Používame cookies. Viac informácií tu.
Zavri

Domáce salko

labelo
11. sep 2014

Dnes som zase naletela,neviem či som taká blbá ja alebo ten recepty 😀 ,ale varila som to 30 minut rano a ešte teraz je to riedke ako mlieko 🙂 nechapem či len mne sa nedarí,neskušali ste niekto tento recept?
http://dobruchut.azet.sk/recept/26288/fotorecep...

simonkazga
11. sep 2014

konkrétne tento recept mám odskúšaný a nebolo treba variť ani 30minút za nejakých 20-25 som mala ešte hustejší výsledok ako je origoš salko. Použila som normálne 1,5% mlieko, kr. cukor a klasické maslo

stardust
11. sep 2014

pomer surovin podla receptu. Z mlieka sa ti musi odparit vela vody....varila si tu zmes?Videla si z hnca unikat paru?

labelo
autor
12. sep 2014

@simonkazga,@stardust
tak ja som asi blba presne to množstvo som dala čo je v recepte, mlieko 1,5% varila som to fakt tých 30 minut nechala som to zovriet na velkej platni , potom som stisila a stala som ako truba u toho 30 minut a nic je to riedke ako obyčajne mlieko ja teda nechapem kde robim chybu

labelo
autor
12. sep 2014

je 300 ml 3 dcl mlieka,či ? 😀

adkat13
12. sep 2014

je 🙂))

labelo
autor
12. sep 2014

baby dala som to teraz to vcerajsie prevarit znova a podarilo sa 😀 zhustlo mnáám a aké je výborné ,ale aká som nenažrata, tak som to strčila od nedočkavosti do ust a mám popálené pery a celý jazyk ja som krava 😀

simonkazga
12. sep 2014

@labelo vitaj v klube 🙂 tiež som bola nedočkavá a efekt taký istý 😀

nellyza27
18. dec 2014

@stardust ahoj prosim ta, mozem to domace salko skladovat v chladnicke?

pettulka22
6. apr 2015

@labelo prosim ta ako sa ti to nakoniec podarilo,lebo teda mne to neako nejde a sa mi dokonca zda ze je to cim dalej redsie :(

labelo
autor
6. apr 2015

@pettulka22 je to nanič 🙂 vobec sa to neda porovnat s hustotou salka z obchodu,už to nikdy nebudem varit ,skoda mlieka a cukru 🙂

pettulka22
6. apr 2015

@labelo no tak ja som to varila,varila a nic,chcela som to na liker,nechala som to teda vzchladnut ze hadam to stuhne a nic,no aj tak z vodkou a teraz to mozem vykydnut lebo to maslo ostava na bokoch pohara.....a teda varila som to viac ako pol hodiny.....cize ked si spocitam cenu,cukru,mlieka a masla,plus energie na varenie tak sa to vobec neoplati,hlavne teraz ked je salko kazdu chvilu za ani nie 1ecko

agym
2. okt 2015

Ahojte,prave som ho dovarila.Varila som ho v sirokom hrnci a po 15 tich minutach bolo total huste.Mam obavu co z toho bude az vychladne.Myslim si,ze z plnotucneho mlieka by malo identickejsiu chut.Inac som v soku,ze sa to podarilo.

martina8152
12. dec 2015

Ja somvrobila zhustlo veľmi asi zac15 minút ale neviem prečo je dosť cukrové cukornateje keď hustne

Tu začni písať odpoveď...

Odošli