Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
ahojte..my dnes hovädzia polievka,cestoviny a mäso na zelenine.. mame zo vcera kedze dnes ideme na morfologicky utz...
včera som robila toto ako dezertík, nakoniec to bolo namiesto večere
http://varecha.pravda.sk/recepty/pernik/13255-r... do cesta som ešte pridala trošku rumu a slnečnicové semienka, namiesto mlieka som dala smotanu, nech to je diétnejšie 😀
kedže dnes nevarím, aby mi to nechýbalo, tak som práve dopiekla tvarohový krémeš, Mńam, ale rozvoniava 😉 😝
dojedame šalátovú polievku a zeleninové rizoto (pór, hrášok, mrkva, kukurica, bazalka) a šalát (rajčiny, uhorka, pór, mozarela)
@akika722 sa ti z rozkov,mlieka struhanky,vajec spravi take "cesticko" ktore som ulozila na plech a dala na tych 15min zapiect,kludne mozes dat kecupn ale tato pizza bola bez,navrch leco-odkvapkane,park.klobasa alebo parky a nastruhany syr a este sup do rury kym sa syr neroztecie 🙂 + koreniny
zeleninovy eintopf s hydinovymi parkami, pecivo
@tinuskaha http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=24694 😉
a mam struhanku 😀
dnes francuzske zemiaky ,,čo ostalo v chladničke,, a paradajkova polievka
@skolara jasne, ze dam ale je to moj vymysleny recept 😉
1 salka pohanky- lamanky
asi 2-3 hrste obsenych vlociek
konzerva sterilizovanych sampionov
trocha mrazeneho hrasku a zelenych fazuliek asi po 1hrsti
2 struciky cesnaku
vegeta
cierne korenie
pol cibule
olivovy olej
2 vajicka
struhanka
pohanku zalejes viacou vodou aby naboptnala a misku prikrijes, asi za 15-30min bude akurat 😉 do panvice som si dala nadrobno pokrajanu cibulku, posmazila, pridala som sampiony, hrasok a fazulky premiesala a prikryla s pokrievkou a nechala som podusit nech je zeleninka makka. Po uduseni som ju trosku nechala odstat . ked je v pohanke vela vody tak ku zlej a daj do hlbsek misky, pridaj vajicka, cesnak, vegetu, korenie, ovsene vlocky - ak je to prilis ridke tak mozes zahustit aj struhankou - ja som zahuscovala.... potom tam pridaj udusenu zeleninu a vymiesaj... vytvarovala som si fasirky, obalila v struhanke a dala na plech s papierom na pecenie a pokvapkala som ich olivovym olejom 🙂 trubu som dala na 200 stupnov pod alobal na 30-40 min a potom odokrijem a dopeciem ich na 175-180 stupnov 😉 dobru chut... ja sama neviem ake budu 😅
@irsina83 doma mam klasicku pohanku ako vyzera ta lamanka ? 😀 uz som sa s tym stretla v Bukovskeho knihe a furt neviem kde ju kupit 😀 boooze.
Urcite tie fasirky skusim nechcem aby mala jedla maso kazdy den tak max. 2-3 krat do tyzdna jej staci kebyze mi v poho zje vege recepty tak jej nedam ani tolko 😅
my dnes obed zo vcera : bravcova panenka so sampionmi,ryza...a sladke: osie hniezda-skoricove a kakaove 🙂
dojedáme,.. 😎

polievka z fazulových strukov a druhé zo včera znojemský guláš s ryžou