Čo idete piecť na Vianoce?
Ahojte ja viem že je ešte čas tak ma nehejtujte 😄ale čo budete piecť na Vianoce ? hlavne ma zaujma nejake take tie trvanlive koláče, ale môže byť aj iné ja určite budem robiť medovničky,vanilkove rožky, linecke nechcem to u nas nik neje,ďakujem za nápady 🤗
Moji si vypýtali tvarohový strúhaný koláč. Vzhľadom na ceny (tvaroh, vajíčka...) to asi budeme piecť fakt len na vianoce.
@linki90 ja by som chcela vela napiect, tak ako kazdy rok, ale uvidim ako budem stihat. Chcela by som upiect crinkles 2 -3 druhy, medove kolieska, medovnicky 2 druhy, linecke striekane a klasicke, pomarancove kosicky, coko hviezdicky, vianocna stola s marcipanom, mozno medove rezy a stedrak, iselske kolaciky, plnene pernicky, suhajdy a grilazky, mozno nejake to cajove pecivo.
Linecke, medovniky, grilaz a ešte nejaké dva druhy suchých podľa nálady, zltkove rezy, medový rez, čokoládová rolada. Na silvestra potom vanilkové odpalovane venceky/medový kremes
@hlubik
https://varecha.pravda.sk/recepty/zltkove-rezy-...
v podstate je to orechovy zakusok a poleva je žltkova s cukrom

@h2 to je linecke cesto, vykrojene kruzky, jedny plne a jedny s dierkou a na plne koliesko das lekvar prilepis koliesko s otvorom. A bud posypes praskovym cukrom alebo urobis take ako keby fuziky z roztopenej cokolady (ja namocim do cololady tie hroty vidlicky a prilozim ku koliesku a spravi to take ako keby fuziky)