icon

Čo varíte od štvrtka do veľkonočnej nedele?

michaltat
27. mar 2024

Co varíte od tohto štvrtka do nedele veľkonočnej. Vo štvrtok špenát..

Strana
z3
matullienka
27. mar 2024

@michaltat vo štvrtok chcem špenátové halušky so surovou omáčkou, na veľký piatok rybie prsty a zemiakovú kašu, v sobotu urobím nejakú polievku a ešte budú rybie prsty, a v nedeľu a pondelok bude šalát a rezne

muchotrafka298
27. mar 2024

@matullienka u mna velmi podobne 🙂

Gnocchi so spenatom a syrom, rybie file pecene s hranolkami, v nedelu a pondelok budu rezne a udene s majonezovym zemiakovym salatom.

enusamt
27. mar 2024

Stvrtok spenat, piatok ryba, v sobotu vari brat 😀 - nejaku hribovu omacku a nedela pondelok kacka s dusenou kapustou a loksami

lilianka28
27. mar 2024

@michaltat štvrtok špenátová polievka + francúzske zemiaky, piatok ryba so zemiakmi, sobota zemiakový šalát + údené (ale to jeme až večer), nedeľa bravčová panenka + ešte neviem s čím.

ibatanecnica
27. mar 2024

ščtvrtok - špenátovú polievku, špagety so šunkovou zmesou, piatok - polievka zostane, pizza, cuketový prívarok, sobota - polievka mrková, grilujeme, nedeľa varené mäso s omáčkou, cestoviny , polievka mrkvová, Pondelok - vývar, a uvidím potom čo nájdem doma.

banalu
27. mar 2024

Stvrtok - spenatova polievka a buchty na pare (kupene)
Piatok - spenatova polievka a ryba s pecenymi zemiakmi a zelena fazulka na pare
Sobota - zeleninova polievka s krupicovymi knedlickami a slivkove gule (kupene)

kalivodka
27. mar 2024

stvrtok-kel+špenát,piatok -ryba,sobota-slepé kura/plnka/,nedela obed u svokry,pondelok obed u rodičov 😀

muchacici
27. mar 2024

Môžem sa opýtať, že kvôli čomu špenát vo štvrtok? 🙄

otazka1
27. mar 2024

@muchacici je zelený stvrtok.kvoli nicomu konkrétnemu,niekto si kludne môže dať steak.je to iba tradícia ako ryba na Vianoce.my budeme mat brokolicovú,v piatok grilujeme ryby a sobota sunka vajicka salat 🙂

19mmm71
27. mar 2024

štvrtok špenatova rolada, v piatok losos,v sobotu strapacky,v nedelu kurca a v pondelok údene šalat

hederamonstera
27. mar 2024

Boze zeny, vy ake napady so spenatom ste tu dali😍😍 ja by som spravila len klasicky spenat😁 esteze som sem kukla, znacim a dakujem.
Ja inak podobne ako tu, na bielu sobotu spravim fazulovu omacku s domacim chlebikom

muchacici
27. mar 2024

@otazka1 Ďakujem za odpoveď, ja toto počujem prvýkrát 😃 nikto z mojej, manželovej rodiny a nášho okolia toto nikdy nerobil, preto ma to zaujímalo, a že práve špenát. No pozerám, že je to veeeeľmi rozšírené 🙂 Pekné sviatky

deti95060810
Autor odpoveď zmazal
tehotna40
27. mar 2024

Štvrtok- špenát,zemiaky,volské oko
Piatok,Sobota- vývar, langose plnené šunkou a syrom
Nedeľa- salat zemiakový ,rezne
Pondelok- misa (udene, šalát, syry, zelenina, chren...klasika, komu čo padne do oka si naloží) + kysnuté kolace, vždy spravím 3 druhy (makový,orechový,kakaový) a každý si dá, aký má rád. 🙂 pekne sviatky všetkým

sofia1979
27. mar 2024

@matullienka zajtra tofu rizoto zo zeleninou plus nejaká rýchla polievka možno paradajková to vydrží aj piatok v sobotu netuším ešte v nedeľu klasika šalát rezne

timea301196
27. mar 2024

Štvrtok ešte neviem. Piatok ryba so zemiakmi. V sobotu asi nejaké mäso plus šalát (od mamy, my nerobíme keďže sme 4 z toho 2 deti, ktoré ho nejedia a ani ja mu neublížim kvôli žlcniku) a v nedeľu ideme na obed do mamy :D

lenka2710
27. mar 2024

@michaltat vo štvrtok polievka z fazulovych luskov a špenátové halušky, v piatok ryba a zemiaky, na víkend ideme k mame a v pondelok červená kapusta a kačacie stehna

