Dezert - pohár so šľahačkou/tvarohom
Poradite prosim? Ake robite dezertne pohare, kludne jednoduchsie. So slahackou? Tvarohom? Na spodok piskoty? Dakujem 🙂
A este mozem kyslu smotanu nahradit bielym jogurtom. To zjedia tiez. Tvaroh u nas nema uspech.
Inak tie pohariky sa daju plnit miesto smotany aj pudingom, ak sa ti s tym chce hrat.
Kedysi som robila trojfarebny, prekladany ovocim, do formiciek (ked sa vyklopil, mal pekny tvar). Ale deti uz od istej doby puding radi nemaju. Takze ani to uz nerobim.
Naslladas si,co mate radi
Tvaroh s ovocim zmixnut,na piskota ci susienka,ovocie tvaroh
Rovnako mozes urobit pudingovy ,jogurtovy ci slahackovy pohar
Slahacku s Mascarpone
Slahacku s tvarohom
Kysla smotana
Puding s tvarohom
Alebo krem ako na Tiramisu..
A uz vrstvis do poharov.
Na vrch struhana ci tekuta cokolada,alebo zelatina,slebo nejake seine oriesky ci ovocie

U nas su oblubene najjednoduchsie.
Vymiesam kyslu smotanu s trochou slahackovej a trochou cukru. Potom len vrstvim do poharikov piskoty-smotana-ovocie v roznom poradi. Na vrch posypem kakaom, dam slahacku, alebo iba ozdobne zapichnem jednu-dve piskoty a par kuskov ovocia - podla nalady a moznosti.
Skusala som aj ovsene vlocky miesto piskot, tvaroh a ine vychytavky. To uspech nemalo. Az tak zdravo odmietaju zit.
Ked robim kolac s cokoladou a ostane mi z nej, tak nakrajam banan, zalejem trosku cokoladou, dam slahacku (pripadne pridam este dalsie ovocie). To sa je ihned.
Alebo nakrajam rozne druhy ovocia (jablko, hrusku, banan - chutovo pribuzne a neutralnejsie. Taky pomaranc by popritom bol kyslejsi, alebo horkasty.), polejem jarovovym sirupom (niekedy dam aj slahacku) a to zjedia tiez hned.
Alebo z jablk/hrusiek uvarim s cukrom a skoricou a klincekmi v podstate akoby kompot, dam k tomu zmrzlinu, ked uz je len teply (a cokoladu, sirup, slahacku - co mam zrovna po ruke), tiez sa to je hned.
(Takto likvidujem zasoby ovocia, ked sa maju pokazit. Lebo cisto iba na ovocie deti chodia malo.)