icon

Gaštanový krém so šľahačkou

4. okt 2022

Baby prosim vas uz som zufala neviem co robim zle uz 3kremy isli do kosa,robim krem s gastanove pyre a slahacka,uz som robila tak ze som vyslahala do tuha slahacku a do toho pyre ostalo to riedke,skusila som spolu tekutu slahacku s pyre naraz rovnako riedke,ja uz neviem som pozerala podla Polakovej ona ju ma super hustu a ja ako riedky tecuci krem nechapem to,musia mat slahacka a pyre rovnaku teplotu?ja dam napriklad pyre von rano a pobede robim krem ,budem vdacna za radu

avatar
anicka176
4. okt 2022

Ja som si najprv rozdrobila pyré do šľahačky a trochu premiešala a potom doliala šľahačku a vyšľahala, ak nevychádza tak by som dala 40 % šľahačku alebo pridala mascarpone buď celé alebo aspoň polku aby to držalo...

autor
4. okt 2022

@anicka176 a kolko nechavate pyre rozmrazit?ja si myslim ci to nieje inou teplotou slahacky a pyre

avatar
anicka176
4. okt 2022

Aby bolo úplne mäkké, asi takej izbovej teploty aby sa mi dobre rozmiešalo... Ale presne si nepamätám, robila som krém asi 2-3x a pekne vyšiel, ale zdá sa mi, že som dávala aj mascarpone... Inak to mascarpone sa dá kúpiť nie len 80% ale aj 40% kedy je trosku ľahšie ale krém pekne drží.... Neviem ci to môže byť teplotou, šľahačka by mala byť vychladená

avatar
simca06022011
4. okt 2022

Ja by som vyslahala šľahačku na tuhú ( treba ju uplne studenú šľahať/ ja pouzivam mrazak na cca 1h a pretrepat sem tam) a potom dala slahat pyré rozmrazene a po lyžiciach by som pridávala šľahačku kým to nema konzistenciu aku chcem.