Fermentovanie zeleniny - rady a skúsenosti
Chcem zacat s fermentovanim zeleniny, ale som v tomto uplny novacik, mam len nejake tipy z internetu.
Moja prvotina je kapusta/salatova uhorka/cibula, nakrajala som to na tenke rezance a idem to zaliat vodou s morskou solou a kminom. Premiesam, necham to stlacene na dne, zatazene a tu vodu tak 2-3 cm nad tym,ale neviem ako dalej...t.j. ci to treba hermeticky uzavriet, alebo len prikryt utierkou(na nete pisu aj tak aj onak), poradite?
@tenerifka Ahoj 🙂ako dopadlo tvojw fermentovanie? Robievas to pravidelne? Ja by som s tým tiež chcela zacat
@tenerifka Ahoj 🙂ako dopadlo tvojw fermentovanie? Robievas to pravidelne? Ja by som s tým tiež chcela zacat
@lubkovaandrejka ja detto, tiež budem vďačná za rady a skúsenosti (samozrejme net som uz pozrela 🙂)
@lubkovaandrejka ja detto, tiež budem vďačná za rady a skúsenosti (samozrejme net som uz pozrela 🙂)
@bonboniera tak hadam niekto na to odpise :D ja som tu minule citala o fermentovanom kimchi, vraj je to velmi chutne
@bonboniera tak hadam niekto na to odpise :D ja som tu minule citala o fermentovanom kimchi, vraj je to velmi chutne
@lubkovaandrejka ja sa kimchi neviem dozrat s prepáčením, to ked kúpim od niekoho kto robí doma tak sa musím ovládať inak by som zjedla pohár na posedenie 😅
@lubkovaandrejka ja sa kimchi neviem dozrat s prepáčením, to ked kúpim od niekoho kto robí doma tak sa musím ovládať inak by som zjedla pohár na posedenie 😅
@bonboniera takze si to chces kvoli tomu sama robit,ano?:D to bude potom tazke odolavanie, ked to budes mat pod nosom

uzavri normálne vrchnákom, ale sprav tam jednu dierku, aby si vytvorila prístup pre kyslík, ale hlavne, časom, ako bude zelenina fermentovať a peniť, tak ti vytečie prebytočná šťava. Je dobré mať preto nádobu v ktorej fermentuješ položenú ešte v miske, alebo na tanieriku. Držím palce 🙂