icon

Čo kúpiť na tortu, ozdoby a ako ju upiecť a naplniť

3. nov 2025

Ahojte chcem dcérke urobiť tortu plnenu malinami, žiadny fondat, potrieť krémom ( chcela by som mascarpone s tými malinami, tuším musím i vyšľahať šľahačku). Mám okrúhlu formu Priemer 20cm, novú a z Temu chcem kúpiť ešte sviečky a na zapichnutie ozdobu Happy birthday. Videla som tam aj sady na robenie torty a taký okrúhly podnos čo pomáha pri zdobení a tie špeciálne spachtle na krém čo s nožom asi nespravím.... Lenže neviem ako nato a čo objednať ešte z Temu...minule som kupovala tortu z cukrárne, ale chat GPT mi napísal že takú čo píšem viem urobiť za cca 12e...momentálne nemám nato kupovať od niekoho za 70-100e ...poradíte mi ako nato, ideál video či fotopostup a hlavne čo okrem sviečok a zapichnutia do torty kúpiť? Dajú sa kúpiť aj nejaké obrázky? Prípadne umelé kvety?Dcéra je pubettiacka a nechcem si to komplikovať kedze mám malé babatko.
V pečení nie som veľmi dobrá, taký amatér a na torty level 0😃.
Ďakujem za pomoc v oboch oblastiach.
PS: narodeniny má o necelé 2 týždne.

anonym_470aea
3. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_1e7e8a ani nie v decembri mi bude treba robiť ďalšie dve, nedávno som objednala sebe za 75e z cukrárne a pritom podobnú viem urobiť za 12e , toľko peňazí dať odmietam...(tých 75e)

@anonym_autor za 12 eur tortu neurobíš ani náhodou. A to počítam len suroviny, nie vodu, elektriku, zdobiace vrecká, saponát, alebo tabletku do umývačky, papierové utierky, jednorazové rukavice a pod. Jedine, že by si ju plnila hotovými krémami v prášku, ale takú by u nás nikto nejedol. Pozri koľko stoja len tie maliny, mascarpone, šľahačka, už to máš okolo 8 eur a na naplnenie a potretie torty ti jedna dávka nebude stačiť.
Kým budeš piecť, naštuduj si niečo o tortách na https://tortyodmamy.sme.sk/, lebp si to predstavuješ ako Hurvínek válku, prepáč

anonym_92e406
3. nov 2025
@anonym_470aea

@anonym_autor za 12 eur tortu neurobíš ani náhodou. A to počítam len suroviny, nie vodu, elektriku, zdobiace vrecká, saponát, alebo tabletku do umývačky, papierové utierky, jednorazové rukavice a pod. Jedine, že by si ju plnila hotovými krémami v prášku, ale takú by u nás nikto nejedol. Pozri koľko stoja len tie maliny, mascarpone, šľahačka, už to máš okolo 8 eur a na naplnenie a potretie torty ti jedna dávka nebude stačiť.
Kým budeš piecť, naštuduj si niečo o tortách na https://tortyodmamy.sme.sk/, lebp si to predstavuješ ako Hurvínek válku, prepáč

@anonym_470aea ty to zasa dobre hrotis, prepac 😊 Nie je to ani raketova veda. Nezaklada si zivnost, chce spravit tortu pre svoju dceru. Jednorazove rukavice? Vazne?

anonym_470aea
3. nov 2025
@anonym_92e406

@anonym_470aea ty to zasa dobre hrotis, prepac 😊 Nie je to ani raketova veda. Nezaklada si zivnost, chce spravit tortu pre svoju dceru. Jednorazove rukavice? Vazne?

@anonym_92e406 ja občas tortu upečiem, takže pre mňa to už raketová veda nie je, len som sa pobavila na tých 12 eurách. A pochybujem, že dala za tortu s priemerom 20cm 75 eur, to by už musela byž vymakaná torta od renomovenej cukrárky, alebo dobrej cukrárne, alebo s vúčším priemerom, či inými surovinami. A áno, robím torty v rukaviciach, aj zákusky. V diuskusii sú fotografie dvocj tortičiek, dá sa urobiť aj taká, aj taká. Tú prvú by som ale na oslave nechcela, sorry. Kľudne by mohla byť na skúšku v nedeľu ku káve, ale na oslave nie

anonym_84aba7
3. nov 2025

Žiadne nástroje z temu ti netreba, upecies tortu podľa receptu, rozrezes, naplnis krém + ovocie, obtries boky, navrch rozpustis čokoládu + ozdobis ovocím a nejakými Kinder čokoladkami. Môžeš kúpiť 1 sviečku

