Čo jesť ako vegetarián a necítiť hlad?
Ahojte chcela by som veľmi prestať jesť mäso.. akurát mám taký problém, že neviem čo by som jedla.. ja jjem mäso skoro denne a to kvôli zasyteniu.. keď mám obed bez masa tak som hladná po hodine.. poradte co také jedavate vy .. nieste chudokrvne?
@timea_hajasova takmer same sacharidy
Tofu nie je tak zdravé ako sa traduje prečítajte si o tom pár clankov
Keď vegetarianska strava, tak najlepšie indická kuchyňa, majú tam s tým stáročné skúsenosti a nepchajú do všetkého tofu a už vonkoncom nie tie masové náhrady. O slovenskej bezmäsitéj strave ani nehovorím, tam vegetarianske znamená vyživovo prázdne kalórie v podobe múky, často aj nadmerného množstva cukru, alebo prívarkov z múky a mlieka.
@karolina2121 Rizika časté konzumace sóji
Zároveň obsahuje tělu nepřirozené látky, například: antinutrienty, které zabraňují vstřebávání důležitých mikronutrientů, goitrogeny, které mohou způsobit vznik onemocnění štítné žlázy a v neposlední řadě fytoestrogeny způsobující hormonální nerovnováhu, neplodnost i rakovinu prsu.
@zmrzlinka8 vieš čo obsahuje najviac fytoestrogénov? Pivo. Takže to čo píšeš nie je pravda, to by bolo tooolko mužov neplodnych
Odporúčam Ti hlavne veľa si naštudovať z overených zdrojov, najmä kníh, aby si mala jedálny lístok vyvážený a neprivodila si zbytočné zdravotné problémy.
U nás doma sa neje ani mäso a ani mliečne výrobky. Základom stravy sú skutočné potraviny: zelenina, strukoviny, orechy, semiačka, obiloviny, ovocie. Minimum spracovaných potravín a dodržiavame hlavne veľkú pestrosť.
@eliska13 naco si to mam citat ja, ja som len chcela poradit a prispieť k diskusii, ja sa o toto nezaujimam, nech si kazdy je co chce, napisat som napisala tym to hasne
@timea_hajasova ahoj ako robíte tie opekané čínske rezance?
@pp07 na internete mate plno receptov

@yanni asi tak nejak, keď mi to doma prvýkrát povedala som musela normálne googlit 🙈
Hlavne že desať rokov jedla len "ab und zu" mäso teraz to už aj ponenovala