icon

Fľaky na povrchu medovníkov

avatar
maros29
4. feb 2020

Pekný deň, nevie mi, prosím, niekto poradiť, čím môžu byť spôsobené fliačiky na povrchu medovníkov? V postupe sa uvádza, že do cesta sa má vmiešať zohriata masa vajce + med, ale určite som to nezohrieval na takú teplotu, aby sa povedzme vajíčko vyzrážalo. Inak tam nejdú žiadne kúsky, ktoré by sa mohli takto vyplávať na povrch. Bodky sa objavia až počas pečenia, v surovom stave je cesto hladké, jednofarebné. Nemá s tým niekto podobnú skúsenosť? Vopred ďakujem.

Fľaky na povrchu medovníkov
avatar
jaja1979
4. feb 2020

@maros29 to vyzerá buď ako neroztopeny kryštálový cukor alebo zle rozmiešame kakao, alebo škorica alebo koreniny

avatar
vulka
4. feb 2020

@maros29 Ja by som povedala, že ten kryštálový cukor. Chcelo by to vidieť celý recept aj s postupom.

avatar
richelina
4. feb 2020

@maros29 aj mne sa to stalo. Cukor sa mi tak vyzrazal. Zle zarobené cesto