Čo jesť počas vianočných sviatkov?
Nezaujima ma stedra vecera, ale dalsie dni. 25.12.to, co na stedru veceru? 26.12.co? Budu zavrete obchody, prvykrat budeme doma, chcem si nakupit. 25.sa uz moze maso? Aj kuracie? Dakujem.
@anonym_autor my väčšinou 25tého dojedáme rybu a šalát a 26 chodíme k našim a mamina zvykne robiť kačicu, knedľu, kapustu a polievka klasika - vývar🙂
@piece dakujem
@anonym_autor 25. doma zjeme to, čo ostalo a potom 26. ideme k sestre a ona navarí čo ju napadne, väčšinou spraví divinu s ryžou, alebo pečenu kacku, kapustu a lokše.
Jedna z vecí, pre ktoré milujem Vianoce je tá, že si s pokojným svedomím môžem dať rezeň na raňajky.
🙂
25.12. kapustnica alebo vyvar, kacka, knedla, kapusta. 26.12. to isté. My, rybu so salatom dojedame na veceru. Nikdy nic nevyhodim. S tym operencom si to mozno mylis. Hovori sa, ze 1.1. sa nema jest nic od peria, ze uleti stastie 😄.
@oliviabb 1.1. sa môže jesť všetko, aj to čo lieta, to že uletí šťastie to je povera, pre kresťanov to je dokonca hriech, kňaz to vysvetľoval
@oliviabb 1.1. sa môže jesť všetko, aj to čo lieta, to že uletí šťastie to je povera, pre kresťanov to je dokonca hriech, kňaz to vysvetľoval
@anonym_d772b6 povera je hriech? 😁
25.12. jeme to čo aj 24.12.
26.12. dojedáme
my 24.12 mäso nejeme, len ryby
@anonym_3ac456 a ryba nie je mäso??? 🤦🏼🤦🏼🤦🏼
@anonym_autor 24 losos a kapustnica a 25 kačka zvyšok sme po návštevách tam sa najeme
@lakebabe a ty kde si bola?🤣ja som ťa tak dlho nečítala.
@anonym_autor druhý deň s ešte väčšou chuťou jem kapustnicu a rybu, šalát
26 pečiem väčšinou kačicu, alebo panenku v rúre, morčacie platky
Ja sa vôbec nečudujem, že toľko ľudí má cez sviatky problémy s trávením. Nikdy som nechápala tie reklamy na lieky na trávenie a žlčník, pankreas, ktore tak pilne reklamuju cely advent🤣 teraz som pochopila..3 dní jest samé ťažké a mastné jedlá.. to prečo? 😁🤣 až mi sánka padla co ľudia 3 dni za sebou jedia doma 😲 ale samozrejme papajte co vám chuti 🙂 nemá to byť rypanie, len som to konečne pochopila, keď som si precitala tuto diskusiu 😁 a vďaka za tip na zapecene morčacie rolky, zrejme ich 25.urobim s ryžou 🙂

24. Ryba, šalát, kapustnica.
25. Vývar, rezne šalát
26.hus, lokše, červená kapusta, knedlik
31. Šalát ryba, na nový rok sviečková, knedlik,
@kavasmliekom dakujem. A na novy rok tusim nie operencov, aby neuletelo stastie z domu..🤔🙂