icon

Domáce recepty z mäty

avatar
vitez
7. máj 2025

Ahojte robíte niekto z mäty sirup alebo niečo iné"? mám toho naozaj veľa niekto recept?(taký domáci 🙂)"

avatar
sara07
7. máj 2025

ano robievame ale máme na to takýto hrniec
https://www.oriondomacepotreby.sk/odstavovaci-h...
to máš za chvilu hotové, bud dáme sterilizovat alebo do chladničky , niekedy dávame ešte do teplého cukor ale my moc nesladíme
inak totálne boži sirup , robíme aj tak medovkovy alebo z ribezli
pecka vec,

avatar
sara07
7. máj 2025
avatar
sara07
Autor odpoveď zmazal
avatar
vitez
autor
7. máj 2025
@sara07

ano robievame ale máme na to takýto hrniec
https://www.oriondomacepotreby.sk/odstavovaci-h...
to máš za chvilu hotové, bud dáme sterilizovat alebo do chladničky , niekedy dávame ešte do teplého cukor ale my moc nesladíme
inak totálne boži sirup , robíme aj tak medovkovy alebo z ribezli
pecka vec,

@sara07 tak ja taký hrniec nemám 🙂😏

avatar
sara07
7. máj 2025
@vitez

@sara07 tak ja taký hrniec nemám 🙂😏

@vitez však ho kupiš bud priamo v kamennej predajni alebo cez net, ak máš aj iné ako jahody, ribezle, atd využješ

avatar
viestta
7. máj 2025
@vitez

@sara07 tak ja taký hrniec nemám 🙂😏

@vitez ja robim za studena. Priblizne take mnozstvo ako je maty, tolko citronov a cukru (1:1:1 na vahu). Posekam matu na drobno, ostruham koru z citronov, vytlacim stavu, premiesam to s cukrom, natlacim do velkeho zavaracieho pohara a strcim na 2 - 3 tyzdne do chlanicky. Ked sa vsetok cukor rozpusti, vyzmykam ako najlepsie sa da a sirup naflaskjem do malych PET flasiek a skladujem v mraznicke. (dalo by sa aj zasterilizovat, ale ride to o vitaminy) Ten zvysok co ostal zalejeme bielym rumom, nechame este zo tyzden, dva luhovat a potom sa to scedi, je zaklad na mochito na cele leto

avatar
vitez
autor
7. máj 2025
@sara07

@vitez však ho kupiš bud priamo v kamennej predajni alebo cez net, ak máš aj iné ako jahody, ribezle, atd využješ

@sara07 zato nebudem kupovať nemám záhradu oba maličkú nemáme jahody ribezle nič také

avatar
ekira1
9. máj 2025
@viestta

@vitez ja robim za studena. Priblizne take mnozstvo ako je maty, tolko citronov a cukru (1:1:1 na vahu). Posekam matu na drobno, ostruham koru z citronov, vytlacim stavu, premiesam to s cukrom, natlacim do velkeho zavaracieho pohara a strcim na 2 - 3 tyzdne do chlanicky. Ked sa vsetok cukor rozpusti, vyzmykam ako najlepsie sa da a sirup naflaskjem do malych PET flasiek a skladujem v mraznicke. (dalo by sa aj zasterilizovat, ale ride to o vitaminy) Ten zvysok co ostal zalejeme bielym rumom, nechame este zo tyzden, dva luhovat a potom sa to scedi, je zaklad na mochito na cele leto

@viestta tak toto musím vyskúšať 👍
Keď to vyberieš z mrazáka, ako dlho vydrží?

avatar
viestta
9. máj 2025
@ekira1

@viestta tak toto musím vyskúšať 👍
Keď to vyberieš z mrazáka, ako dlho vydrží?

@ekira1 v chladnicke par dni, davam do co najmensich flasiek aby sa stihol minut skor ako by zacal kysnut

avatar
ekira1
9. máj 2025
@viestta

@ekira1 v chladnicke par dni, davam do co najmensich flasiek aby sa stihol minut skor ako by zacal kysnut

@viestta tak to asi dám do tvorítka na ľad.

avatar
viestta
9. máj 2025
@ekira1

@viestta tak to asi dám do tvorítka na ľad.

@ekira1 aj tak sa da