anonym_309c58
3. nov 2025
@tilly

Kočky pls môžete mi pomôcť vyrátať cenu takej torty? Mne tých 12 eur nedá pokoj 😅
Nerátam cukor a múku, to sú bežné veci, čo máme vždy doma a zas taká suma to nie je, nerátam energie (tie mám zadarmo, ak svieti slnko) a nerátam cenu môjho času a práce, lebo to by sa dostalo na tú sumu z cukrárne, takže čisto korpus, krém a ovocie, možno džem? Ale ten tam tiež nejde celý
5 vajec je cca 1,6 ( keď rátam 3,30 za 10)
Šľahačka (väčšinou idú aspoň dve do krému, keď rátam takú lacnejšiu lidlovu, tak to je 1,10 x 2
Mascarpone mi Google ukázal 3,15 z lidlu, biela čokoláda 1,40 v akcii x 2. Maliny 2,50 za 125g, čiže tiež aspoň dve balenia. Prdopeč má zanedbateľnú cenu.
Keby dom robila cokoladovobananovu
Tak by som asi prirátala kakao, ale zas banány nestoja tolko, čo maliny...
Čo som zabudla, alebo dala odveci cenu? 🤔

@anonym_autor
@tilly veru za 12€ neurobim tortu ani ked co budem robit 🥴

petulda333
3. nov 2025

Za 12€ isto nie. Kludne pis co chces vediet

anonym_4e3f10
3. nov 2025

No tak to ti ten chatgpt napisal riadnu blbost 😅. Ze torta za 12e 😂😂

anonym_4e3f10
3. nov 2025

A pustat sa do torty, ked to vobec nevies, fuu.. Chcela by som vidiet ten vysledok 😉

anonym_4e3f10
Autor odpoveď zmazal
petulda333
3. nov 2025
@anonym_4e3f10

A pustat sa do torty, ked to vobec nevies, fuu.. Chcela by som vidiet ten vysledok 😉

@anonym_4e3f10 prosim ta,kazda zena co je len trochu zdatna,tu tortu dokaze urobit. Nechapem ten vysmech

anonym_4e3f10
3. nov 2025
@petulda333

@anonym_4e3f10 prosim ta,kazda zena co je len trochu zdatna,tu tortu dokaze urobit. Nechapem ten vysmech

@petulda333 No to teda nedokaze, ak to nie je len nieco ako okruhly kolac, co sa tvari ako torta, lebo take nieco pre mna torta naozaj nie je (napriklad ta fotka vyssie). A autorka pise, ze nie je zdatna v peceni a co sa tyka toriet, tak O bodov. Ja torty peciem roky a viem co to obnasa a stale sa zdokonalujem a stale sa je co ucit, takze ano, zaujimala by ma torta niekoho, kto sam o sebe tvrdi, ze nie je dobry v peceni 😉.

tilly
3. nov 2025
@petulda333

@petulda333 len autorka píše, že nepečie a tortu ešte nerobila. Preto som navrhla, nech urobí aj cheesecake keby niečo.

petulda333
3. nov 2025
@anonym_4e3f10

@petulda333 No to teda nedokaze, ak to nie je len nieco ako okruhly kolac, co sa tvari ako torta, lebo take nieco pre mna torta naozaj nie je (napriklad ta fotka vyssie). A autorka pise, ze nie je zdatna v peceni a co sa tyka toriet, tak O bodov. Ja torty peciem roky a viem co to obnasa a stale sa zdokonalujem a stale sa je co ucit, takze ano, zaujimala by ma torta niekoho, kto sam o sebe tvrdi, ze nie je dobry v peceni 😉.

@anonym_4e3f10 aj ja peciem a myslim,ze dokaze. Staci jej poradit

petulda333
3. nov 2025
@anonym_4e3f10

@anonym_4e3f10 moja kamoska minuly tyzden upiekla prvu tortu v zivote....teda,hned 2! Sice som bola vkuse na mobile,ale zvladla to myslim velmi dobre

ketrin1984
3. nov 2025

@anonym_autor
Autorka skus urobit krtkovu tortu-tu verziu s malinami.Tam nemas co pokazit,cenovo to vychadza fajn a aj sa pripadne nedokonalosti daju pekne zamaskovat.

osky
3. nov 2025
@anonym_autor

@martul ja viem, ale ja okrem okrúhleho plechu Lidlu nemám žiadne nástroje na ňu.Vážne ja rada navarím a veľa ľuďom chutí ale koláče a torty to iba snáď koláče nejaké na Vianoce robím...

