Čo môže papať 7 mesačné dieťa?
Prosim vas co mozem robit 7mesacnej na desiatu a obed? Dakujem
na obed maso so zeleninou, cestovinou, ryzou, zelenina rozne druhy, maso tiez - kuracie, morcacie, kralik, tela, jahna...
na desiatu ovocie, vyzivka, tiez rozne. mozno kasu ak davas (ja som v tom veku nedavala)
privarky co ja viem - smotanu, jogurty este nie, jedine snad s UM...
cawko my si dávame ovocie s piškotkami a potom už hocičo skúšame, mäsko so zeleninkou/ryžou/zemiakmi zeleninku s ryžou, zeleninové polievky, najviac kuraciu polievku to len tak hlce, ale všetko bez cukru a bez soli!
ahoj, odporúčam knihu od bukovského: hneď to bude anjelik. stiahneš ju http://ulozto.sk/xaV4Z1tg/bukovsky-hned-to-bude...
Ahoj 🙂 ja mám 7-mesačnú dcérku a napr včera papala na desiatu pomixovane surove jablcko+banan a na obed kuracie masko+kuskus+mrkva+petrzlen+brokolica s troškou repkoveho oleja.. Dnes som malej kupila po prvy x celozrnne cestoviny,tak skusime zajtra,tiez s maskom a zeleninou. A jogurty sa uz tiez mozu ,ale len biele (ziadny cukor!!). Ja davam Hollandiu,sem tam,primiesam par lyziciek do bananu napr alebo len tak samotnu poobede.. Na nete je vela receptov,info 🙂
Na obed zeleninové príkrmy s kvapkou kvalitného panenského oleja. Zeleninu môžeš postupne odskúšať so zemiakom (mrkva + zemiak, brokolica, cuketa, karfiol, tekvica, hrášok atď.). Zhruba po 2 týždňoch zeleninovo-mäsové príkrmy. Mäsko mladé alebo domáce (teľacie, zajac, morčacie, kuracie) a vaječný žĺtok.
Na desiatu ovocie.
Postupne môžeš zaradiť aj obilniny (ryža, kaše kukuričné, pohánkové, ovsené).
Ovocie s marina keksom,piskotou,alebo ovsene vlocky. Vyvar s chudeho meska a zeleninku. Batat,zemiak,mrkvu,karfiol,špenat,ceketu,kuracie mesko,zajacie,hovedzie.husku,banan,jablko.a mixovat len meso ine len magat
ku zelenine vam este pridam tip - avokado, fenikel....
ovocie rozne (ale nie citrusy) , podla moznosti bez piskotiek alebo inych keksikov.... este sa toho naje v zivote dost 🙂
biely plnotucny jogurt s ovocim
kase sme davali na veceru - detske kase - velmi sladke, pol na pol som ich presypala Nominou

ovocie, zeleninu, maso, privarky, polievky. vsetko okrem vysmazaneho.