Džem s agarom
Ahojte robili ste niekto džem z agarom? Namiesto gelfixu myslím
A musis tam daco davat okrem cukru? Ja som robila jahodovy vcera, cistej stavy 3 litre a 2 kg cukru, rozpustit, zohriat. A potom varit po malych mnozstvach, do takej sirsej nerezovej panvice som dala 3 naberacky a odparovala na etapy. Ano, je to pracnejsie, ale mas to ciste.
A musis tam daco davat okrem cukru? Ja som robila jahodovy vcera, cistej stavy 3 litre a 2 kg cukru, rozpustit, zohriat. A potom varit po malych mnozstvach, do takej sirsej nerezovej panvice som dala 3 naberacky a odparovala na etapy. Ano, je to pracnejsie, ale mas to ciste.
@nevenka lebo niekto nema cas odvarat 5 kil jahod pol dna. Ja roky pouzivam pektin a mam dzemy rychlo. Pektin nie je ziadna umelina, je to prirodzena latka v ovoci. Ta v sackoch sa ziskava z citrusov alebo z jablk. Niektore ho ma prirodzene vela (ribezle, egrese), niektore malo, napriklad jahody, maliny.

ked chces nieco bez konzervantov, tak kup pektin, ma ho aj Dr.Oetker, bezne sa predava. Aj v bio obchodoch byva. Ten mam vyskusany a funguje