icon

Čo s otvoreným Salkom?

hruska91
12. máj 2023

Ahoj, robila som tortu a minula som asi 1/4 salka do receptu. Čo s otvoreným salkom? Viem to nejako uskladniť v chladničke? (O týždeň je oslava) alebo zmraziť? Alebo na čo to využívate? Nejaké jedlo, recept? Je mi ľúto to vyhodiť.
Dakujem

Strana
z2
isis234
12. máj 2023

@lilianka28 so šlahačkou nie

bylinka25
12. máj 2023

Ak máš strúhaný kokos, zmiešaj s tým Salkom, vytvaruj guľky a máš mňamku.

lady_hurts
12. máj 2023

@hruska91 ja som rozslahala rastlinnu šľahačku a do toho tri lyžice karameloveho salka - plnka do torty. Pekne to držalo, skvelá chuť.

kitycat
12. máj 2023

@gladys_07 tak jedavam casto 🥲🤣

joannita
12. máj 2023

@babulkomale na chuderu je liat salko priamo z konzervy do huby 😆 je to rychlejsie a nic sa nezaspini 😆

66bublinka66
13. máj 2023

@lelelienka a prosim tá normálne z 33% šľahačky? A aký pomer teda koľko šľahačky na jednu plechovku salka?

lelelienka
13. máj 2023

@66bublinka66 ano klasicka smotana na slahanie 33%, 1salko a 2 slahacky myslim ze som davala, recept byval aj priamo na salku napisany neviem ako teraz, uz som ju nerobila od leta 😉

66bublinka66
13. máj 2023

@lelelienka žijem v Kanade tak tu na salku recept nenájdem 🤦🏻‍♀️😁 mám 1l 33% smotany to asi bude veľa nie? na Slovensku sú take 200-250ml kelimky so slahackovou smotanou cii? Už som doma nebola tri roky tak neviem…

janetinka27
13. máj 2023

@hruska91 tiez som ho kedysi dokazala zjest, pre mna je to asi ta najlepsia chut. ale je to taka cukrova bomba, ze mozes dostat sok, je to 200 g cukru.

simca06022011
13. máj 2023

@lilianka28 v mrazaku vychladenu šľahačku treba riadne vyšľaháme, stúpnuť tam potom opatrne bud bielu coko alebo mascarpone a salko potom. Ale celá plechovka to veľmi zriedi 🙂 čiže len primerane. A potom sa nerozhodne. Aj korpus urobí svoje podľa mňa. Známa robí kopmrpusy osve a tie sa jej smykaju so šľahačkou vždy, ja krájame na cca palec široké. Podľa mňa aj rovno ten korpus by sa dal natrieť čistým salkom a potom šľahačkova náplň🙂))

monikaskorikova
Odpoveď bola odstránená
osky
13. máj 2023

Prelej Salko do skleneho poharika na zavit a v chladnicke ti vydrzi aj mrsiac.
Ja som tak mala otvorenu Konzernumsatz,zvrchu obschla....
V skle bude ok Este aj za 2 mesiace....

Inak,my sme robievali kominara.mnam.
Do malych sirokych poharikov-trosku salka,na to cca lyzicku rum a posypat troskou ml.kavy.
Mnamka

Strana
z2