1ryba
Odpoveď bola odstránená
yanni
27. mar 2024

@muchacici presne tak, u nas sa tiez nikdyyy nerobil ziadny spenat. Cela siroka rodina z oboch stran. A to ja mam uz takmer 50 a rodicia su 70siatnici. Neviem kde takyto zvyk vobec bol. Som zo stredneho SK a nikdy toto nikde nebolo. Jedine na Velky Piatok ryba. To bola a stzale je.
Inak ja nevarim nic. My sme kazdu Velku Noc na lyzovacke popr. u rodicov. To sa vzdy o nas niekto postara. Podobne na VIanoce. Bud lyzovacka alebo rodicia 😂

tamta
27. mar 2024

@muchacici vôbec nejde o to, ze špenát. Pointa je zelené jedlo na zelený štvrtok. Ake jedlo zelenej farby si pripravis, je uz na tebe.

tamta
27. mar 2024

@yanni vidis, ja som tiež zo stredného Slovenska a odjakživa na zelený štvrtok jedavame zelené jedlo. Takze to, ze to nepoznáš, s krajom, odkiaľ pochádzas, nijak nesúvisi.. Asi skôr s tym, ze tieto tradície nemáte zaužívane...

henka123123
27. mar 2024

Strvrtok spenatova polievka s vajcom.svedske ikea gulicky.v piatok svieckovu s knedlou.sobotu kolozvarsku.nedelu rezne majonezovy salat a hovadzi vyvar.v pondelok k tomu este udene uvarim 🙂

tanyag
27. mar 2024

Kuracie prsia, ryža, šalát
Steak, šalát
Kuracie prsia, zemiaky, šalát
Hovädzie so zeleninou
😂

prasiatko30
27. mar 2024

Potaje /potache/ s treskou a spenatom

mirkaferko
27. mar 2024

Brokolicová polievka a špagety so špenátom
Zeleninová polievka a ryba s pyré
Rajčinová polievka a šúľance
Vývar a zemiakový šalát + údené mäso
Vývar a pečené kuracie s pečenými zemiakmi + coleslaw

natalia912
27. mar 2024

@michaltat štvrtok -spenatove halušky so syrovou omáčkou, piatok -hriby na kyslo s cestovinou, v sobotu syr s hranolkami, nedeľa rezne so šalátom

petka552
27. mar 2024

@michaltat mna by len zaujimalo, kedy potom papate tie sunkyy syrky, hrudky, klobasky, zeniakove salaty atd? Ked varite este aj v nedelu a v pondelok? U nas by sa to potom vsetko povyhadzovalo. Asi sme jediny co sa tučia 3 dni vkuse ze zemiakovym salatom sunkou atd… popripade urobim len vyvar aby sme mali aj nieco teple v zaludku 😀😀😀🤭. Vo stvrtok dojedame obed z dneska. Maso a ryza. V piatok cestovinu s tvarohom a paradajkovu polievku. Spenat u nas okrem mna nikto neje 🤭v sobotu robim syrek aj salat. Tak si uz kazdy okoštuje zo salatu a da si k nemu sunku, salamu syr proste na co ma chut. Nedela a pondelok vyvar a opat salat a udene 😂😂😂. Mozno detom par reznov urobim

matullienka
27. mar 2024

@petka552 ja budem v sobotu robiť šalátu len trochu aby sme mali so staršou dcérou na nedeľu, v pondelok ideme do zoologickej záhrady tak ani nebudeme doma, muž doma nie je tak varím len trochu. Mladšia šalát nechce tak jej urobím trochu zemiakovej kaše

kristina82
27. mar 2024

@petka552 dobra poznamka,aj mna to napadlo.robim podobne, v nedelu iba vyvar a jeme sunku klobasy chren salat cvikla.v stvrtok spenatove halusky nie preto ze za kazdu cenu zelene ale mame to radi,v piatok pecene zemiaky s kyslou kapustou tatarka a v sobotu uz robim salat zemiakovy hrudku

bucko555
27. mar 2024

Štvrtok soté a pyré, v piatok mäso na šťave aby bolo aj na sobotu, v nedeľu rezne šalát bude aj na pondelok

Strana
z3