Čo robiť so zvyšnými sušenými pomarančami?
Ahojte, kto má skúsenosť so sušenými pomarančami? Susila som ich doma, sú krásne, pekná farba, aj sa pekne vysusili. Robila som ich ako darčekové vrecúška so škoricou a klincekom ako voňavý darček na jednu a akciu. Ale ešte mi ich dosť zostalo... Čo s nimi? Dávate to niekde do koláčov? Ale je tam kôra, tak neviem, či by som koláč nepokazila.... Prípadne vydržia mi dobre uskladnené do budúceho roka? Lebo vrecká by som zopakovala zase na inú príležitosť budúci rok, akurát neviem, či rok vydržia. Viem, že sa to dáva do rôznych vencov, sviečok dekorácií, ale to už teraz robiť nebudem...
Ďakujem za odpovede
@jaja1979 Aj drinky som videla ozdobené sušenými pomarančami. Do koláča by som to nedávala, iba ako ozdobu.
Jedine ak máš dobrý mixer, tak rozmixovať na prášok a používať na dochucovanie cesta, krémov…
Ešte sú pekne také rýchle dekorácie v nádobách/poharoch z číreho skla - len naukladané sušené ovocie, šišky, škorica a doplnené led svetielka.
Ak si tie pomarance dobre pred susenim umyla, tak ich mozes hadzat do caju alebo spravit z nich punc. Ak si ich nechala neumyte, tak ich daj do vrecuska a do skrine, nech prevonaju pradlo

Ja som pár rokov používala sušené pomaranče ako ozdobu na stromček spolu s drevenými ozdobami. Pomaranče aj po rokoch stále vyzerali dobre ale rokmi strácali vôňu. Do koláčov veru neviem ale myslím si že by si s tým mohla minimálne ozdobiť koláč, že by si pár kúskov dala navrch a pri najhoršom by sa to dalo dole keby to nebolo dobré 😀