icon

Domáca pekárnička - za a proti

sida447
25. dec 2020

Ahojte,urcite mnohe z vas maju doma pekarnicku.Zvazujem jej kkupu,vedeli by ste mi poradit, s ktorou ste spokojne,na co sa zamerat?dakujem

Strana
z2
olafienko
26. dec 2020

@akvi prosim pekne nepodelis sa o ten kolac na styl vianocky?🙂 dakujem

akvi
26. dec 2020

@olafienko 2 vajcia, 130g masla, 80ml mlieka, 1 mala lyzicka sol, 4 polievkove lyzice cukor, 345g muky, 2 male lyzicky suseneho drozdia, hrozienka od oka.. Davam program na 750g a cca 2,5 hodiny dlhy.. U mna to ma ta pekaren presne na to, viem, ze kazda pekaren je ina, tak sa moze stat, ze ti to nedopadne bars dobre, ale vyskusaj..

elizabet173
26. dec 2020

@sida447 tak to je potom o inom, ja to kysnute vymiesam hakmi na mixeri, rucne som cesto nemiesila nikdy. Je to par minut a cesto v miske na teplom mieste vykysne uplne rovnako ako kdekolvek inde. Dolezity je podla mna recept, teplota surovin, preosiata muka a dobra rura

elizabet173
26. dec 2020

@babovka2321 som na tom rovnako, teraz robim kysnute cesto malo, ale roky som robila knedle, buchty, parene buchty a pod. len tym mixerom. Neviem, ako by mi robot usetril pracu, drzat par minut mixer nepovazujem za nieco, co by mi uberalo cas alebo energiu.

simonah73
27. dec 2020

osobne mam pekaren z lidlu, uz druhu. ta prva kvoli nepomeru v ceste odskackala z linky a neprezila to 😀 kedze kolace a knedlu robim od oka. pekaren na ine ani nepouzivam, len na vymiesenie a vykysnutie cesta, v poslednej dobe pandemie dost casto - zajtra chcu baby zase na veceru pizzu, takze si v tom urobia cesto (o 16 daju suroviny do pekarne a o 19:10 je prva pizza hotova) dnes rano zase nalozili na zemlicky, kedze sa minulo pecivo, robime v nej aj cesto na chlieb. piect ho tam nepecieme, lebo nam odtial nechuti. dzem ak robim tak robim normalne na sporaku, je to rychlejsie ako v pekarni. ak sa nahodou pokazi, kupim novu a zase z lidlu. mam aj robot len bez funkcie miesenia.

simonah73
27. dec 2020

@elizabet173 hm, v pekarnicke teplotu surovin neriesim. drozdie mam celorocne a uz dlhe roky vzdy nejake v mraznicke, takze aj dnes rano, ked som este spala tak starsia dcera v spolupraci s muzom chystali na cesto na zemle a muz jej len nozom zmrznute drozdie nasekal na mensie - staci na stvrtiny a aj mlieko a ostatne suroviny ak su idu priamo z chladnicky. cesto mi nevykyslo len raz, ked som tam zabudla dat drozdie, inak vzdy v pekarnicke vyskylo.

elizabet173
27. dec 2020

@simonah73 to je fajn, ze si spokojna, pre mna to je zbytocnost, chceli mi kupit minuly rok na Vianoce, ale u nas by bola nevyuzita

Strana
z2