Čo pečiete na Vianoce?
Objednala som krabicu mix. kolacov a s malou spravime medovnicky.
@maminatimka taka klasika vianocne suche napr.linecke,skoricove hviezdicky,penove zakusky,makovnik,orechovnik,moravske kysnute
Ja nebudem piecť nič ..iba sa prejedame...pár perníkov kúpim na trhu...budem rada ak si oddýchnem a nebudem stať pri sporáku
dva druhy guliek a limoncello tortu, u nás to suché nikto neje
Ako pozerám zväčša suché pečiete 😁 mňa čaká toho dosť 20 kartónov koláčov 🙈🙈🙈 10 krémové a a 5 suchých
Ja som aj nalomená si opäť objednať, minulý rok som to urobila, a robila som dobre, lebo nečakane som musela ešte pred sviatkami robiť, doslova 22. a 23.12. som lietala medzi notárom-súdom-prekladateľom a klientom, a doma ani nie dvojročné dieťa, tak mám na to dosť divoké spomienky :D a predtým rok som ešte ani toho 24.12 nemala dokončené pečenie, a bola som nabrúsená od rána :/ ak ste niekto z KE, máte dobré a overené echo na dobré koláče, môžete prosím posunúť? Nehľadám také typické domáce, ale skôr niečo "iné", menej tradičné.. ďakujem
ja asi takto nejako https://fb.watch/gEYeRgSFSG/
tak u nas teda len vanilkove rozky asi dve davky ak nie tri, jedna davka lineckeho a medovnicky a mozno este metrovy kolac, maximalne navyse medove rezy.

Inak môj babka piekla na Vianoce a veľkú noc 20 druhov koláčov,suchých,mokrých. Mamina vravela že on nenávidela veľkú noc. Vianoce kvôli tomu,lebo stres,lebo každý víkend sa muselo piecť,celý december,prípadne mesiac pred veľkou nocou.