icon

Čokoládová riedka poleva, ktorá stuhne na ovocí

any_soj
21. nov 2021

Žienky, ako to spraviť? Aby bola dosť riedka na to, aby sa v nej dalo namáčať ovocie a zároveň aby stuhla a nelepilo sa potom kúsky k sebe... V receptoch je buď že hotovú polevu (tie plastové nič moc...), alebo napríklad v tom podľa ktorého som robila bolo pridať trochu mlieka, ale bola strašne hustá, nedá sa v tom namáčať. Ja keď pečiem, robievam len ganache, tuhnúcu polevu som ešte nepotrebovala :D
Ďakujem ❤️ 🍫🍫🍫

ckocka
21. nov 2021

Čokoládu na varenie z Lidla miešam so 100% tukom.

viestta
Odpoveď bola odstránená
any_soj
autor
21. nov 2021

@viestta super ďakujem, kokosový skúsim hneď večer. So smotanou mi to tiež stuhne?

evkano1402
21. nov 2021

Ak chces riedku polevu, roztapaj ju nad parou, resp. v horucej vode a pridavaj 100% tuk, nie maslo, margarin ani smotanu, vsetko obsahuje vodu a coko ti potom zhustne a nebude riedka. Teda pouzi bud olej, akykolvek to je jedno, alebo napr. ceru. Staci asi 1 cm platok cery po sirke, alebo lyzica oleja na 100 g tabulku cokolady.

viestta
Odpoveď bola odstránená
gladys_07
21. nov 2021

@viestta s ganache sa jej tie kusky o seba ale budu stale lepit, nie? 😳

any_soj
autor
21. nov 2021

@gladys_07 ganache robievam, aj keď 1k1, ale áno, to viem že sa zlepi, preto som sa spýtala pre istotu, či stým pomerom to bude to, čo chcem. Vďaka za upozornenie🙂 Ale ten kokosový olej je super. Začala som, len teraz uspavam tak je rozrobené v kuchyni :D

gladys_07
21. nov 2021

@any_soj A co vlastne pecies? Narob mi chute takto na vecer 😂

kacusik69
21. nov 2021

neviem co konkretne pripravujes ale ja ked namacam ovocie do cokolady, tak iba cokoladu roztopim v mikrovlnke, ponamacam a do chladu stuhnut