icon

Čo pečiete na Veľkú noc?

25. mar 2024

Co peciete na velku noc? A nepiste nic. To zahlcuje zbytocne diskusiu a nikomu to nic neda. Pytam sa zien co pecu radi a bavi ich to. Zaujima ma ake druhy a ci uz niekto zacal... chcem sa inspirovat.ja zatial zvazujem baranceka a este neviem co.

Strana
z2
renka30
26. mar 2024

metrový koláč alebo tvarohový strúhaný a velkonocny mazanec

janulienka144
26. mar 2024

Sanqvickovy rez,tvarohový strúhaný,zerbo rezy a venčeky kvôli deťom

nyphadora
26. mar 2024

Velkonocnu babu, perniky, a idem skusit domace horalky ☺️

ibatanecnica
26. mar 2024

ja ešte uvidím, v hre sú burizonové guľky, fantový koláč, tiramisu, metrový z BB keksov. Ja vždy pečiem pár dní pred sviatkami. Teraz budem v nedeľu, nakoľko sobotu plánujem premakať na záhrade a mám rada čerstvé zákusky .

autor
26. mar 2024

Tak som sa rozhodla nakoniec spravim baranceka, a machovu tortu a malemu napeciem domace rohliky aby sme nemuseli v sobotu do obchodu pre pecivo..svokra robi linecke a metrovy tak to nam bude stacit..

domkakvet
26. mar 2024

@temperity no mna zaujali tie lentilky na tom, na fotke vyzeraju vacsie, su to klasicke lentilky, alebo nejake vacsie?

katy084
26. mar 2024

linecké
metrový koláč
fanta rezy

temperity
26. mar 2024

@domkakvet klasicke orion

moulin20
26. mar 2024

Mini pavlovky, kedze ine kolace ani neviem 😃 ..poradte nieco s piskotovym cestom, to este viem upiect ale neviem co s nim dalej ..ako to vyuzit na zakusok ktory je pekny aj chutny

autor
26. mar 2024

@moulin20
1. Krem: kup 250g smotany 33% zohrej ju max na 50°C a roztop v nej cokoladu 200g.. daj na noc do chladnicky... na druhy den si daj do misky 500g mascarpone a tuto cokoladovu smotanu + praskovy cukor ja davam 3 lyzice rozmiesaj to... amas krem...
2. Krem : kokos a praskovy cukorn zalej horucim mliekom,lej pomaly aby si mala hustu hmotu nie riedku.. musi to byt rozotieratelne.. a mas krem.
Na piskotove cesto daj dzem, potom daj kokosovu hmotu a na vrch cokoladovy krem.. na vrch ti stacia cokoladove hoblinky alebo ten krem mozes nastriekat ako ruzicky..

Ak nemas rada kokos mozes spravit s vlas. orechami, mandlami.. alebo nic len dzem poukladat napriklad jahody vysne a krem..

autor
26. mar 2024

@moulin20 ak nechces cokoladovy krem tak rozmiesaj len 250ml smotany a 500g mascarpone s praskovym cukrom podla chuti + ovocie... a mas tortu.. aky krem davas do pavloviek? Ved to je asi to iste....

Inak ak vies spravit piskotu najjednoduchsie je ju po upeceni zrolovat po vychladnuti rozrolujes natrues jahodovym dzemom.. zrolujes a mas mnamku...

moulin20
26. mar 2024

Ano do pavloviek davam slahacku s mascarpone, preto uz nechcem rovnaky krem aj na dalsi kolac

moulin20
26. mar 2024

Ďakujem, kokos nie ale orechy su fajn, skusim 🙂

autor
26. mar 2024

@moulin20 tak potom :
1,5 dlmlieko
20 ghladká múka špeciál
1 balíček vanilkový cukor
Z toho uvar puding a po vychladnuti pridavaj puding do vymiesaneho masla s cukrom..

150 g maslo
100g praskovy cukor

autor
26. mar 2024

Ale to je recept na bananovu roladu.. je to malo kremu lebo tam ide este banan ak banan nedas tak aspon 3x viac vsetko

autor
26. mar 2024

@moulin20 inak super a jednoduche je aj gastanova rolada 500ml smotany a 250g kocka gastanove pyre... zmiesas mixerom vsetko spolu vyslahas, natries na korpus dzem, potom tento krem a zrolujes.. pocukrujes.. super jednoduche..

h2
26. mar 2024

Linecké v tvare vajíčok a tvarohový strúhaný koláč. A ešte asi spravím tiramisu.

maninka1974
Autor odpoveď zmazal
maninka1974
27. mar 2024

Ako bábovku

martakop
27. mar 2024

@temperity no dakujem pekne za tento recept na susienky, akurat som dopiekla a su dokonale... miesto mandlovej muky sli mlete vlasske orechy.... kakao slo holandske tmave a i tak vysli svetlejsie nez foto v recepte.

lilian183
27. mar 2024

Nepečenú jablkovú tortu, veľkonočnú babu vegetariánska aj s údeným

heni79
27. mar 2024

Na Veľkú noc NIČ! No cez víkend bude mať dcéra narodeniny, tak budem piecť tortu. Čokoládovú s malinami. Cesto čisto čokoládové/tmavé, plnka biela čokoláda a šľahačka a maliny. Čokoládou obliata celá torta.

Strana
z2