icon

Čo výborné máte odskúšané z tekvice Hokkaido ?

avatar
domculik
8. nov 2018

Kremovu polievku mam odakusanu - super, babovka vsak sklamala - bola tazka a vonala divne po tej tekvici.
Dajte nejaky skvely recept overeny ci uz na sladke alebo slane 🙂

Strana
z2
avatar
fusy
8. nov 2018

mne aj malej velmi chuti gulas z tekvice hokkaido. Inspirovala som sa receptom z Varechy.
Osmazi sa cibula, potom cesnak. Vhodi sa hokkaido neosupana, len umyta a nakrajana
na kocky. Zaleje sa vodou, posype sa rascou, mletym korenim, mletou paprikou, domacou
vegetou bez glutamanu. Povari sa, potom sa pridaju zemiaky na kocky a tretinu pohara
domaceho leca. Po dovareni sa podava s chlebom.

avatar
ajsha123
8. nov 2018

@domculik Mne hokaido polievka nechuti, ale skúšala som ju piecť na slano v rúre a je to super. Len som ju umyla zvonka, rozkrojila, vybrala stred. Dužinu aj so šupkou nakrájam na trojuholnícky, dam na pekáč. posolím, korenie (bylinkové maslo). Peciem ako príde, ak dlhšie, tak zahnedne od spodu, to mi chutí viac, ale da sa aj úplne kratko len do zmaknutia...

avatar
henikav
8. nov 2018

kocky hokaida oprazit na masle, pridat sol, mlete cierne korenie a cukor, podusit do zmaknutia a podavat ako prilohu k masu

avatar
evittam
8. nov 2018

@domculik Sviečkova

avatar
lukrec
8. nov 2018

Hokaido cheesecake- vyborny

avatar
lukrec
8. nov 2018

A do svieckovej je tiez vyborna. Tiez pecena ako priloha k masu.

avatar
dzt
8. nov 2018

Síce som recept ešte neskusala, ale zaujal ma... je to hokaido brownies LEN z 3 ingrediencií. Ide tam len hokaido, kakao a arasidove maslo... môže to byt dobre 🎃

avatar
annabelka
8. nov 2018

Tiež pečiem. Nakrájam na mesiačiky aj so šupkou (vyberiem len ten stred so zrnkami), osolíme, pokvapkáme olivovým olejom a šup do trúby. Veľmi dobrá je tak aj červená repa, mrkva, cuketa a šampiňóny.

avatar
domculik
autor
8. nov 2018

@peter2404 ty Peter mas rad tekvicu ? Moj manzel je tiez Peter a tiez byk a tekvicu neznasa ;D

avatar
domculik
autor
8. nov 2018

@domculik Dakujem vsetkym, gulas, rizoto a upiect ako prilohu urcite vyskusam. A ti ktori peciete to potom jete aj so supkou ? 🙂

avatar
annabelka
8. nov 2018

@domculik áno

avatar
domculik
autor
8. nov 2018

@dzt no som zvedava, ja vravim som robila tu babovku a ozaj tam ta tekvica prerazala, moc uspech nemala 🙂. Mozno ze je to len o zvyku alebo o vkuse na tu aromu ale uz ju robit nebudem ;). To kakao v tych brownies by to ale mohlo zmiernit, ktovie 🙂

avatar
ketrint
8. nov 2018

Ja keď dostanem od kolegyne naozaj malé hokkaido tekvicky, tak ich rozkrojím, vydlabem, niečím naplním a hodím upiecť. Veľmi mi chutí čisto zeleninová verzia, to fakt nahadzem čo mám doma alebo čo sa mi farebné k sebe páči 😂 (napr kombinacia šošovica a feta syr je skvela, a dohazdem mrkvu, alebo hríby, fakt to je jedno), ale pre malú robím s kuracimi prsiami alebo panenkou, plus zelenina čo si vyberie (brokolica, kukurica, mrkva, alebo fazuľka), naplniť proste čímkoľvek a posypať syrom. 🙂))) ak dávam mäso, tak uz opečené/udusené/uvarené, lebo toto mám v trúbe len chvíľku, na zapecenie... 😉

Inak aj v Lidl letáku bol nedávno recept na takú omáčku z hokkaida a k tomu guľky z mletého mäsa... Neskúšala som, len si to pamätám 🙂))

avatar
domculik
autor
8. nov 2018

@ketrint a napr. tu sosovicu aj predvaras ?

