopiekla bez alobalu. Dobru chut.

akika722
10. mar 2012

@irsina83 vdaka,zapisujem faširku do zoznamu 😀 a snorim dalšie strany dozadu 😀 mam pocit že dookola varim to iste 😖 a moji traja chlapi by len jedli a jedli 😖 a to ma najmladši len 19m 😀

bobinkask
10. mar 2012

@ akika722 dakujem- ja by som aj s radostou varila 😉 len ti moji stravnici -deti nic moc 🙂 , tak preto som bola prekvapena ako im dnes chutilo 😝 asi tu budem chodit castejsie na ispiracie 😀

irsina83
10. mar 2012

@akika722 ja tie zlen vymyslam lebo stale to iste do kola... v pondelok som robila zemiakove halusky ma obed bryndzove a na veceru s kyslou kapustou, utorok - streda kolozvarska kapusta, stvrtok-piatok hovadzi gulasik- moj recept s ryzou a dnes ta fasirka a ta bude aj na zajtra...

irsina83
10. mar 2012

@bobinkask prosim ta posles mi recept do IP aj na posuch aj na pohankovu polievocku??? dakujem 😉

akika722
10. mar 2012

@irsina83 koložvarsku chce aj mm 😝 hodiš mi recept?ešte som ju nerobila lebo to jedlo neznašam 🤐 ale urobila by som aspoň pre neho 😅

akika722
10. mar 2012

@bobinkask jeeej ty maš trojčatka? 😕 🙂 moji zase by niekedy zjedli aj mna 🤐 4r. syn a 19m syn 😅

akika722
10. mar 2012

táááákže 😀 zatial 😀

-kuracia polievka + stehna,kapusta a zemiaky -pečene spolu 😀
-slivkove gulky
-šošovicová polievka
-koložvárska kapusta
-brokolicové fašírky
-klasika fašírky+zemiaky
-paradajkoá polievka + špagety
-halušky
-žemlovka
-mäskove guľky v paradajkovej omáčke
-madarsky guľáš + knedla
-pirohy
-plnené pečené zemiaky
-špenát
-ryby+zemiaky
-lievance

😀 😀 😀 😀 už len pokombinovať + vyvyslieť polievočky ku všetkemu 😀 😀

akika722
10. mar 2012

aaaaaaaaaaaa aj toto by som chcela niekedy v najbližšej dobe 😀 http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=38362 http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=38941&ord... 😀

bobinkask
10. mar 2012

@akika722 ano a od bábatiek zle jedia 😵 občas ma ide z nich ... 😠 už neviem niekedy čo by som varila aby im chutilo ☹ sladké jedlá to mi pojedia ale od masa skoro nič 🤐

irsina83
10. mar 2012

@akika722 ja si to robim tak po svojom ale zas mojmu manzelovi, rodicom a bratovi velmi chuti 😉
potebujes
mlete maso
paradajkovy pretlak
cesnak
cibula
olej
vegeta
sol
cierne korenie
2 klobasky
a ked mas aj kusok udeneho ale nemusi byt
kyslu kapustu
sladku smotanu a moze byt aj kysla
ryza

mnozstvo nepisem lebo ja jej robim strasne velku davku a to by ste nezjedli ani za tyzden lebo ja ju vzdy robim pre celu rodinu 😅
Ryzu si uvaris klasicky ako ju robievas a das bokom. v hlbsom hrnci rozpalis olej a pridas nadrobno nasekanu cibulku, poprazis, pridas masko, osolis ho, okorenis a prelisujes cesnaka a trochu ho orestujes a zalejes trochou vody a pridas kapustu prikryjes pokrievkou a nechas dusit asi 20min 😉 potom pridam pretlak, podla chuti osolim, okorenim a ovegetim,pridam klobasku na koliecka nakrajanu a podusim dalsich 10 min a odstavim. Trubu rozohrejem na 250 stupnov, do vyssieho pekaca dam ryzu a vyleje hrniec s maskom a kapuskou a premiesam. zalejes sladkou smotanou a na vrch sa moze este natriet aj kysla smotana 😉 prikrijem alobalom a peciem asi 45 min , potom odokryjem a len zapeciem vrch a moze sa papat 😉

