Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
ahojte zienky 🙂 chcem cez tyzden urobit svedske masove gulky a pozeram ze su rozne recepty, mate nejaky osvedceny? 🙂
dávam tip na rýchle varenie, v Lidli majú bavorské šúlance a také cestoviny ktoré vyzerajú ako mrvenička len väčšie kusy, obe sú chuťovo výborné, jedno balenie 0,99 €, tie cestoviny sú výborné napr. namiesto tarhone, troška len osmahnúť na panvici a je to príloha k čomukoľvek, šúlance sú tiež výborné
tomu kto si chce oddýchnuť od varenia odporúčam
som dnes sama doma tak si dávam tie cestoviny a brokolicou, a mám ešte morčaciu polievku
@fialkaa ahoj inspiracia bola odtialto https://www.modrykonik.sk/fotoblog/estterka/alb... je tam v komentoch aj navod, ja som len este pridala, cibulku som osmazila najskor, potom cviklu a na zaver som este pridala mascarpone...
Ahojte,
my dnes klasika mäsový vývar a rezne s ryžou... ešte musím vymyslieť nejaký šalátik... 🙂
Dnes kuraci vyvar a sviackova na smotane zknedlou 🙂
ahojte 🙂
dnes vyvar z bravcovej kosti a vela zeleninky,bravcove dusene rezne z ryzou 🙂
my dnes uplne jednoducho - bravcovo zeleninovy vyvar a varene maso s varenymi zemiakmi
@ianitka no mali by to byt inak povedane aj hrbenatky http://dolcevita.blog.cz/1002/musle-svateho-jak...
jelenie mäsko na višniach a opekané zemiačky, polievku fazuľovú tmavú, to je lakocinka
peceny bocik,kapusta knedla
bravcove rezne, zapekana zemiakova kasa, cokoladovy puding
hlivovy perkelt+cestovina 😉
my dnes slepačia polievka, obrátené rezne, ryža, hranolky, jablkový kompót 😉
kuracia polievka, pečené kura, ryža, mrkvový šalát
dnes z kuršata polievku vývar a kurča potom na zemiakoch,slaninke a kyslej kapuste upiekla...chcela odfotiť,ale nestihla 🙂
zo vcera hrachova polievka so zeleninou a dnes k tomu langose a pre seba este si prave varim rezance s makom 😝
hovadzia polievka, pecene maso a zemiakova kasa s cervenou repou. 🙂
cibulovy kolac (na listove cesto potrete vajickom dame cibulku, ktoru sme predtym opiekli na panvici. Pridame tymian, cierne korenie a sol. Na cesto potom nakladieme cibulku, schwardzvaldsku sunku, zampiony, mozarellu a nechame piect 30 - 35 minut pri 200 stupnoch.)
@lyongirl @danielaj kocky tak som piekla z tej muky z EU 🙂 robila som muffiny,aj som sa trochu bala ci sa podaria, a podarili..takze mozeme minat 😀 a varila som aj tie cestoviny ako prilohu k perkeltu a celkom sa dali,neboli ani mazlave...no darovanemu konovi na zuby nepozeraj 😀
na ktorej strane boli tie zemiaky od @kibuk tiez chcem vyskusat,obrazok vyzeral fajn
@gianni to je aky ten znojemsky gulas?
@erni kopčím:
cibulu nadrobno spenit na oleji,posypat malou lyzickou popripade dvomi sladkej cerven.papriky,premiesat pridat na kocky nakrajane zemiaky,hned umyty,rozobraty karfiol na ruzicky,popripade brokolicu-s nou som este neskusala... osolime,ovegetime a podlejeme trochou vody a dusime pod uzavretou pokrievkou na slabsom ohni do makka.Ku koncu pridame za plechovku kukurice alebo pol na pol s hraskom,este nechame pobublat.Ak by nahodou boli zemiackuy este tvrdkave tak znova podlejeme troskou vody a dodusime.Nakoniec mozme pridat petrzlenovu vnat.Je to rychle,lahke a fajnucke papanicko z jedneho hrnca
u nas snad asi najlepsie mnam mozme podavat s uhorkou

@janulkan dakujem je dobra uz sa vari 😉