avatar
domculik
autor
8. nov 2018

@anjelic super, vdaka za vela receptov ;). A nepachnu tie sladke veci po tekvici ? ;)

avatar
alaguema
8. nov 2018

@domculik hokaido je super aj grilovaná s inou zeleninou - ja robievam hokaido, cvikla, cuketa, cibuľa, šampiňony, všetko nakrájané na hrubo, cesnak, rozmarín, hrubá soľ, olivový olej a pred dopečením zmiešam trochu medu a balzamický ocot, najlepšie kvalitnejší hustý, pokvapkám a zagrilujem. Robievam aj hokaido čipsy, nakrájam na tenké plátky, postriekam olejom, soľ, koreniny podľa chuti a pečiem do chrumkava. Pridávam ju aj do indickej kari polievky z červenej šošovice a do zeleninových krémových polievok, fajná je aj v šaláte tabouleh aj keď v tradičnom recepte nie je.

avatar
anjelic
8. nov 2018

@domculik tie sladké ani moc nie, pretože je tam aj korenie. Ale lepšie sú po odležaní aspoň do druhého dňa, aby sa lepšie chute a vône prepojili. Len v tých cestovinách je chuť a vôňa tekvice výraznejšia. No v každom prípade je lepšie pyré z tekvice pripraviť z opečenej, nie z uvarenej, tak má lepšiu chuť.

avatar
ketrint
8. nov 2018

@domculik to je fakt pre mňa narýchlo varenie, pouzijem z konzervy... Proste čo mám, nahadzem a je. Mäso predvarim, a toto použijem 'hotove' ak mám čerstvu zeleninu (brokolica, mrkva, šampióny), tak to davam surové, ale buď nastrúham (mrkvu) alebo nakrájam.na menšie kúsky, lebo tekvica je upečená veľmi rýchlo...

avatar
dzt
8. nov 2018

@domculik v sobotu vyskúšam a dám vedieť 😉 raz napríklad mama robila zdravý koláč kde dala cviklu a no... cítila som tam hlinu 😄😄😄

avatar
domculik
autor
8. nov 2018

@dzt ved praveee to je to o com hovorim 😉 no budem cakat na tvoj gurmansky zazitok, ci mam dat kolacom z tekvice este sancu 🙂

avatar
domculik
autor
8. nov 2018

@ketrint super to si isto spravim ;)

avatar
katka2505
9. nov 2018

Dnes akurat varim kremovu polievku 1.raz

avatar
luba_buba
9. nov 2018

Hokaidove halušky, buď so syrovou alebo hribovou omáčkou, mňam mňam!

avatar
domculik
autor
9. nov 2018

@luba_buba a to sa ako robi ? Je niekde na nete recept ? 🙂

avatar
mamickadusicka
Odpoveď bola odstránená
avatar
luba_buba
9. nov 2018

@mamickadusicka no, nemusi sa supat. V supke je najviac vitaminov. Chvilku podusenim, varenim, pecenim, krasne zmäkne.

avatar
henikav
9. nov 2018

@mamickadusicka ja si myslim ze ju nikto nesupe, len poriadne poumyva, pretoze ta supka uplne zmakne a je mnam

avatar
luba_buba
9. nov 2018

@domculik urcite su aj na nete recepty 🙂 ja robim vsetko od oka.

Hokaido prekrojene na 4 casti dam uparit v troche vody, kym nezmäkne. Potom treba nechat vychladnut a bud popucit alebo nastruhat na struhadle. Na hokaido normalnej velkosti davam dve vajicka a prisypam muku, spaldovu, ale moze byt aj obycajna hladka. Asi davam hokaido a muku v pomere 1:1. Moze sa dosolit aj nemusi. Ak sa nedosoli, halusky maju taku sladkastu chut. Konzistencia je ako na haluskove cesto a sup cez haluskovac do vriacej vody. Staci nechat chvilku varit, mozno ani nie 2 minuty. Su makkunke.

No a omacka napr. sampinonova - necham dusit cibulku a sampinony a na koniec pridavam smotanu.

Skvele su aj so syrom lucina - lucinu rozotriet v troche mlieka/smotany a zamiesat s haluskami. Mnamka. Skvely obed aj pre male deti.
Chlapi ak nezjedia nic bez mäsa, tak sa syrova ci hribova omacka moze spravit aj s kuskami kuracieho mäsa.

Strana
z2