Čo variť?
Poraďte prosím jedlá čo variť.. niečo lahšie ale
žiadna zelenina
žiadne strukoviny (kukurica, hrašok, fazula, šošovica)
bez mliečnych vyrobkov
žiadne hríby a ryby
Som dosť vyberavá a nezjem hocičo..najlepšie by bolo nejake maso šalat ale mne proste šalaty nechutia, žiadna zelenina mi nechuti (take že mrkva zjem) alebo keď sa zelenina iba "vyvarí" v jedle a potom sa vyberie ale chuť zostane to je okej..
Poraďte čo variť? 😁
Ja robim polievku s masovymi gulickami (z mleteho masa a vajicka), do toho napriklad korenovu zeleninu a nejako ochutit, manzel si do nej dava aj zemiaky, aby to mal sytejsie.
A co si jedla doteraz pri takych obmedzeniach?
Tak cestoviny s omackou ani paradajkovou a bazalkou nezjes?ci tuniakom?pises ryby nie...
Kuracie rizoto so syrom
Granadir
Francuzske zemiaky
Masa na stavach s tarhonou, ryzou
Kare volske oko ryza
Kuracie minutky k tomu ladovy salat, struhanu mrkvu..
Halloumi syt na panvici pecene zemiaky
Hermelin
Spenat vajce zemiaky
Ja kazde maso na stave robim na hriboch, hrasku tak to vyvar a nezjedz
Omacky tiez nie?
Fasirku v rure vo vnutri vajce na tvrdo
Kapustovu polievku
Ryzovy nakyo, zemlovku, lievance
Zapecene cestoviny
Zapeceny karfiol tvrdy syr tiez nezjes?
Myslela som si, ze vyberavejsi jedalnicek ako moj muz nema nikto🤣
mozno potrebujes jedlo dochutit. nejake koreniny. osobne s masom zjem asi len huby, leco, kyslu kapustu. zeleninu nie. takze varim skor bezmasite jedla.
a co cestoviny s omackami alebo mucne jedla? ked si das mensiu porciu, vhodnu kombinaciu, nemusi ti to zatazit zaludok.
pripadne nieco vybrat z indickej kuchyne? prisposobit si suroviny, vybrat co ti chuti.
strukoviny si vylucila, no mozno vo vhodnom jedle by ti chutili - ja mam rada varenu sosovicu s pasirovanymi paradajkami a kari korenim abo cicer na rozne sposoby.
Tvarohove sulanky so struhankou, slize s makom
Kuracie v cesticku na vrch syr nastruhat
Bryndzove halusky, kapustove ako strapacky?
Pečené zemiaky
To ťažko keď nič nezjes. Cestoviny,ryza a zemiaky a ktomu mäso a máš hotovo. Prípadne skús urobiť zeleninovú omáčku a zmixovat to možno by ti to nevadilo.
Teplú vodu so studenou 😄
Cestoviny s paradajkovou omackou ano ale bazalkova nie..
Mliečne vyrobky zjem ale chcem ist vyradit kvoli traviacim tažkostiam
A robieva som take že maso na hrašku ale aj strukoviny robia problemy, takže ani rizoto nie lebo tam davam kukuricu a hrašok a take tie moderne rizota to nie 😁
Maso na stavach ala družina tiež nie 🙈
Takže to asi realne vyzera tak ze to bude vzdy len maso nejak pripravene na panvici a priloha ryža alebo zemiaky 🙈
Jedavala som taka že sviečkova, rizoto, maso na hrasku a kukurici, strukovinove polievky, privarky, a pod ale z toho mi byvalo tazko a jasne nejaka jedla mi zostavaju co som jedavala aj doteraz len som chcela nejaku ispiraciu tuna 🙂
A neskusis vyriešiť svoje tráviace problémy? Lebo toto vyzerá na žlčník, čo píšeš.
@viestta žlčník? Ide o to že mi robia tažko mliečne veci, tak som prešla na 1,5% mlieko a to je lepšie nebyva tak tažko mi z neho, smotanove omačky vobec nemôžem.. strukoviny no ved asi klasika je mi tažšie po nich, a take že kysla kapusta (strapačky, kapustnica) taktiež vobec.. ale napr take že vypražane to mi nevadi to naopak mi pride že potom mi nie je vobec tažko ani zle že na wc musim hneď..
Myslela som si že to može byť intolerancia na mliečne preto som to chcela skusit vysadiť a odsledovať sa
Aj ked raz som si kupila taky ten mandlovy vanilkovy napoj že namiesto mlieka rano a čista hroza aj to 🤷♀️
Na testy som nebola žiadne zatial..ale žlčnik ma veru ani nenapadol..
ahoj, tak ked mas zdravotne problemy, chod na preventivku, dr. ta posle na imunologiu atd, zistia ti intolerancie. niektore tie nemliecne napoje - mandlove a neviem ake, si kukni, ze tam su 4 percenta mandli v tom napoji 🙂
tak skus azijsku/indicku kuchynu - rozne kari, garam masala, tikka masala chicken, butter chicken... tam sa dava kokosove mlieko. k tomu basmati ryza alebo naan. zeleninu mozes a nemusis pouzit. je to chutne a lahko stravitelne.

Keď tak čítam, budeš jedávať len mäso s ryzou.