icon

Čo raňajkujete?

lenculienka
12. dec 2021

Určite to poznáte, keď neviete, čo budete variť 😀 Ale čo tak raňajky? Dajte inšpirácie.

anickaaa6aaa
12. dec 2021

Moje obľúbené napr. Vajicka na rôzne spôsoby, toasty, zapekanky, natierky plus ku vsetkemu zelenina. Napr. Paprika, paradajka, uhorka, salat, redkovka, avokado... Co mam doma. A tak dookola. Nemám rada sladké ranajky. Takže ziadne kase, jogurty a podobne.

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
elenajezova
12. dec 2021

Mlieko s ovsenými vločkami plus sušené hrozienka, orechy, chocapic, poprípade aj banán alebo iné sušené ovocie.... Už dlhé roky takto raňajkujem. Aj dcérka sa to odo mňa naučila... 😄

soldi
12. dec 2021

Prazenicu s bryndzou a zeleninou si dnes urobim. A detom palacinky - to su ich tradicne nedelne ranajky 🙂

enoula
12. dec 2021

Najradsej nieco teple takto v zime, ako kase, vajicka, domaca granola, vločky v mlieku alebo jogurte.. pecivo mame domace, to s nejakymi natierkami, syry, zelenina, hrianky... všetko ma mnoho variacii, podla toho co je doma prave a podla hladu a casu 😀 niekedy len kus kolaca s kavou 🙈

viestta
Odpoveď bola odstránená
20erika07
12. dec 2021

Dnes akurat lievance, ale zvykneme toasty, prazenicu, natierky co dom dal, najčastejšie su to ale tie toasty, niekedy len sunka syr a inokedy vsetko co vidím nahadzem dnu, k tomu zeleninu aku mame doma, decká este cerealie s mliekom zriedkavo, dcera miluje opeceny chlebik s maslom a cesnakom , potom az mame nejake zaviny (domace alebo kupovany makovnik tesco najlepsi na svete 🙂 )

vanda323
12. dec 2021

@lenculienka U nás tak rôzne. Ja milujem raňajkovať vločky s kopou ovocia. Ale aj pečivo ,obloženú bagetku

zblaznimsaaaaa3456
12. dec 2021

najčastejšie rozky, maslo, sunka, salam, kakao.
Alebo sladké s maslom a lekvárom

elizabet173
12. dec 2021

@lenculienka dnes vločky s banánom, občas si ich dávam s nastrúhaným jablkom, alebo s mandarínkou, pomarančom, alebo malinami a strúhaným kokosom. Ak je ovocie kyslejšie, prihodím pár hrozienok, alebo pridám trochu medu. Ale väčšinou raňajkujem chlieb so šunkou, nejaké syry, alebo nátierku a véééľa zeleniny, rôzne druhy, občas praženicu, niečo také, ako bábovka alebo koláč pár krát do roka. V 90% sú moje raňajky slané. A samozrejme káva, bez nej nie som schopná prevádzky 😎

simsalabim
12. dec 2021

Ja mam najradsej rozmrazene drobne ovocie zo zahrady (ribezle, maliny...), na to biely grecky jogurt, oriesky a musli. Alebo musli s mliekom, ovsena kasa s ovocim. Nemam rada nic, pri com musim vela prezuvat - rano zvyknem do roboty vstavat velmi skoro a zaludok moc jest nechce. Vynimocne si cez vikend dam chlieb ci pecivo s niecim, no vajicka rano jest nemozem, mam na ne zrejme nejaku intoleranciu, lebo ked ich zjem nalacno, skonci to vracanim. A to mam vajicka velmi rada na hocijaky sposob.

marcellka32
12. dec 2021

Cez víkendy vajíčka (ja som vajcozrut), toasty, cez týždeň nátierka so zeleninou, domáce mussli s ovocím, vianočka s kakaom, hrianka, kečup a na to volské oko 🙂

lavender273
12. dec 2021

Cez vikend vajicka, cez tyzden len smoothies alebo obcas vynecham ranajky a mam skorsi obed.

ivkazba
12. dec 2021

Dnes sme mali praženicu, avokádo, opečené slaninové pásiky, opečený toast a ako každý deň odšťavené pomaranče. My spolu raňajkujeme každý deň, väčšinou vajíčka na nejaký spôsob. V podstate máme každé ráno raňajkové hody. Výnimočne máme sladké raňajky, vtedy robím väčšinou lievance.

cubo2
12. dec 2021

Cez pracovné dni biely jogurt + ovsené vločky z Lidla + nakrájané sezónne ovocie, aké je práve k dispozícii. V sobotu máme tradíciu chleby vo vajci a v nedeľu sú hody - hrianky, vajíčka na tvrdo, šunka, slaninka, syr, zeleninový tanier

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
nwnw
12. dec 2021

@lenculienka dnes mix ako kazdy vikend. Parky, varene vajicka, zelenina a z kazdeho trosku. Salama, bryndza, syr 😁

ivangeline
12. dec 2021

Hah. Dnes o 4tej rano vianocku s maslom. :D :D A na ranajky kavu. :D A ranajky pred obedom. Na obed polievku. Zas kavu..a veceru hadam dam v normalnom case.. Inac zvycajne vajcia,parky,oblozeny chlebik.. Som za silne ranajky,viac jedla doobeda,aj sladke a poobede uz striedmo. 🙂

sima338
12. dec 2021

Hocičo, ovsené kaše s rastlinným mliekom, ovocím, oriešky/orieškové masla, semienka, popr. horká čoko. Inak často aj vajíčka na rôzne spôsoby, pečivo, avokádo, zelenina, v kaviarni na brunchi si rada dám lievance/palacinky.

akinom0077
12. dec 2021

@lenculienka Ranajky mam denne . Bez ranajok neodchadzam do prace bolo by mi zle🙂
Robim si caj ( aj v lete ) a k tomu kavu pripadne capucino.
Najcastejsie mam sladke ranajky nejaky crosant, ale o moravsky kolac , pripadne vianocku. Obcas zmenim na jogurt s ovocim napr ked si dam jahodovu jogobellu k tomu jahody🙂 ked si dam bananovu k tomu banan 🙂 a takto.
Slane ranajky mavam len sobotu nejake celorznne pecivo so sunkou syrom zeleninou , obcas parky (2-3x do roka) no a na dovolenkach vacsinou zmenim ranajky no doma nie

cimage
12. dec 2021

Ja si posledne dni varim ovsenu kasu s mliekom, potom si pridam jablko, skoricu, oriesky a med. Takuto kasu som nejedla par rokov. U nas si kasu zalievame vodou a dochutime podla nalady.

vevesh
12. dec 2021

U nas kazdy inac- ja ranajkujem bud teplu kasu (od klasicke cez proteinovu s orieskovymi maslom), alebo mymuesli s mandlovym mliekom, alebo tmavy chlieb s natierkou, svetly chlieb s vajickami a paradajkami. Prazenica bud "bez vsetkeho", alebo s cibulou na masle, alebo so sampinonmi a pradajkami, alebo s tureckou salamou + paradajky+ citrodeko. Dnes som mala napriklad zemlu s tahini (sezamovy krem) a cukrovou trstou. Grecky jogurt s orechami a medom. A najradsej cerstvy tmavy chlieb s harisou , s nakrajanym avokadom, s benediktovym vajcom a poliate medom...

lenculienka
autor
12. dec 2021

@ivkazba nechceš sa presťahovať ku mne? 🤗😀