@anonym_autor nepotrebujes absolutne nic.
Ja som len pred 3 tyzdnami piekla tortu na svadbu napr./nevestu/
Pekavam bezne a nemam ziadne extra pomocky,dokonca aj take,co mam,furt lezia neotvorene kdesi na spodu suflika....
Nekomplikuj si to.

Upec si 2 rozne korpusy/napr kakaovy a vanilkovy-ak chces,poslem recept/
Kazdy prekrojis velkym nozom napriec-budes ma 4 platy.
Napln-mascarpone/500g/ s 2 slahackami/500mml/,s praskovym a vanilkovxm cukrom.
Davku mozes navysit,podla potreby.
Maliny priamo do toho nie,zredne to!!!
Pri skladani torty-korpus,napln,korpus,napln,MALINY/ak su cerstve,ak su roztopene znrazene,nechaj ich predtym velmi dobre odkvapkat!/
Na maliny znova krem az potom dalsi korpus...
Takto vyskladas tortu,celu ju obtries kremom a na to ti staci uplne obycko nozik,napr.priborovy.
Potom na uhladenie mozes pouzit velky nozik alebo pevnu stierku...
Zdobit mozes este malinami,cukrove kvety alebo ozdobne oblatky vies aj kupit hotove,prip.si ich lahko vyrobis z kupeneho hotoveho fondanu...
Mozes zdobit aj spricom-kremom...

anonym_01838a
4. nov 2025
@anonym_470aea

@anonym_92e406 ja občas tortu upečiem, takže pre mňa to už raketová veda nie je, len som sa pobavila na tých 12 eurách. A pochybujem, že dala za tortu s priemerom 20cm 75 eur, to by už musela byž vymakaná torta od renomovenej cukrárky, alebo dobrej cukrárne, alebo s vúčším priemerom, či inými surovinami. A áno, robím torty v rukaviciach, aj zákusky. V diuskusii sú fotografie dvocj tortičiek, dá sa urobiť aj taká, aj taká. Tú prvú by som ale na oslave nechcela, sorry. Kľudne by mohla byť na skúšku v nedeľu ku káve, ale na oslave nie

@anonym_470aea tak toto veľmi záleží od kraja .. za obyčajnú 2kg malú tortu s čokoládovou náplňou som dala 70€

nelka93
4. nov 2025
@tilly

Kočky pls môžete mi pomôcť vyrátať cenu takej torty? Mne tých 12 eur nedá pokoj 😅
Nerátam cukor a múku, to sú bežné veci, čo máme vždy doma a zas taká suma to nie je, nerátam energie (tie mám zadarmo, ak svieti slnko) a nerátam cenu môjho času a práce, lebo to by sa dostalo na tú sumu z cukrárne, takže čisto korpus, krém a ovocie, možno džem? Ale ten tam tiež nejde celý
5 vajec je cca 1,6 ( keď rátam 3,30 za 10)
Šľahačka (väčšinou idú aspoň dve do krému, keď rátam takú lacnejšiu lidlovu, tak to je 1,10 x 2
Mascarpone mi Google ukázal 3,15 z lidlu, biela čokoláda 1,40 v akcii x 2. Maliny 2,50 za 125g, čiže tiež aspoň dve balenia. Prdopeč má zanedbateľnú cenu.
Keby dom robila cokoladovobananovu
Tak by som asi prirátala kakao, ale zas banány nestoja tolko, čo maliny...
Čo som zabudla, alebo dala odveci cenu? 🤔

@tilly a to ti treba viac ako jedno mascarpone. Čiže rátaj tiež krát 2. Len na mascarpone dáš pomaly polovicu rozpočtu 😅 za 12 eur spravi mozno nepecenu tortu a bez zapichov a vsetkeho

anonym_e061cb
4. nov 2025
@nelka93

@tilly a to ti treba viac ako jedno mascarpone. Čiže rátaj tiež krát 2. Len na mascarpone dáš pomaly polovicu rozpočtu 😅 za 12 eur spravi mozno nepecenu tortu a bez zapichov a vsetkeho

