Duté laskonky
Ahojte skusene cukrarky. Dnes som robila tak spontanne moje prve makronky, bez formy,len tak ze skusim ked mi zostali bielka z likeru. Na chut super,ale zostali mi celkom dute. Tak som ich ani nespajala,len prerezala a naplnila. Kde moze byt chyba? Susila som 15min pri 130 a potom 30min na 80 pri pootvorenej rure,podla receptu.
no ja neviem, ale ja neprerezavam ani makronky, ani laskonky
@elizabet173 no som zmatena, neprerezavam ani jedne 😀 preto sa pytam, kde je chyba, ci napis, ci v prispevku
@sisa_s veď práce, vždy sa zlepujú dva kusy, či laskonky, či makronky
v tomto som sa trošku stratila, že o čo vlastne ide, tiež mi ostali bielka v chladničke, lebo linecké robím len so žĺtkami, tak bielok mám na rozdávanie, tak pôjdem asi tiež laskonky urobiť, ja by som ale potrebovala tip na plnku, akú najčastejšie robíte?
Sorry baby, laskonky
@elizabet173 tento https://bonvivani.sk/recepty/laskonky zial som nikdy predtym nevymiesavala nad parou ani nebola pri peceni laskoniek.. hustotu kremu asi aky by mal byt som si pozrela na nejakom videu v youtube..
@elizabet173 druhy plech sa ani na 100% nevysusil,asi boli hrubsie
Laskonky som ešte bez formy neskúšala, pretože práve tá forma zaručuje, že nebudú moc vysoké a správne sa vysušia.
@elizita ja robím presne podľa tohto receptu, ale vo forme a pečiem, no pečiem, suším ich na teplote 100 stupňov asi 45 minút, asi to bude v tom, že bola hrubšia vrstva a preto sa vytvorila bublina. Na druhej strane, robí laskonky bez formy, striekané špičkou, tie sú tiež hrubé, no sušia sa pri nižšej teplote a dlhšie. Krém robievam šľahaný nad parou kávový, my ich neznášame, ale robím ich pre tetu, ktorá ich miluje. Hlavne, že ti chutia, kúp si formu, druhý pokus bude super. Pozri aj toto https://tortyodmamy.sme.sk/zakusky-kolace/laskonky
@elizabet173 super, dakujem, nevedela som do coho sa pustam 😀 podstatna info pre mna, ze by nemali zmenit tvar, mne sa teda riadne nafukli 😀 bol to spontanny napad lebo mi bolo luto zas vyhadzovat bielka.. aspon chuti ked nevyzera 😀 asi si kupim formu, orechy mam vzdy a vajecny liker robiem casto..
@elizita pozri, chutia? Chutia. Zajtra zrejme nebude večer ani jednej. 😎 Ja som kedysi piekla jahodový zákusok, kde som si hviezda napísala len ingrediencie, nie postup, veď na čo, asi v 22 rokoch som musela byť neuveriteľne skúsená 😂 a jedli sme ho polievkovými lyžicami z plechu. A laskonky patria medzi vyšší level pečenia, to už nie je bublanina, ani ovocný hrnčekový s posýpkou. 😎 Mrkni na to video, je super.
@elizabet173 ano ano, video je fajn.. mozno aj hustejsie mali byt.. isto zostanu dlhsie, ja som skoncila, uz ma z nich svrbia oci 😀 doprajem si toho likeru radsej 😀
@elizita dôležité je aj vyšľahanie snehu, ale kašli už na to - na zdravie!!!

Makronky ci laskonky?