icon

Čo pečiete na Vianoce?

maminatimka
6. nov 2022
Strana
z2
evica17
6. nov 2022

Inak môj babka piekla na Vianoce a veľkú noc 20 druhov koláčov,suchých,mokrých. Mamina vravela že on nenávidela veľkú noc. Vianoce kvôli tomu,lebo stres,lebo každý víkend sa muselo piecť,celý december,prípadne mesiac pred veľkou nocou.

banalu
6. nov 2022

Objednala som krabicu mix. kolacov a s malou spravime medovnicky.

marca12
6. nov 2022

@maminatimka taka klasika vianocne suche napr.linecke,skoricove hviezdicky,penove zakusky,makovnik,orechovnik,moravske kysnute

marca12
6. nov 2022

@evica17 my sme tiez tak pekavali,lebo sme sa zisli cela siroka rodina a tak sa toho aj dost pojedlo a navyse v obchodoch nebolo tolko sladkosti ako teraz,ze si das kazdy den nieco. Vtedy sa ozaj len na sviatky pojedalo sladke a vynimocne sa kupovali keksiky,cokolady.

lasona
6. nov 2022

Ja nebudem piecť nič ..iba sa prejedame...pár perníkov kúpim na trhu...budem rada ak si oddýchnem a nebudem stať pri sporáku

athom
Odpoveď bola odstránená
vulka
6. nov 2022

@kamatopo Ďakujem, vyskúšam.

kamatopo
6. nov 2022

@vulka troška upresnim. Cesto si daj odpočinúť do ladnicky. Pri valkaní budeš potrebovať dosť múky. Cesto sa rado lepí. No sú naozaj dobre.

danica2711
7. nov 2022

dva druhy guliek a limoncello tortu, u nás to suché nikto neje

mariska1989
7. nov 2022

Ako pozerám zväčša suché pečiete 😁 mňa čaká toho dosť 20 kartónov koláčov 🙈🙈🙈 10 krémové a a 5 suchých

oblecenie99
7. nov 2022

Ja som aj nalomená si opäť objednať, minulý rok som to urobila, a robila som dobre, lebo nečakane som musela ešte pred sviatkami robiť, doslova 22. a 23.12. som lietala medzi notárom-súdom-prekladateľom a klientom, a doma ani nie dvojročné dieťa, tak mám na to dosť divoké spomienky :D a predtým rok som ešte ani toho 24.12 nemala dokončené pečenie, a bola som nabrúsená od rána :/ ak ste niekto z KE, máte dobré a overené echo na dobré koláče, môžete prosím posunúť? Nehľadám také typické domáce, ale skôr niečo "iné", menej tradičné.. ďakujem

simonah73
7. nov 2022

ja asi takto nejako https://fb.watch/gEYeRgSFSG/

simonah73
7. nov 2022

tak u nas teda len vanilkove rozky asi dve davky ak nie tri, jedna davka lineckeho a medovnicky a mozno este metrovy kolac, maximalne navyse medove rezy.

Strana
z2