akika722
10. mar 2012

@bobinkask jééj to sa často nevidi 😵 moji maju len problem zo zemiakmi a starši s ryžou-tu je po zrnkach..inač cestoviny,halušky,paradajkovu polievku a môskove gulky to by jedol denno denne 😅 len pride domov zo školky a prva otazka-čo si varila? 😀
pritom je chudy ako pavuk 😅 len na mladšom vidno že rad papa 😀
skus toto,maš to raz dva hotove a su super 😉 http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=6432#diskuse ak maju radi sladke 😉
nemaju nejake oblubene jedla?

akika722
10. mar 2012

@irsina83 vdakaaaaaa 😵 keby si videla ako vyvaram ja by si na mna pozerala ako na blbu 😀 napr. LEN MANžELOVI ryžovy nakyp Z KILA RYžE a ma to ledva na 2dni 😀 😀 😀 😀 😀 on je ako drevorubač,snaži sa pribrať 😖

bobinkask
10. mar 2012

@akika722 dakujem za recept to bude asi nejaká rýchlovka také já mam rada 😉 určite vyskúšam to bude určite aj detom chutit také možu 😀 palacinky a takéto by jedli stále ale ja by som bola rada keby aj ine pojedli 🙂

irsina83
10. mar 2012

@akika722 ja zas nie, varim normalne , mne mala vela nepoje... ale kolozvarsku kapustu robim mega davku lebo to pokazde volam k nasim a bratovi nech si pridu k nam dat 😅 alebo im poslem 😉 vyskusaj, moj brat tvrdi, ze robim najlepsiu kolozvarsku kapustu 😉 ozaj a to masko a kapusta nech je to take stavove lebo ryza vela vypije 😉 aby to nebolo suche a ta smotana to tak zjemni 😉 ja davam aj viac kyslej kapusty lebo ju mame radi 😉 a dokonca aj mala ju lubi 😉

akika722
10. mar 2012

@bobinkask 😀 😀 😀 je to rychlovečka a fakt je to dobre..ja pirohy sice na sladko nemusim,ale chvalili si..
aj toto maju radi 😀 http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=992 http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=12973&ord...

akika722
10. mar 2012

@irsina83 vdaka,koložvarsku urobim len pre mm ja take zas nemusim 😅 a deti,no neviem či by mi to deti zjedli..ale isto dam info ako to dopadlo 😀

akika722
10. mar 2012

@bobinkask a ešte zeleninove karbonatky na všetke spôsoby ,soju a tofu tiež miluju

irsina83
10. mar 2012

@akika722 ja som sa cudovala ale malej to chutilo, klobasku som dala bokom a papala 🙂 moja ma 22 mesiacov 😉

akika722
10. mar 2012

@irsina83 moji v takych jedlach vymyšlaju,všade musia byť cestoviny, halušky a zelenina 😅 😀

bobinkask
10. mar 2012

@akika722 už som to tuším skúšala ale už si nepamatám že či som to ja z mužom len nepojedla 😀 dakujem skusim 🙂

akika722
10. mar 2012

@bobinkask 😀

irsina83
10. mar 2012

@akika722 moja mala tiez vymysla stasne, ja sa snazim jej varit zdravo ale sem tam jej dam aj taketo jedielko. robila som jej cez tyzden hrachovu kasu na taky zdravy sposob, zahustila som jej ju zemiacikom a ovsenymi vlockami no ale slecne sa nepacila ale nakoniec spapala s vajickom 😉 a robila som malej zemiakovo- pohankove placky a tie jej velmi chutili 🙂