Čo robiť, keď omáčka stále prihorí?
Zase my omacka prihorela, vyhodím všetky tie krásne nerezové hrnce co som zdedila po mame,.Vonku som nikdy nemala taky problem v nových kompozitných ani pred tym co som odišla v babkynich smaltovaný,ch. Neviem co robím zle.
Miešaj a var na nižšom stupni / menšom plameni
To sa mi stalo asi len 2x. To mas stale zapnute na maxime a nemiesas vobec, ci ako?
@anonym_autor nerezove hrnce by spm nevyhadzovala, sú dobre na varenie polievok cestoviny zemiakov atd, kúpila by som si neprínave hrnce panvice kde neprihori omáčka, ryža atd. A variť omáčku pomaly ako radia.. nestalo sa mi v lepšej panvici že by mi peihorela omáčka
To nebude hrncami 🙂
Nie,nebude to hrncami, pretože väčšina omáčok je z výpekov. Bude to tým,že keď sa zaleje smotanou, alebo zátrepkom(mlieko-múka),treba pri tom stáť , ubrať plameň a miešať. Aj gríska-krupica prihodí,keď sa nemieša 😏. Mne vravela vždy starká,tam kde ide mlieko,treba si postáť, pomiešať ,bo "prišmudne" od spodku 😁.
v živote mi nič neprihorelo
Pri omačke treba stáť a miešat ju, kým nezovrie. Ak tto nerobiš, vždy prihorí.
To nebude hrncami 🙂
@anonym_0b1f80
Presne to bolo kuchárkou , ale ma to rozčuľilo išli tam dúbaky z mrazaku a musela som začať odznovu, ale už pozerám povianocne výpredaje na granitove hrnce,
@anonym_autor nieco robis zle, bud to nemiesas, alebo to musis dat na slabsie, alebo das skoro smotanu, alebo to varis dlho.
@anonym_0b1f80
Presne to bolo kuchárkou , ale ma to rozčuľilo išli tam dúbaky z mrazaku a musela som začať odznovu, ale už pozerám povianocne výpredaje na granitove hrnce,
@anonym_autor a dubáky si dala rovno z mrazničky do omáčky? Zmrazené? Veď ale boháča,huby sa namáčajú od nepamäti do vody pred varením. Teda ja namáčam aj tie čerstvé,aj sušené a robí sa to preto,aby neplavali sušené nechtiac slimáky a červy v omáčke, polievke a aj preto,lebo každá huba je "zahul" na pečeň,aj tá jedlá 😏.
@anonym_0b1f80
@anonym_autor nauc sa regulovat prikon pod hrncom a miesat. Prihori mi len to, co zabudnem stisit plyn a miesat. A to mam iba a len nerezove hrnce.
@anonym_autor a dubáky si dala rovno z mrazničky do omáčky? Zmrazené? Veď ale boháča,huby sa namáčajú od nepamäti do vody pred varením. Teda ja namáčam aj tie čerstvé,aj sušené a robí sa to preto,aby neplavali sušené nechtiac slimáky a červy v omáčke, polievke a aj preto,lebo každá huba je "zahul" na pečeň,aj tá jedlá 😏.
@zuzanita1609 ked ocistis huby, tak ti tam slimaky neplavaju, a mozes ich cistit a macat kolko chces, ked su tam nakladene vajicka aj tak to nevidis, maximalne tam mozes vidiet vyzrate chodnicky od lariev hmyzu. Macam susene vo vriacej vode aby sa rehydratovali, mrazene supnem rovno do panvice, nevymacam z nich vsetku chut
@zuzanita1609 z mraznicky nie, hodis rovno do omacky. Cerviky v nich nie su, lebo sa mrazia nakrajane, necervive
@anonym_autor aká omáčka, čo do nej išlo
@anonym_autor veď zniz plameň či uber stupne, nech sa dovari pomaly a miesaj omacku.
@zuzanita1609 zmrazené hríby necháš rozmraziť a potom ich namočíš do vody?
Vieš o tom, že hríby sa nemajú rozmrazovať pred varením ak z nich nechceš mať "špongiu"?

No veď však miešaj pomaly na miernom plameni. Rýchlo sa ani pes nevytoto 😁.