Čo raňajkujete?
Určite to poznáte, keď neviete, čo budete variť 😀 Ale čo tak raňajky? Dajte inšpirácie.
Mlieko s ovsenými vločkami plus sušené hrozienka, orechy, chocapic, poprípade aj banán alebo iné sušené ovocie.... Už dlhé roky takto raňajkujem. Aj dcérka sa to odo mňa naučila... 😄
Prazenicu s bryndzou a zeleninou si dnes urobim. A detom palacinky - to su ich tradicne nedelne ranajky 🙂
Najradsej nieco teple takto v zime, ako kase, vajicka, domaca granola, vločky v mlieku alebo jogurte.. pecivo mame domace, to s nejakymi natierkami, syry, zelenina, hrianky... všetko ma mnoho variacii, podla toho co je doma prave a podla hladu a casu 😀 niekedy len kus kolaca s kavou 🙈
Dnes akurat lievance, ale zvykneme toasty, prazenicu, natierky co dom dal, najčastejšie su to ale tie toasty, niekedy len sunka syr a inokedy vsetko co vidím nahadzem dnu, k tomu zeleninu aku mame doma, decká este cerealie s mliekom zriedkavo, dcera miluje opeceny chlebik s maslom a cesnakom , potom az mame nejake zaviny (domace alebo kupovany makovnik tesco najlepsi na svete 🙂 )
@lenculienka U nás tak rôzne. Ja milujem raňajkovať vločky s kopou ovocia. Ale aj pečivo ,obloženú bagetku
najčastejšie rozky, maslo, sunka, salam, kakao.
Alebo sladké s maslom a lekvárom
@lenculienka dnes vločky s banánom, občas si ich dávam s nastrúhaným jablkom, alebo s mandarínkou, pomarančom, alebo malinami a strúhaným kokosom. Ak je ovocie kyslejšie, prihodím pár hrozienok, alebo pridám trochu medu. Ale väčšinou raňajkujem chlieb so šunkou, nejaké syry, alebo nátierku a véééľa zeleniny, rôzne druhy, občas praženicu, niečo také, ako bábovka alebo koláč pár krát do roka. V 90% sú moje raňajky slané. A samozrejme káva, bez nej nie som schopná prevádzky 😎
Ja mam najradsej rozmrazene drobne ovocie zo zahrady (ribezle, maliny...), na to biely grecky jogurt, oriesky a musli. Alebo musli s mliekom, ovsena kasa s ovocim. Nemam rada nic, pri com musim vela prezuvat - rano zvyknem do roboty vstavat velmi skoro a zaludok moc jest nechce. Vynimocne si cez vikend dam chlieb ci pecivo s niecim, no vajicka rano jest nemozem, mam na ne zrejme nejaku intoleranciu, lebo ked ich zjem nalacno, skonci to vracanim. A to mam vajicka velmi rada na hocijaky sposob.
Cez víkendy vajíčka (ja som vajcozrut), toasty, cez týždeň nátierka so zeleninou, domáce mussli s ovocím, vianočka s kakaom, hrianka, kečup a na to volské oko 🙂
Cez vikend vajicka, cez tyzden len smoothies alebo obcas vynecham ranajky a mam skorsi obed.
Dnes sme mali praženicu, avokádo, opečené slaninové pásiky, opečený toast a ako každý deň odšťavené pomaranče. My spolu raňajkujeme každý deň, väčšinou vajíčka na nejaký spôsob. V podstate máme každé ráno raňajkové hody. Výnimočne máme sladké raňajky, vtedy robím väčšinou lievance.
Cez pracovné dni biely jogurt + ovsené vločky z Lidla + nakrájané sezónne ovocie, aké je práve k dispozícii. V sobotu máme tradíciu chleby vo vajci a v nedeľu sú hody - hrianky, vajíčka na tvrdo, šunka, slaninka, syr, zeleninový tanier
@lenculienka dnes mix ako kazdy vikend. Parky, varene vajicka, zelenina a z kazdeho trosku. Salama, bryndza, syr 😁
Hah. Dnes o 4tej rano vianocku s maslom. :D :D A na ranajky kavu. :D A ranajky pred obedom. Na obed polievku. Zas kavu..a veceru hadam dam v normalnom case.. Inac zvycajne vajcia,parky,oblozeny chlebik.. Som za silne ranajky,viac jedla doobeda,aj sladke a poobede uz striedmo. 🙂
Hocičo, ovsené kaše s rastlinným mliekom, ovocím, oriešky/orieškové masla, semienka, popr. horká čoko. Inak často aj vajíčka na rôzne spôsoby, pečivo, avokádo, zelenina, v kaviarni na brunchi si rada dám lievance/palacinky.
@lenculienka Ranajky mam denne . Bez ranajok neodchadzam do prace bolo by mi zle🙂
Robim si caj ( aj v lete ) a k tomu kavu pripadne capucino.
Najcastejsie mam sladke ranajky nejaky crosant, ale o moravsky kolac , pripadne vianocku. Obcas zmenim na jogurt s ovocim napr ked si dam jahodovu jogobellu k tomu jahody🙂 ked si dam bananovu k tomu banan 🙂 a takto.
Slane ranajky mavam len sobotu nejake celorznne pecivo so sunkou syrom zeleninou , obcas parky (2-3x do roka) no a na dovolenkach vacsinou zmenim ranajky no doma nie
Ja si posledne dni varim ovsenu kasu s mliekom, potom si pridam jablko, skoricu, oriesky a med. Takuto kasu som nejedla par rokov. U nas si kasu zalievame vodou a dochutime podla nalady.
U nas kazdy inac- ja ranajkujem bud teplu kasu (od klasicke cez proteinovu s orieskovymi maslom), alebo mymuesli s mandlovym mliekom, alebo tmavy chlieb s natierkou, svetly chlieb s vajickami a paradajkami. Prazenica bud "bez vsetkeho", alebo s cibulou na masle, alebo so sampinonmi a pradajkami, alebo s tureckou salamou + paradajky+ citrodeko. Dnes som mala napriklad zemlu s tahini (sezamovy krem) a cukrovou trstou. Grecky jogurt s orechami a medom. A najradsej cerstvy tmavy chlieb s harisou , s nakrajanym avokadom, s benediktovym vajcom a poliate medom...
@ivkazba nechceš sa presťahovať ku mne? 🤗😀

Moje obľúbené napr. Vajicka na rôzne spôsoby, toasty, zapekanky, natierky plus ku vsetkemu zelenina. Napr. Paprika, paradajka, uhorka, salat, redkovka, avokado... Co mam doma. A tak dookola. Nemám rada sladké ranajky. Takže ziadne kase, jogurty a podobne.