Domáca pekárnička - za a proti
Ahojte,urcite mnohe z vas maju doma pekarnicku.Zvazujem jej kkupu,vedeli by ste mi poradit, s ktorou ste spokojne,na co sa zamerat?dakujem
@olafienko 2 vajcia, 130g masla, 80ml mlieka, 1 mala lyzicka sol, 4 polievkove lyzice cukor, 345g muky, 2 male lyzicky suseneho drozdia, hrozienka od oka.. Davam program na 750g a cca 2,5 hodiny dlhy.. U mna to ma ta pekaren presne na to, viem, ze kazda pekaren je ina, tak sa moze stat, ze ti to nedopadne bars dobre, ale vyskusaj..
@sida447 tak to je potom o inom, ja to kysnute vymiesam hakmi na mixeri, rucne som cesto nemiesila nikdy. Je to par minut a cesto v miske na teplom mieste vykysne uplne rovnako ako kdekolvek inde. Dolezity je podla mna recept, teplota surovin, preosiata muka a dobra rura
@babovka2321 som na tom rovnako, teraz robim kysnute cesto malo, ale roky som robila knedle, buchty, parene buchty a pod. len tym mixerom. Neviem, ako by mi robot usetril pracu, drzat par minut mixer nepovazujem za nieco, co by mi uberalo cas alebo energiu.
osobne mam pekaren z lidlu, uz druhu. ta prva kvoli nepomeru v ceste odskackala z linky a neprezila to 😀 kedze kolace a knedlu robim od oka. pekaren na ine ani nepouzivam, len na vymiesenie a vykysnutie cesta, v poslednej dobe pandemie dost casto - zajtra chcu baby zase na veceru pizzu, takze si v tom urobia cesto (o 16 daju suroviny do pekarne a o 19:10 je prva pizza hotova) dnes rano zase nalozili na zemlicky, kedze sa minulo pecivo, robime v nej aj cesto na chlieb. piect ho tam nepecieme, lebo nam odtial nechuti. dzem ak robim tak robim normalne na sporaku, je to rychlejsie ako v pekarni. ak sa nahodou pokazi, kupim novu a zase z lidlu. mam aj robot len bez funkcie miesenia.
@elizabet173 hm, v pekarnicke teplotu surovin neriesim. drozdie mam celorocne a uz dlhe roky vzdy nejake v mraznicke, takze aj dnes rano, ked som este spala tak starsia dcera v spolupraci s muzom chystali na cesto na zemle a muz jej len nozom zmrznute drozdie nasekal na mensie - staci na stvrtiny a aj mlieko a ostatne suroviny ak su idu priamo z chladnicky. cesto mi nevykyslo len raz, ked som tam zabudla dat drozdie, inak vzdy v pekarnicke vyskylo.
@simonah73 to je fajn, ze si spokojna, pre mna to je zbytocnost, chceli mi kupit minuly rok na Vianoce, ale u nas by bola nevyuzita

@akvi prosim pekne nepodelis sa o ten kolac na styl vianocky?🙂 dakujem