icon

Dávate dieťaťu, ktoré nemá rok aj osolené okorenené jedlo?

24. aug 2022

Ahojte, prosim neukamenujte ma, len sa pytam ci je tu taka mamicka ktora velmi neriesi ak jej dieta ma normalne jedlo ktore vari pre rodinu, to znamena ze je osolene okorenene? Moj ma 10 mesiacov a teda ja mu davam vsetko zaradom. Ci ma svokra navarene ci my navarime, normalne mu dam. Ci polievka je ochutena , ci zemiaky ci ja neviem co. Proste zaradom… ked som s prikrmami zacinala tak som mu robila vsetko na pare, no jakmile zacal rozumiet ze jeme aj my a sa lakomil tak som davala aj od nas a teraz to uz neriesim. Dam mu co je navarene. Ma to niekto podobne ?

Strana
z2
miadi
25. aug 2022

Nechapem naco si zalozila temu ked si spokojna stym ako to robis. A Snad je Jasne ze ludia su rozni Niekto si dava pozor co da tak malemu dietatu ktore len zacalo pred par mesiacmi jest.. a Niekto pcha hocico aj do mensich.. a ked si spokojna Tak ta tema nemusela byt anonymna… ale tak vacsina anonymnych tem je tu takych .. aby rec nestala. A ja sa chytim hocijakeho nezmyslu 🤣 nie nedavala som sol tak malym detom ani korenie .

nwnw
25. aug 2022

Nie uplne. Nieco sa jednoducho neda varit neosolene. Solim malinko a korenie iba nevyhnutne. Ja s muzom si nepotrpime a babke je aj tak malo, tak nech si dochuti podla seba vegetou alebo cim 🤢.

ivangeline
25. aug 2022

Ano. Nekorenim vela. A ani nesolim

konikkon
25. aug 2022

10 mesačne dieťa už bez problemov môže veľa druhov korenín, ako napríklad oregano, bazalka, bobkový list, rasca atď. So soľou by som to nepreháňala a zaradovala ju ozaj s citom a postupne. Veď vy si môžete potom dosolit. Ja osobne do roka soliť nebudem.

gladys_07
25. aug 2022

Do roka som bola velmi prisna na jeho stravu, po roku som polavila ale stale sa snazim aby mal aspon 80% zdravu stravu. Ked som zacala s prikrmami, vela som si o tom citala, viacero zdrojov.

Tie poznatky mame, na tanieri (internet), preco ich nevyuzit? Aby som sa mohla potlapkat po pleci aka som ja cool matka a “nehrotim”?

54tinka54
25. aug 2022

Do dvoch rokov sa ešte vyvíjajú obličky, čiže soľ je pre ne záťaž. Malý má rok, je našu stravu, ale predtým než ju dochutim tak jemu odoberiem do inej misky.
Z korenia mu dávam rascu, sladkú mletú papriku, majorán, kurkumu, škoricu.

vilma7
25. aug 2022
Strana
z2