Čo varíte od štvrtka do veľkonočnej nedele?
Co varíte od tohto štvrtka do nedele veľkonočnej. Vo štvrtok špenát..
@muchacici 😂
@michaltat štvrtok - špenát s cestovinami a strúhaným vajíčkom, piatok - šišky ( fánky ), sobota - biela fazuľova polievka, nedeľa - karé,zväčša ako rezne + šalát + mrkvovo hraskova jarná polievka ,pondelok - na raňajky obložene misy s údeným, syrmi, klobáskami, chrenom, orechami - obed sa už potom do nikoho nezmestí...
@nicicka ano bez.nedodrziavame take veci
Netuším.😂Rada by som dala nejaké výlety, keď už sme všetci doma, takže možno bude občas na obed rožok niekde na lúke. Má byť krásne.
@petka552 sunka, hrúbka, klobása.......je predjedlo pred obedom
@michaltat vo stvrtok spenat s volskym okom a zemiakmi, v piatok pecene zemiaky s acidkom, v sobotu postnu polievku a navecer slavnostna vecera šunka varena, šalat, vajcia, chren, domaca calta ( pecivo), v nedelu kacica s kapustou a knedlou..v pondelok zvycajne dojedame a robime misy pre kupačov
Tolkí pečiete v nedelu kačky? To je neaky zvyk ak áno kde?
@zeldia ja napriklad peciem raz na jesen a potom okolo velkej noci, ale teda kupujem len stehna (lebo nic ine nechceme). U nas doma sa to robilo takto, tak som si to prebrala aj do vlastnej domacnosti.
@michaltat my sme mali vo štvrtok zemiaky s mliekom dnes máme ryby zemiaky sobota zemiaky na kyslo nedeľa a pondelok rezne šalát
Predpokladám, že sa pýtaš veriacich, alebo tých, ktorí tento sviatok berú nejako vážnejšie. Lebo nám ostatným je to fakt jedno a varíme, čo sa nám chce. Či len také všeobecne typy na jedlá si chcela? Z príspevku sa dá len hádať.
@xckaretxxx ja si k tomu dam zemiakovy salat a mam z toho obed 😀
@michaltat
@michaltat V štvrtok špenátová krémová polievka; V piatok ryba a zemiaky; sobota mäsový syrej, vajíčková hruška, údené domáce karé, krkovička a pliecko, cvikla a chren, klobásky všelijaké, mazanec a vianočka s masielkom🙂, nedeľa hovädzí vývar a roštenka s ryžou a hranolkami. Už teraz mi tečú slinky🙂 Krásne Veľkonočné sviatky želám.
@vespertine 👍

U nás už pár rokov fazuľový prívarok a fašírka s vajíčkom na Zelený štvrtok. A ešte sme pre šibačov napiekli cookies s lentilkami.