Domáce recepty z mäty
Ahojte robíte niekto z mäty sirup alebo niečo iné"? mám toho naozaj veľa niekto recept?(taký domáci 🙂)"
ano robievame ale máme na to takýto hrniec
https://www.oriondomacepotreby.sk/odstavovaci-h...
to máš za chvilu hotové, bud dáme sterilizovat alebo do chladničky , niekedy dávame ešte do teplého cukor ale my moc nesladíme
inak totálne boži sirup , robíme aj tak medovkovy alebo z ribezli
pecka vec,
@sara07 tak ja taký hrniec nemám 🙂😏
@sara07 tak ja taký hrniec nemám 🙂😏
@vitez ja robim za studena. Priblizne take mnozstvo ako je maty, tolko citronov a cukru (1:1:1 na vahu). Posekam matu na drobno, ostruham koru z citronov, vytlacim stavu, premiesam to s cukrom, natlacim do velkeho zavaracieho pohara a strcim na 2 - 3 tyzdne do chlanicky. Ked sa vsetok cukor rozpusti, vyzmykam ako najlepsie sa da a sirup naflaskjem do malych PET flasiek a skladujem v mraznicke. (dalo by sa aj zasterilizovat, ale ride to o vitaminy) Ten zvysok co ostal zalejeme bielym rumom, nechame este zo tyzden, dva luhovat a potom sa to scedi, je zaklad na mochito na cele leto
@vitez ja robim za studena. Priblizne take mnozstvo ako je maty, tolko citronov a cukru (1:1:1 na vahu). Posekam matu na drobno, ostruham koru z citronov, vytlacim stavu, premiesam to s cukrom, natlacim do velkeho zavaracieho pohara a strcim na 2 - 3 tyzdne do chlanicky. Ked sa vsetok cukor rozpusti, vyzmykam ako najlepsie sa da a sirup naflaskjem do malych PET flasiek a skladujem v mraznicke. (dalo by sa aj zasterilizovat, ale ride to o vitaminy) Ten zvysok co ostal zalejeme bielym rumom, nechame este zo tyzden, dva luhovat a potom sa to scedi, je zaklad na mochito na cele leto
@viestta tak toto musím vyskúšať 👍
Keď to vyberieš z mrazáka, ako dlho vydrží?


ano robievame ale máme na to takýto hrniec
https://www.oriondomacepotreby.sk/odstavovaci-h...
to máš za chvilu hotové, bud dáme sterilizovat alebo do chladničky , niekedy dávame ešte do teplého cukor ale my moc nesladíme
inak totálne boži sirup , robíme aj tak medovkovy alebo z ribezli
pecka vec,