icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

gianni
12. mar 2012

polievka z fazulových strukov a druhé zo včera znojemský guláš s ryžou

drobik1
12. mar 2012

ahojte..my dnes hovädzia polievka,cestoviny a mäso na zelenine.. mame zo vcera kedze dnes ideme na morfologicky utz...

adelein
12. mar 2012

včera som robila toto ako dezertík, nakoniec to bolo namiesto večere
http://varecha.pravda.sk/recepty/pernik/13255-r... do cesta som ešte pridala trošku rumu a slnečnicové semienka, namiesto mlieka som dala smotanu, nech to je diétnejšie 😀

akika722
12. mar 2012

@kibuk prave som došla z obchodu 😀 dufam že 10rožkov postači,teda 9,5 lebo 0,5 zjedol maly cestou 😀 😀 😀 😀 😀 / moj muž je hrozny jedak,on by zjedol aj plech 😅 /

danielaj
12. mar 2012

kedže dnes nevarím, aby mi to nechýbalo, tak som práve dopiekla tvarohový krémeš, Mńam, ale rozvoniava 😉 😝

danielaj
12. mar 2012

@akika722 ideš robiť tú rožkovú pizzu? urob, je perfektná, ja ju robievam často, je taká šťavnatá a hlavne to máš rýchlo hotové 😉 myslím, že 10 rožkov, teda 9,5 😀 ti bude stačiť 😉

akika722
12. mar 2012

@danielaj ano ano tu 😀 a to mam dať cesto na 15min do rury-na kolko st.??? a potom poukladať šunku,syr,.....????? či na to "mokre cesto" ? 😕 aaaaaaaaaaa dať nejaky zaklad?kečup/pretlak? 😕
mam kupeny syr,šunku,salamu,kukuričku...

lucikatn
12. mar 2012

dojedame šalátovú polievku a zeleninové rizoto (pór, hrášok, mrkva, kukurica, bazalka) a šalát (rajčiny, uhorka, pór, mozarela)

danielaj
12. mar 2012

@akika722 ja dávam na 200st, ale ja na to cesto hneď naukladám všetko a potom dávam piecť 😉

irsina83
12. mar 2012

a este robim pre malu pohankove fasirky, ktore milujem aj ja 😀 a k tomu zemiakov tekvicovu kasu 😉

fasirky za surova 😀 akurat sa pecu 😉

akika722
12. mar 2012

@danielaj dakujem,tak ak sa podari aj foto bude 😀

skolara
12. mar 2012

@irsina83 prosim prosim mozes mi napisat ten recept na pohankove fasirky? to by bolo uplne ze super 😀 😀

danielaj
12. mar 2012

@akika722 jasné, že sa podarí, tam nemáš čo pokaziť 😉

kibuk
12. mar 2012

@akika722 sa ti z rozkov,mlieka struhanky,vajec spravi take "cesticko" ktore som ulozila na plech a dala na tych 15min zapiect,kludne mozes dat kecupn ale tato pizza bola bez,navrch leco-odkvapkane,park.klobasa alebo parky a nastruhany syr a este sup do rury kym sa syr neroztecie 🙂 + koreniny

akika722
12. mar 2012

@kibuk vdaka..ježiš,struhanka 😲 mam ja struhanku? 😲 😅 neviem

kibuk
12. mar 2012

@akika722 noo do nakrajanych rozkov,mliecko vajicka dva a zhruba 6lyzic struhanky a popripade dodat aka bude hmota 🙂

happy8051
12. mar 2012

zeleninovy eintopf s hydinovymi parkami, pecivo

tinuskaha
12. mar 2012

@kibuk citam tu o nejakej rozkovej pizzi 😀 i ja chceeeem🙂presla som aj stranu do zadu a nenasla som recptik 😒 mozem poprosit este raz ??dakujem pekne 😉

kibuk
12. mar 2012

@tinuskaha stranka dozadu link davala @akika722 🙂

akika722
12. mar 2012
titkovamiriam
12. mar 2012

dnes francuzske zemiaky ,,čo ostalo v chladničke,, a paradajkova polievka

kibuk
12. mar 2012

@akika722 parada 😉 tak aj olej tam troska ide 🙂

irsina83
12. mar 2012

@skolara jasne, ze dam ale je to moj vymysleny recept 😉

1 salka pohanky- lamanky
asi 2-3 hrste obsenych vlociek
konzerva sterilizovanych sampionov
trocha mrazeneho hrasku a zelenych fazuliek asi po 1hrsti
2 struciky cesnaku
vegeta
cierne korenie
pol cibule
olivovy olej
2 vajicka
struhanka
pohanku zalejes viacou vodou aby naboptnala a misku prikrijes, asi za 15-30min bude akurat 😉 do panvice som si dala nadrobno pokrajanu cibulku, posmazila, pridala som sampiony, hrasok a fazulky premiesala a prikryla s pokrievkou a nechala som podusit nech je zeleninka makka. Po uduseni som ju trosku nechala odstat . ked je v pohanke vela vody tak ku zlej a daj do hlbsek misky, pridaj vajicka, cesnak, vegetu, korenie, ovsene vlocky - ak je to prilis ridke tak mozes zahustit aj struhankou - ja som zahuscovala.... potom tam pridaj udusenu zeleninu a vymiesaj... vytvarovala som si fasirky, obalila v struhanke a dala na plech s papierom na pecenie a pokvapkala som ich olivovym olejom 🙂 trubu som dala na 200 stupnov pod alobal na 30-40 min a potom odokrijem a dopeciem ich na 175-180 stupnov 😉 dobru chut... ja sama neviem ake budu 😅

akika722
12. mar 2012

@kibuk a plech treba predtym vymazať?

tinuskaha
12. mar 2012

@kibuk
@akika722 dakujem dievcata 🙂

skolara
12. mar 2012

@irsina83 doma mam klasicku pohanku ako vyzera ta lamanka ? 😀 uz som sa s tym stretla v Bukovskeho knihe a furt neviem kde ju kupit 😀 boooze.
Urcite tie fasirky skusim nechcem aby mala jedla maso kazdy den tak max. 2-3 krat do tyzdna jej staci kebyze mi v poho zje vege recepty tak jej nedam ani tolko 😅

lululka555
12. mar 2012

my dnes obed zo vcera : bravcova panenka so sampionmi,ryza...a sladke: osie hniezda-skoricove a kakaove 🙂

kibuk
12. mar 2012

@akika722 len tak perkom jemne potri a troskou struhanky posyp ale len tak z mierou

daniz
12. mar 2012

dojedáme,.. 😎

daniz
12. mar 2012

@sisanka nejaký šalát.