@nelka93 za 12e kúpi akurát tak marlenku 🤣táto osoba v živote asi nenakupovala, keď nemá pojem o dnešných cenách a dokáže zadreť takú chobotinu,torta za 12e😂jedine tak nakreslená,to by sedelo😂

tilly
4. nov 2025
@nelka93

@nelka93 ja som myslela také to veľké balenie. To mi väčšinou stačí, ale hej, veď je to drahé. Neviem aj nepecenu tortu, pri cenách piškót, či sa dá zmestiť do 12 eur 😅

maya_hi
5. nov 2025

@anonym_autor nevyužívaj chat GPT na každú blbosť. Je to veľmi neekologické. A on sa aj dosť mýli a napíše ti tam kdečo. Pozri si stránku Varecha.sk. Tam nájdeš nejaký základný korpus, plnky. Pri malinovej asi čokoládové. Stačí ti forma, kúp si jednu sviečku v tvare čísla a ozdob to ovocím, rôznymi keksikmi, čokoládkami... do zdobenia krémom by som nešla. Chce to zručnosť aj dobrý recept na krém. Aby ti to hneď nespadlo. Žiadne iné nástroje nepotrebuješ. Prinajhoršom kúp hotový korpus a urob si len krém, polej čokoládou...

anonym_e061cb
5. nov 2025
@maya_hi

@anonym_autor nevyužívaj chat GPT na každú blbosť. Je to veľmi neekologické. A on sa aj dosť mýli a napíše ti tam kdečo. Pozri si stránku Varecha.sk. Tam nájdeš nejaký základný korpus, plnky. Pri malinovej asi čokoládové. Stačí ti forma, kúp si jednu sviečku v tvare čísla a ozdob to ovocím, rôznymi keksikmi, čokoládkami... do zdobenia krémom by som nešla. Chce to zručnosť aj dobrý recept na krém. Aby ti to hneď nespadlo. Žiadne iné nástroje nepotrebuješ. Prinajhoršom kúp hotový korpus a urob si len krém, polej čokoládou...

@maya_hi autorke ide hlavne o to,aby sa zmestila do 12e😁
Už len tá ozdoba na toričkach prekročí jej limit 🙈

tilly
6. nov 2025
@petulda333

@anonym_4e3f10 moja kamoska minuly tyzden upiekla prvu tortu v zivote....teda,hned 2! Sice som bola vkuse na mobile,ale zvladla to myslim velmi dobre

@petulda333 kamarátka je asi kreatívna a vie kresliť, že? Krásne torty

petulda333
6. nov 2025
@tilly

@petulda333 kamarátka je asi kreatívna a vie kresliť, že? Krásne torty

@tilly preco ti to napadlo? Nerozumiem,kreativna nie je,robila to podla pinterestu,teda navrh si vybrala dcera

tilly
6. nov 2025

Ja som dnes rýchlo urobila túto. Nie je ako z katalógu, ale pre nás v pohode. Už pred návštevou by som sa hanbila 😄.
Vyšla 17 eur bez elektriky, môjho času.

tilly
6. nov 2025
@petulda333

@tilly preco ti to napadlo? Nerozumiem,kreativna nie je,robila to podla pinterestu,teda navrh si vybrala dcera

@petulda333 pekné sú tie torty, ja mám krivé ruky, neviem ani rovnú čiaru nakresliť, takže moje výrobky tak aj vyzerajú 😫🤣

petulda333
6. nov 2025
@tilly

@petulda333 pekné sú tie torty, ja mám krivé ruky, neviem ani rovnú čiaru nakresliť, takže moje výrobky tak aj vyzerajú 😫🤣

@tilly aha,ona tam dala vytlacene obrazky. Ja tiez mam gramblave ruky 😁

andrejka2424
6. nov 2025
@tilly

Ja som dnes rýchlo urobila túto. Nie je ako z katalógu, ale pre nás v pohode. Už pred návštevou by som sa hanbila 😄.
Vyšla 17 eur bez elektriky, môjho času.

@tilly Ja by som sa vôbec nehanbila.Keď upečiem sama svoju karikatúru torty,viem presne čo som do nej dala a ako som ju urobila a neuĺahčila som si to tým,že si ju objednám od niekoho,kto to vie.Jasné,že som voči výsledku sebakritická,ale moja rodina mi to vždy vychváli do nebies -že je výborná chuťovo a hlavne menej sladká.Takú s ovocím a mascarpone,šĺahačkou má moja mama najradšej a nikdy nikomu nevadí,že výsledok má k dokonalosti ďaleko.Takže objednávam len na extra výnimočné udalosti kvôli efektu.

tilly
6. nov 2025
@petulda333

@tilly aha,ona tam dala vytlacene obrazky. Ja tiez mam gramblave ruky 😁

@petulda333 má to rovno potiahnuté. Toto ja neviem.